Ivanić Grad je poznat po svojoj bogatoj poljoprivrednoj tradiciji, a jedna od vrijednih kulturnih baština koju ovaj grad čuva je starinsko sjeme Ivanić Grada. Ova sjemenja predstavljaju izvorni dio kulturne baštine ovog kraja i važna su za očuvanje biološke raznolikosti te održivi razvoj.

sjemenje opg pereglin 2

Gdje nabaviti starinsko sjeme?

Upišite svoj mail ispod i pogledajte naš popis.

ili pogledajte našu galeriju starinskog sjemenja na linku: https://pereglin.com/staro-sjeme/

Uzgoj starinskog sjemena u Ivanić Gradu datira stoljećima unatrag. Ova sjemenja su se prenosila s generacije na generaciju te su bila važan izvor hrane za lokalno stanovništvo. Kroz godine, uzgoj starinskog sjemena se smanjio, ali ovaj vrijedan dio kulturne baštine Ivanić Grada nije zaboravljen. Mnogi lokalni proizvođači nastavljaju uzgajati ovo sjeme i očuvati genetsku raznolikost koju ono nosi.

Starinsko sjeme Ivanić Grada ima veliku ekološku vrijednost. Ovo sjeme se uzgaja bez upotrebe kemikalija i umjetnih gnojiva, što ga čini ekološki prihvatljivim i održivim. Korištenje starinskog sjemena Ivanić Grada također pruža mogućnost očuvanja biološke raznolikosti i održavanja zdravlja biljnih vrsta. Ovo sjeme se prilagođava lokalnom okolišu, što mu omogućuje bolju otpornost na bolesti i nepovoljne vremenske uvjete.

Osim svoje ekološke vrijednosti, starinsko sjeme Ivanić Grada ima i kulturnu vrijednost. Ova sjemenja predstavljaju vrijedan dio baštine ovog područja i važno je da se čuvaju i promoviraju. Potrebno je educirati lokalno stanovništvo i turiste o važnosti očuvanja ovog sjemena te organizirati događaje i manifestacije koje će promovirati uzgoj i uporabu starinskog sjemena.

Uzgoj starinskog sjemena Ivanić Grada ima i ekonomsku vrijednost. Ova sjemenja su visokokvalitetna i tražena na tržištu, što pruža priliku za lokalni razvoj i promicanje održivog turizma. Proizvodnja starinskog sjemena može biti izvor zaposlenja za lokalno stanovništvo te potaknuti lokalnu ekonomiju.

WhatsApp Image 2020 03 28 at 13.39.42

Kako bi se očuvala i promovirala vrijednost starinskog sjemena Ivanić Grada, potrebno je podržati proizvođače koji ga uzgajaju i omogućiti im pristup tržištima te promovirati uporabu ovog sjemena. Lokalne vlasti i institucije trebaju osigurati potrebnu infrastrukturu za uzgoj i prodaju starinskog sjemena, te organizirati edukaciju i seminare za lokalne proizvođače. Također, potrebno je provoditi istraživanja i studije kako bi se utvrdila vrijednost starinskog sjemena Ivanić Grada te kako bi se pronašli novi načini korištenja ovog sjemena.

Turizam može biti važan faktor u promoviranju starinskog sjemena Ivanić Grada. Posjetitelji mogu posjetiti farme koje uzgajaju ovo sjeme te naučiti više o tradiciji i kulturnoj baštini ovog područja. Osim toga, proizvodi od starinskog sjemena Ivanić Grada mogu biti promovirani kao jedinstveni suveniri koje turisti mogu ponijeti sa sobom kao uspomenu na svoj boravak u Ivanić Gradu.

Starinsko sjeme Ivanić Grada ima veliku vrijednost i potrebno je očuvati njegovu genetsku raznolikost i tradiciju uzgoja. Ovo sjeme je važno za održavanje biološke raznolikosti i održivi razvoj te predstavlja vrijedan dio kulturne baštine ovog kraja. Stoga, potrebno je poticati uzgoj i uporabu starinskog sjemena Ivanić Grada kroz edukaciju, promociju i potporu lokalnim proizvođačima i vlastima. Samo tako možemo osigurati očuvanje ove vrijedne baštine za buduće generacije.

Gdje nabaviti starinsko sjeme?

Upišite svoj mail ispod i pogledajte naš popis.

ili pogledajte našu galeriju starinskog sjemenja na linku: https://pereglin.com/staro-sjeme/