Volovsko srce

Rajčica volovsko srce: značajke i prednosti uzgoja

Rajčica volovsko srce je jedna od najpopularnijih sorti rajčice među vrtlarima. Ova sorta ima zanimljivo ime zbog svog oblika koji podsjeća na srce goveđeg stada. U ovom članku, otkrijte sve o značajkama i prednostima uzgoja rajčice volovsko srce.

rajčica Volovsko srce

Značajke rajčice volovsko srce

Rajčica volovsko srce je velika, mesnata sorta rajčice koja može doseći veličinu do 500 grama. Ova sorta rajčice je crvena s mesnatim i sočnim unutrašnjim dijelom. Ima vrlo malo sjemenki, što znači da ima veću količinu pulpe u odnosu na druge sorte rajčice.

Razlog zašto se ova sorta rajčice zove volovsko srce je njezin oblik, koji izgleda poput srca goveđeg stada. Rajčica volovsko srce može narasti do veličine od 10 do 15 centimetara u promjeru, a visina ploda može doseći i do 20 centimetara.

Gdje nabaviti starinsku sortu rajčice volovsko srce?

Upišite svoj mail ispod i pogledajte naš popis.

ili pogledajte našu galeriju starinskog sjemenja na linku: https://pereglin.com/staro-sjeme/

Prednosti uzgoja rajčice volovsko srce

Uzgoj rajčice volovsko srce ima mnoge prednosti u odnosu na druge sorte rajčice.

Velika veličina ploda

Rajčica volovsko srce može narasti do vrlo velike veličine, što je čini idealnom za pripremu umaka ili salata.

Malo sjemenki

Rajčica volovsko srce ima vrlo malo sjemenki, što znači da ima više pulpe. To je sjajna prednost za pripremu umaka ili soka od rajčice.

Izvrstan okus

Rajčica volovsko srce ima slatkasti okus i vrlo je sočna, što je čini idealnom za razne recepte.

Visok udio hranjivih tvari

Rajčice su poznate po svom visokom udjelu hranjivih tvari, uključujući vitamin C, likopen i kalij. Rajčica volovsko srce je bogata ovim hranjivim tvarima, što je čini izvrsnim izborom za zdravu prehranu.

WhatsApp Image 2020 03 28 at 13.39.47

Kako uzgajati rajčicu volovsko srce

Uzgoj rajčice volovsko srce nije težak, ali treba slijediti određene korake kako bi biljka rasla zdravo i dala dobar urod.

Izbor sjemenki

Pri odabiru sjemenki rajčice volovsko srce, potražite sjemenke koje nisu GMO i koje nisu tretirane kemikalijama. Također, potražite sjemenke koje su svježe i koje su bile pohranjene na suhom i tamnom mjestu kako bi se osigurala njihova klijavost.

Priprema tla

Pripremite tlo prije sadnje sjemenki. Tlo bi trebalo biti labavo i bogato hranjivim tvarima. Dodajte kompost ili druge organske materijale u tlo kako biste poboljšali njegovu kvalitetu.

Sadnja sjemenki

Sadite sjemenke rajčice volovsko srce u zatvorenom prostoru 6-8 tjedana prije nego što ih presadite u vanjsko okruženje. Sjemenke bi trebalo posaditi na dubinu od 1/4 do 1/2 inča i zalijevati tlo redovito kako bi se osigurala njihova klijavost.

Presađivanje sadnica

Nakon što su sadnice dovoljno velike, presadite ih u vanjsko okruženje. Rajčice volovsko srce trebaju puno sunčeve svjetlosti kako bi rasle zdravo. Sadnice bi trebalo saditi na razmaku od 60 do 90 centimetara kako bi imale dovoljno prostora za rast.

Navodnjavanje i njega

Redovito zalijevajte rajčice volovsko srce tijekom rasta kako biste osigurali da biljke ne osuše. Također, uklanjajte korov oko biljaka kako biste izbjegli natjecanje za hranjivim tvarima.

Berba i čuvanje

Kada su plodovi rajčice volovsko srce spremni za berbu, berite ih kada su crvene i zrele. Plodove čuvajte na hladnom i suhom mjestu kako biste produžili njihovu svježinu.

Gdje nabaviti starinsku sortu rajčice volovsko srce?

Upišite svoj mail ispod i pogledajte naš popis.

ili pogledajte našu galeriju starinskog sjemenja na linku: https://pereglin.com/staro-sjeme/

Zaključak

Rajčica volovsko srce je izvrsna sorta rajčice koja ima veliku veličinu, slatkasti okus i visok udio hranjivih tvari. Uzgoj ove sorte rajčice nije težak, ali treba slijediti određene korake kako bi biljka rasla zdravo i dala dobar urod. Pri odabiru sjemenki rajčice volovsko srce, potražite sjemenke koje nisu GMO i koje nisu tretirane kemikalijama kao što ima OPG Pereglin. Također, pripremite tlo prije sadnje sjemenki i redovito zalijevajte i njegujte biljke tijekom rasta. Kada su plodovi spremni za berbu, berite ih kada su crvene i zrele te ih čuvajte na hladnom i suhom mjestu kako biste produžili njihovu svježinu.

Uzgoj rajčice volovsko srce je izvrsna opcija za sve one koji žele uzgajati ukusno i zdravo povrće u svom vrtu. Ova sorta rajčice može se koristiti u raznim receptima, od umaka do salata. Pri uzgoju rajčice volovsko srce, slijedite naše savjete kako biste osigurali da biljke rastu zdravo i da daju dobar urod.