OPG Pereglin

zahvalnicaopt

Još 2000. Godine kao pioniri ekološke poljoprivrede sudjelovali smo na prvom hrvatskom simpoziju o ekološkoj poljoprivredi u Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu. Pod nazivom „Hrvatski put u ekološku poljoprivredu“. 2001. godine sudjelovali smo na prvoj hrvatskoj smotri ekološke poljoprivrede. Već tada znali smo vrijednost bazge i drijenka i njihovih ljekovitih svojstava. Svi proizvodi su autohtoni i uzgojeni na prirodan način.

Bavimo se očuvanjem starih sorti sjemenja kako bi sačuvali bioraznolikost te je mnogo našeg sjemena završilo u Europskim bankama sjemenja te na Agronomskom fakultetu Zagreb radi izrade banke sjemenja i daljnjeg znanstvenog proučavanja.

20181228 165cvhasfsafd126

Sve što radimo, radimo zajedno!

Potičemo ekološku poljoprivredu, permakulturu, očuvanje starih sorti sjemenja i vočaka, zdrav način života, nenasilje nad životinjama, bioraznolikost i samoodrživost.

Već 25 godina aktivno sudjelujemo na raznim ekološkim manifestacijama te sajmovima zdrave hrane po čitavoj Hrvatskoj i regiji te doprinosimo svojim znanjem, vještinama i proizvodima svima tko želi živjeti i hraniti se na prirodan način.

Rudolf Pereglin surađuje sa sjemenarskim i ekološkim udrugama na području Hrvatske i Austrije te drži predavanja po cijeloj hrvatskoj podučavajući sve zainteresirane o sjemenarstvu, permakulturi i samoodrživosti. https://www.agroklub.com/eko-proizvodnja/rudolf-pereglin-cuvar-starih-sorti-voca-i-povrca/58718/

https://www.agroklub.com/povrcarstvo/plodove-kao-njihove-ne-nude-trgovacki-lanci/30363/

Moglo bi se reći da smo svjetski putnici od svih manifestacija po zapadnoj i sjevernoj Europi te do putovanja u Indiju, Nepal i penjanje na Himalaju.

Rudolf Pereglin(Vegetarijanac od 1985.) odlučio je 2006. sa svojih 60 godina proputovati Indiju i popeti se na Himalaju.

IMG 0516fdhbgdf
2006. Himalaja, Gomuk – Rudolf Pereglin