OPG Pereglin

zahvalnicaopt

Još 2000. Godine kao pioniri ekološke poljoprivrede sudjelovali smo na prvom hrvatskom simpoziju o ekološkoj poljoprivredi u Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu. Pod nazivom „Hrvatski put u ekološku poljoprivredu“. 2001. godine sudjelovali smo na prvoj hrvatskoj smotri ekološke poljoprivrede. Već tada znali smo vrijednost bazge i drijenka i njihovih ljekovitih svojstava. Svi proizvodi su autohtoni i uzgojeni na prirodan način.

Bavimo se očuvanjem starih sorti sjemenja kako bi sačuvali bioraznolikost te je mnogo našeg sjemena završilo u Europskim bankama sjemenja te na Agronomskom fakultetu Zagreb radi izrade banke sjemenja i daljnjeg znanstvenog proučavanja.

20181228 165cvhasfsafd126

Sve što radimo, radimo zajedno!

Potičemo ekološku poljoprivredu, permakulturu, očuvanje starih sorti sjemenja i vočaka, zdrav način života, nenasilje nad životinjama, bioraznolikost i samoodrživost.

Već 35 godina aktivno sudjelujemo na raznim ekološkim manifestacijama te sajmovima zdrave hrane po čitavoj Hrvatskoj i regiji te doprinosimo svojim znanjem, vještinama i proizvodima svima tko želi živjeti i hraniti se na prirodan način.

Rudolf Pereglin (Facebook) surađuje sa sjemenarskim i ekološkim udrugama na području Hrvatske i Austrije te drži predavanja po cijeloj hrvatskoj podučavajući sve zainteresirane o sjemenarstvu, permakulturi i samoodrživosti. https://www.agroklub.com/eko-proizvodnja/rudolf-pereglin-cuvar-starih-sorti-voca-i-povrca/58718/

Ivka Pereglin (Facebook) stručnjakinja je za sobne biljke, povrće, sjemenarstvo, naročito sjeme graha koje uzgaja i čuva sjeme od 1960.g.

Na svojem imanju u Svetom Ivanu Zelini već 35 godina a u Zagorju na svojoj zemlji od 1960.g uzgajamo povrće, voće, cvijeće i začinsko bilje te sobne i ukrasne biljke primjenjivajući ekološku poljoprivredu i permakulturu. Prema našem iskustvu permakultura, vraćanje prirodi te prava starinska ekološka proizvodnja pokazala nam je najbolje rezultate a i naš posao daje najbolji osječaj uspjeha jer je rađen s ljubavlju i na pravilan način kako bi se očuvala priroda i okoliš.

Povrća i voće koje mi uzgajamo ima pravi starinski okus i miris koji podsjeća na djetinjstvo, te svoje znanje o očuvanju starinskog sjemenja želimo prenjeti na buduće naraštaje. Stoga smo se odlučili održavati radionice, predavanja te voditi blog i youtube kanal kako bi naše znanje koje smo stjecali zadnjih 55 godina prenjeli na nove naraštaje.

https://www.agroklub.com/povrcarstvo/plodove-kao-njihove-ne-nude-trgovacki-lanci/30363/

Moglo bi se reći da smo svjetski putnici od svih manifestacija po zapadnoj i sjevernoj Europi te do putovanja u Indiju, Nepal i penjanje na Himalaju.

Rudolf Pereglin odlučio je 2006. sa svojih 60 godina proputovati Indiju i popeti se na Himalaju.

IMG 0516fdhbgdf
2006. Himalaja, Gomuk – Rudolf Pereglin

Kako i zašto radimo to što radimo?

Želite znati kako radimo sve što radimo – jednostavno UPOZNAJTE NAS. Tako ćete dobiti pravu sliku i iskustvo tko smo mi i kako živimo.

Svoje sjeme čuvamo od kad smo bili mali, to sjeme je preuzeto još od naših baka i prabaka te smo ga nastavili uzgajati sve do danas.

Svoj vrt uzgajamo prema potpuno prirodnim načelima permakulture te rigoroznim mjerama ekološke poljoprivrede.

Znanje i iskustvo smo skupljali preko 50 godina.

Zalažemo se za očuvanje starih sorti sjemenja povrća, prirodan uzgoj voća, bez GMO, bez pesticida, bez nasilja prema štetnim životinjama, jer ne vjerujemo da postoje štetne životinje, zagovaramo nenasilje, prirodni balans, zdrav i miran život, pobožnost, prijateljstvo, obitelj i obiteljske vrijednosti, vegetarijanstvo, vraćanje prirodi, očuvanje okoliša, recikliranje i ponovo korištenje umjesto bacanja.

Misija

Očuvanje starinskih sorti sjemenja voća, povrća i cvijeća. Edukacija novih naraštaja o permakulturi, ekološkoj poljoprivredi, vrtlarstvu, sobnim biljkama, sjemenarstvu, voćarstvu i povrtlarstvu.

Vizija

Želimo doprijeti do što više ljudi koje zanima sjemenarstvo, vrtlarstvo, uzgoj povrća i voća te im ponuditi svoje znanje i dugogodišnje iskustvo.

Školovanje i certifikati

Agronomski fakultet u Zagrebu

Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu

OPG Pereglin na djelu – video experta u vrtlarenju kako pokazuje koji je najbolji način sadnje

Rudolf Pereglin stručnjak za kalemljenje voćaka pokazuje posebnu metodu kalemljenja

Mediji o nama

Plodove kao njihove ne nude trgovački lanci – kaže agroklub

OPG Pereglin iz Sv. Ivana Zeline čuva staro sjeme povrća i cvijeća, a znanje prenose i kada je riječ o cijepljenju voćaka. Bave se organskom poljoprivredom i održavaju predavanja na "zelenim" sastancima s istomišljenicima.

sjemenar

https://www.agroklub.com/povrcarstvo/plodove-kao-njihove-ne-nude-trgovacki-lanci/30363/

Rudolf Pereglin – Čuvar starinskih sorti voća povrća

https://www.agroklub.com/eko-proizvodnja/rudolf-pereglin-cuvar-starih-sorti-voca-i-povrca/58718/

https://www.agroklub.ba/agrogalerija/opg-pereglin-6472/

Ekološki uzgoj voća i povrća – put do zdravlja!

Štogod da radimo, radimo s puno ljubavi, znamo da radimo za svoju djecu tj. budućnost svih nas, istaknula je vlasnica OPG-a Pereglin, Ivka Pereglin.

https://www.agroklub.com/povrcarstvo/ekoloski-uzgoj-voca-i-povrca-put-do-zdravlja/36719/

“Tajne organskog vrtlarstva” OPG Pereglin na Čudesnim vrtovima u Varaždinu

https://www.varazdinske-vijesti.hr/drustvo/video-tajne-organskog-vrtlarstva-opg-a-pereglin-na-cudesnim-vrtovima-6654

Predavanje na otvorenom na Čudesnim vrtovima

https://www.varazdinske-vijesti.hr/obrazovanje/video-tajne-organskog-vrtlarstva-opg-a-pereglin-na-cudesnim-vrtovima-6916/

Sajam kontinentalnog turizma “Wellcone”

https://www.get4u.hr/novosti/wellcone-sajam

Naučite sve o uređenju vrta

https://www.fashion.hr/lifestyle/najave/naucite-sve-o-planiranju-i-skiciranju-vrta-na-novom-izdanju-malog-food-huba-133796.aspx

Otkrivali umijeća zanata i osvajali okusima svojih delicija

OPG Pereglin iz Svetog Ivana Zeline 20 se godina bavi proizvodnjom sirupa od bazge i drijenka, džemova od jagode, marelica, dunja, šljiva te distribucijom sadnica i organskog sjemena. https://www.poslovni.hr/festivali/otkrivali-umijeca-zanata-i-osvajali-okusima-svojih-delicija-327389

Od sjemena do gotovog proizvoda

https://www.vecernji.hr/biznis/podravski-obrtnici-predstavili-svoje-proizvode-1166871

Radionica Tajne organskog vrtlarstva OPG Pereglin na Čudesnim vrtovima

https://www.varazdinske-vijesti.hr/magazin/radionica-tajne-organskog-vrtlarstva-opg-a-pelegrin-na-cudesnim-vrtovima-6735/

Predavanje o eko poljoprivredi – Rudolf pereglin

Naš vrt

U našem vrtu se osjećamo najbolje zato i provodimo toliko vremena u njemu!

Zahvalnice i priznanja

Samo neke od tisuće zahvalnica i prizanja od gradova, županija, ekoloških smotri i sajmova, raznih eventova i događaja i osvojenih nagrada za proizvode.

Društvene mreže i profili

Facebook stranica

Facebook grupa

Instagram

Linkedin

Medium

Youtube

Twitter X

Pinterest

Agroklub

Google my business