Starinske eko sorte sjemenja povrća, voća i cvijeća

Ovdje možete dobiti naš popis sjemenja.

Skinite popis sjemenja na svoj uređaj.

Preuzmi popis sjemena

Kao čuvari starih sorti sjemenja potičemo svakog da sačuva i širi stare sorte sjemenja stvarajući tako samoodrživost. Ne morate kupovati sjeme svake sezone, nego od svojeg sjemenja možete imati dovoljno za vlastite potrebe svake godine.

Naše sjeme potječe još od naših prabaka koje su u Zagorju imale vrtove i uzgajale povrće, voće i cvijeće te očuvale starisnko sjeme. Sjeme nije tretirano i nije mješano sa drugm sjemenom.

Mnoge od naših vrsta su pronašle svoje mjestu u raznim bankama sjemena poput onog u Austriji..

Prirodne starinske sorte su otpornije, prirodnog okusa i mirisa, te za razliku od “novog” umjetnog sjemenja mogu se koristiti ponovo tako da se sačuvaju od svakog dobivenog ploda.

Naše starinske sorte sjemenja donirane su u Agronomski fakultet u Zagrebu za razmnožavanje, izradu banke sjemenja te znanstvno proučavanje.

 

Starinsko Sjeme povrća

Otkrijte bogatstvo tradicionalnog uzgoja s našim starinskim sjemenom povrća. Raznolike autohtone sorte koje čuvaju okuse prošlih vremena. Odaberite održivost i kvalitetu s našim domaćim sjemenjem.

 

Starinsko Sjemenje cvijeća

Upotpunite svoj vrt autentičnim šarmom uz naše starinsko sjeme cvijeća. Otkrijte raznolikost tradicionalnih sorti koje će oživjeti vaš vrt. Odaberite kvalitetu i šarenilo s našim domaćim sjemenjem.

 

Besplatna radionica kako posaditi sjeme i flance na prirodan način za najbolji prinos

 

 

Naš permakulturni vrt gdje uzgajamo povrće, cvijeće, voće i začinsko bilje.

 

Preuzmi popis sjemena

Organsko sjemenje

Organsko sjemenje predstavlja temelj održive poljoprivrede i vrhunsku kvalitetu u vrtlarstvu. Ovo sjeme proizvedeno je bez upotrebe sintetičkih pesticida, herbicida ili genetski modificiranih organizama, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom za sve one koji brinu o okolišu. Kroz pravilnu njegu i uzgoj, organsko sjemenje omogućuje uzgajateljima da dobiju visokokvalitetne plodove, bogate hranjivim tvarima i ukusom. Osim toga, organsko sjemenje promiče biološku raznolikost i očuvanje autohtonih sorti, čime se doprinosi očuvanju prirodnih ekosustava.

Ekološko sjeme

Razmatranje ekološkog sjemena postaje sve važnije u suvremenom svijetu poljoprivrede. Ekološko sjeme predstavlja temeljnu komponentu održive proizvodnje hrane i očuvanja okoliša. Ono se uzgaja bez upotrebe štetnih kemikalija, kao što su pesticidi i herbicidi, te bez genetski modificiranih organizama (GMO). Korištenjem ekološkog sjemena, uzgajatelji potiču biodiverzitet, očuvavaju autohtone sorte i smanjuju negativan utjecaj konvencionalnog poljoprivrednog sustava na okoliš. Ekološko sjeme također pruža visokokvalitetne plodove koji su bogati hranjivim tvarima i okusom. Ova održiva praksa uzgoja hrane postaje sve više prepoznata i tražena, kako bi se osigurala budućnost poljoprivrede koja je u skladu s prirodom.

Domaće sjemenke

Domaće sjemenke predstavlja ključnu komponentu održive i samoodržive poljoprivrede. Odabir domaćeg sjemena podupire lokalne zajednice i pomaže u očuvanju autohtonih sorti prilagođenih specifičnim klimatskim uvjetima regije. Uzgoj domaćeg sjemena potiče biološku raznolikost i doprinosi očuvanju tradicionalnih biljnih vrsta koje su prilagođene lokalnim ekosustavima. Osim toga, domaće sjeme često rezultira plodovima bogatim okusom i hranjivim tvarima, što je izvrsna opcija za one koji cijene visoku kvalitetu hrane. Kroz podršku i promociju domaćeg sjemena, potičemo održivi razvoj poljoprivrede i smanjenje ekološkog otiska. Odabir domaćeg sjemena također može promovirati lokalno tržište hrane, potičući ekonomsku stabilnost i samodostatnost. Iz tog razloga, sve više ljudi prepoznaje vrijednost domaćeg sjemena kao ključa uspješnog, održivog i ekološki prihvatljivog pristupa poljoprivredi.

Gdje nabaviti starinsko domaće sjeme

Kada je u pitanju nabava starinskog sjemena visoke kvalitete, nema boljeg izbora od OPG Pereglin bilo da ste iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, Rijeke, Splita ili Dubrovnika. Ističemo se svojom predanošću očuvanju autohtonih sorti i tradicionalnih metoda uzgoja. Naše domaće starinsko sjeme potiče biološku raznolikost i čuva genetski materijal koji je od vitalnog značaja za budućnost poljoprivrede.

S bogatim iskustvom i stručnim timom, mi u OPG Pereglin pružamo ne samo visokokvalitetno sjeme već i vrhunsku podršku i savjete vrtlarima svih iskustvenih razina. Neovisno jeste li početnik ili iskusni vrtlar, možemo ispuniti sve vaše potrebe vezane uz domaće, ekološko, starinsko sjeme povrća i cvijeća.

Slobodno krenite u avanturu uzgoja starinskih sorti i povratite izgubljeni šarm vrtlarenja s OPG Pereglin te će očuvanje tradicije i održiva budućnost poljoprivrede su zajamčeni za buduće naraštaje.

 

tel am fg
email am fg
Preuzmi popis sjemena
email am fg
tel am fg