Starinske eko sorte sjemenja povrća, voća i cvijeća

Pregledajte naše starinske sorte sjemena uzgojenih na organski način korištenjem metoda permakulture.

Kao čuvari starih sorti sjemenja potičemo svakog da sačuva i širi stare sorte sjemenja stvarajući tako samoodrživost. Ne morate kupiti sjeme svake sezone, nego od svojeg sjemenja možete imati dovoljno za vlastite potrebe svake godine. Pregledajte naše sjeme i postanite čuvari starinskog sjemena već danas!

Naše sjeme potječe još od naših prabaka koje su u Zagorju imale vrtove i uzgajale povrće, voće i cvijeće te očuvale svoje sjeme. Naše Sjeme je potpuno organski i nije tretirano i nije mješano sa drugm sjemenom.

Mnoge od naših vrsta su pronašle svoje mjestu u raznim bankama sjemena poput Arche-Noah u Austriji.

Prirodne starinske sorte su otpornije, prirodnog okusa i mirisa, te za razliku od “novog” umjetnog sjemenja mogu se koristiti ponovo tako da se sačuvaju od svakog dobivenog ploda.

Naše starinske sorte sjemenja donirane su u Agronomski fakultet u Zagrebu za razmnožavanje, izradu banke sjemenja te znanstvno proučavanje.

Starinsko Sjeme povrća

Otkrijte bogatstvo tradicionalnog uzgoja s našim starinskim sjemenom povrća. Raznolike autohtone sorte koje čuvaju okuse prošlih vremena. Odaberite održivost i kvalitetu s našim domaćim sjemenjem.

Starinsko Sjemenje cvijeća

Upotpunite svoj vrt autentičnim šarmom uz naše starinsko sjeme cvijeća. Otkrijte raznolikost tradicionalnih sorti koje će oživjeti vaš vrt. Odaberite kvalitetu i šarenilo s našim domaćim sjemenjem.

Besplatna radionica kako posaditi sjeme i flance na prirodan način za najbolji prinos

 

Naš permakulturni vrt gdje uzgajamo povrće, cvijeće, voće i začinsko bilje.

Organsko sjemenje

Organsko sjemenje predstavlja temelj održive poljoprivrede i vrhunsku kvalitetu u vrtlarstvu. Ovo sjeme proizvedeno je bez upotrebe sintetičkih pesticida, herbicida ili genetski modificiranih organizama, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom za sve one koji brinu o okolišu. Kroz pravilnu njegu i uzgoj, organsko sjemenje omogućuje uzgajateljima da dobiju visokokvalitetne plodove, bogate hranjivim tvarima i ukusom. Osim toga, organsko sjemenje promiče biološku raznolikost i očuvanje autohtonih sorti, čime se doprinosi očuvanju prirodnih ekosustava.

Ekološko sjeme

Razmatranje ekološkog sjemena postaje sve važnije u suvremenom svijetu poljoprivrede. Ekološko sjeme predstavlja temeljnu komponentu održive proizvodnje hrane i očuvanja okoliša. Ono se uzgaja bez upotrebe štetnih kemikalija, kao što su pesticidi i herbicidi, te bez genetski modificiranih organizama (GMO). Korištenjem ekološkog sjemena, uzgajatelji potiču biodiverzitet, očuvavaju autohtone sorte i smanjuju negativan utjecaj konvencionalnog poljoprivrednog sustava na okoliš. Ekološko sjeme također pruža visokokvalitetne plodove koji su bogati hranjivim tvarima i okusom. Ova održiva praksa uzgoja hrane postaje sve više prepoznata i tražena, kako bi se osigurala budućnost poljoprivrede koja je u skladu s prirodom.

Domaće sjeme starih sorti

Domaće sjemenke predstavlja ključnu komponentu održive i samoodržive poljoprivrede. Odabir domaćeg sjemena podupire lokalne zajednice i pomaže u očuvanju autohtonih sorti prilagođenih specifičnim klimatskim uvjetima regije. Uzgoj domaćeg sjemena potiče biološku raznolikost i doprinosi očuvanju tradicionalnih biljnih vrsta koje su prilagođene lokalnim ekosustavima. Osim toga, domaće sjeme često rezultira plodovima bogatim okusom i hranjivim tvarima, što je izvrsna opcija za one koji cijene visoku kvalitetu hrane. Kroz podršku i promociju domaćeg sjemena, potičemo održivi razvoj poljoprivrede i smanjenje ekološkog otiska. Odabir domaćeg sjemena također može promovirati lokalno tržište hrane, potičući ekonomsku stabilnost i samodostatnost. Iz tog razloga, sve više ljudi prepoznaje vrijednost domaćeg sjemena kao ključa uspješnog, održivog i ekološki prihvatljivog pristupa poljoprivredi.

Gdje nabaviti starinsko domaće sjeme

Kada je u pitanju nabava starinskog sjemena visoke kvalitete, nema boljeg izbora od OPG Pereglin bilo da ste iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, Rijeke, Splita ili Dubrovnika. Ističemo se svojom predanošću očuvanju autohtonih sorti i tradicionalnih metoda uzgoja. Naše domaće starinsko sjeme potiče biološku raznolikost i čuva genetski materijal koji je od vitalnog značaja za budućnost poljoprivrede.

S bogatim iskustvom i stručnim timom, mi u OPG Pereglin pružamo ne samo visokokvalitetno sjeme već i vrhunsku podršku i savjete vrtlarima svih iskustvenih razina. Neovisno jeste li početnik ili iskusni vrtlar, možemo ispuniti sve vaše potrebe vezane uz domaće, ekološko, starinsko sjeme povrća i cvijeća.

Slobodno krenite u avanturu uzgoja starinskih sorti i povratite izgubljeni šarm vrtlarenja s OPG Pereglin te će očuvanje tradicije i održiva budućnost poljoprivrede su zajamčeni za buduće naraštaje.

 

tel am fg
email am fg
Sjeme
email am fg
tel am fg