Mini utovarivač naspram traktora: Koja je razlika?

1682628514 Kompaktlader vs Traktor Was ist der Unterschied

Mali utovarivač i traktor neophodni su za kopanje, održavanje posjeda, čišćenje zemljišta ili više. Ali mala je razlika između ta dva vozila. Malim utovarivačem lako se upravlja i brži je od traktora.

S druge strane, traktori imaju velike konjske snage i višestruku namjenu i dizajn.

U ovom tekstu osiguravamo dostatnu usporedbu mini upravljača i traktora kako bismo vam pomogli da donesete pravu odluku.

Razlika između mini utovarivača i traktora

Oba oružja koriste se u različite svrhe, kao što smo ranije spomenuli. Međutim, razgovarat ćemo o osnovnim stvarima skid upravljača u odnosu na traktor. Pogledajte dolje da biste razumjeli.

mali utovarivač

Mini utovarivač protiv traktora Koja je razlika

Mali utovarivač ili mali utovarivač je bolji snažni i svestrani stroj koji dolazi s malim i krutim okvirom. Koriste se za premještanje zemlje, kopanje, guranje i drugo. Zbog svojih različitih veličina, dovoljno konjskih snaga i jednostavne strategije upravljanja, postaje sve popularniji u svakodnevnom životu.

Ova kolica obično imaju četiri kotača i kotači su mehanički zaključani. Uz pomoć malog utovarivača možete glatko raditi bez uplitanja s drugim ljudima. Ovaj stroj je poput mini buldožera.

traktor

Traktor je samohodna pogonska jedinica koja osigurava veliku vučnu snagu pri ravnomjernoj brzini. Namijenjen je za transport ili vuču prljavštine kod raznih građevinskih ili poljoprivrednih radova. S ovim strojem možete se lako kretati s jednog mjesta na drugo na tlu.

Većina ljudi uživala je u korištenju ovih tradicionalnih kola zbog njihove značajnije konjske snage i posla za oranje, uređenje okoliša i sadnju travnjaka. Najsnažniji traktor na svijetu je Case IH Steiger/Quadtrac 620.

Usporedite i usporedite mini utovarivač s traktorom

Sada je ovdje osnovna usporedba i kontrast između dvije vrste dobro poznatih vozila. Ova tablica će vam pomoći da dobijete jasnu ideju o glavnoj temi.

definicija mali utovarivač traktor
svestranost Mini utovarivači su svestraniji alati. Traktori su također dovoljno svestrani, ali ništa više od malih utovarivača.
kontrolni sustav Lako ga je regulirati samo zbog prekidača za uključivanje i isključivanje. Svatko ga može kontrolirati bez problema. Malo je nezgodno za rukovanje ako ste početnik.
radne brzine Velika brzina Spore ali dobre brzine
hp Mali utovarivači prosječne snage od 40 do 75 KS. Traktori imaju snagu do 80 KS.
dizajna i veličina Dolaze u više dizajna i veličina. Također dolaze u brojnim veličinama i dizajnom.
ostalo Elektroničke ploče s instrumentima Tradicionalni sustav rukovanja

Više o: mini utovarivač i traktor

Trenutno se ovdje savjetujemo za više potrebnih informacija o ovom malom utovarivaču u odnosu na traktor.

mini utovarivač:

Jednostavan za kontrolu

Neki od malih upravljača imaju zajedničku strategiju poluge i remenice, kao i kontrole joystickom koje doprinose bržem upravljanju u neobičnim situacijama. S druge strane, vidjet ćete i preciznije elektroničke nadzorne ploče koje su vrlo uredne.

Maksimalni upravljač ima dvije mogućnosti podizanja poput okomitog i radijalnog, tako da možete odabrati bilo koji drugi. Zbog toga je lakši za rukovanje, kontrolu, paljenje i isključivanje od traktora.

Više veličina

Na tržištu postoje tri uobičajene veličine malih utovarivača. Njihova veličina ovisi o visini i težini. Najmanja težina mini utovarivača je možda 1750 lbs. Dok modeli srednje klase u prosjeku imaju 1750 do 2200 lbs, to je dovoljno za uštedu za trčanje. Alternativno, ako želite najveći mali utovarivač, pronaći ćete najveću težinu od 2200 lbs.

Snažne konjske snage

Mini utovarivači također imaju različite konjske snage kao i njihovu veličinu. Male veličine imaju manje od 50 KS radne snage, a jedinice srednje veličine dolaze s 50 do 70 KS. S druge strane, velike jedinice imaju izlaznu snagu do 70 KS, što je vrlo snažno za rad.

Uz to, Maximum mali utovarivači nude tehnologiju za smanjenje buke, kao i podesiva sjedala, grijanje i druge pogodnosti za sretnu vožnju.

Traktor:

1682628511 777 mali utovarivač u odnosu na traktor Koja je razlika

Jače konjske snage

Nitko ne može proći pored moćnog stroja traktora. Čak su mu i konjske snage veće od skid-upravljača. Želite li znati što je?

Pa, većina traktora ima više od 80 KS, što je stvarno puno za rad u vašoj tvrtki. Stoga profesionalni korisnik može njima učinkovito upravljati. Ne brinite, ako ste početnik, možete ga kontrolirati, samo vam je potrebna praksa za pravilnu vožnju.

Više dizajna

Traktori dolaze u različitim izvedbama i veličinama. Ali najčešći dizajni su ispod.

  1. Traktori na kotačima imaju tri od četiri pneumatska vrtloga za snagu, pri čemu su četiri kotača lakša za korištenje.
  2. Alternativno, traktor na gusjenicama poznat je kao traktor na gusjenicama koji dolazi s beskonačnim gusjenicama zajedno s pneumatskim kotačima.
  3. Drugi traktor je koračni traktor ili motorna motika. Ove vrste traktora imaju samo dva kotača. Koristi se za upravljanje pogonskom ili terenskom snagom.

Tako da možete jednostavno odabrati svoj zadovoljavajući ili potreban dizajn.

Koja je bolja opcija?

Oba vozila također su dobra za kopanje ili premještanje blata kako bi se izvršili različiti poljoprivredni zadaci. Želite li znati koji je bolji? Sigurno je da će to biti vaš poseban izbor. Ali možemo reći da ako trebate pametnu i svestranu opremu, možda se krećite kroz mali utovarivač.

Alternativno, ako želite dobiti snažnije i učinkovitije alate, morate uključiti traktore.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: