DIY ukrasi za rukavice: svečane mini rukavice od filca za božićno drvce

Ovi slatki DIY ukrasi za rukavice apsolutno su prekrasni na božićnom drvcu! Izrađene su od filcane tkanine s lijepo izvezenom snježnom pahuljom i završene klasičnim dekom po obodu. One su savršene mini rukavice za vanjštinu u ovo blagdansko vrijeme.

Kako napraviti DIY mini ukrase od filcanih rukavica

Ove mini filcane rukavice prilično je jednostavno napraviti ako ste prije malo šivali ručno. A ako ste novi u šivanju, izvrstan su projekt za isprobavanje nekoliko različitih vrsta šavova bez velike brige o pristajanju.

Ovi ukrasi za rukavice izrađeni su od crvenog filca (2 komada) koji se sa vanjske strane prošive obodnim bodom. Jedna strana je izvezena uzorkom prije nego što se dva dijela spoje. Izvezeni uzorak prolazi samo kroz prvi komad tkanine tako da je stražnji dio ukrasa rukavice običan filc (kao da je dlan prave rukavice).

Pribor za šivanje mini ukrasa za božićno drvce

Pribor za šivanje ukrasa za rukavice:

 • Tkanina od filca (trgovina dolara, trgovina tkaninama ili čak tanki/stari džemperi)
 • Škare
 • Debeli kanap za vez ili tanka vuna
 • Igla za vez (s dovoljno velikim ušom da stane uže)

Koraci za DIY ukrase za rukavice:

 1. Izrežite oblik rukavice od filca. Nisam koristio predložak – može izgledati zabavno ako postoje malo drugačije veličine i oblici.
 2. Upotrijebite oblik koji ste upravo izrezali da izrežete odgovarajući drugi oblik. Sada imate i prednji i stražnji dio.
 3. Odvojite jedan komad. Radit ćete središnji uzorak za vez na samo jednom komadu po rukavicama (kao da će se malena rukavica zapravo nositi).
 4. Upotrijebite vezicu za izradu uzorka snježne pahulje na filcu. Moja teta je također dodala četiri mala šava na dnu, što izgleda jako slatko. Na Pinterestu potražite ideje za blagdanski vez ako vam dosadi samo izrada snježnih pahuljica!
 5. Položite izvezeni komad na obični komad s lijepom stranom prema van. Spojite ih zajedno pomoću obodnog boda. Idite skroz oko rukavice. Ovaj perimetarski bod može se izvesti u istoj boji kao središnji uzorak ili u drugoj, komplementarnoj nijansi.
 6. Ukras za rukavice završite omčom od špage koja je dovoljno velika da stane na granu, ali ne toliko dugačka da se ukras sav zapetlja u niže grane.
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: