Trebaju li solarne vodene pumpe struju?

Solarna energija podiže uređenje okoliša do neviđenih visina, no ponekad se ne čini kao bolja alternativa. Bilo da ste zabrinuti zbog korištenja električne energije u blizini vode ili jednostavno ne znate koliko solarna energija može biti učinkovita, došli ste na pravo mjesto. Ove pumpe bitan su dio vašeg vrta, pa počnimo od dna.

Solarne vodene pumpe zahtijevaju struju. Većina ima ploču koja je ožičena za napajanje proizvoda, što znači da ga ne morate puniti. Stoga vam obično nije potreban vanjski izvor, kao npr B. utičnica od 12 V za rad.

Također u ovom članku pronaći ćete sljedeće informacije o korištenju električne energije u solarnim vodnim pumpama:

 • Koliko se električne energije troši
 • Kako se koristi i kako solarni paneli mogu pretvarati energiju
 • Jesu li solarne vodene pumpe vrijedne ulaganja ili ne

Kako se električna energija koristi u solarnim vodenim pumpama?

Solarni paneli koriste električnu energiju, što znači da sve vodene pumpe na solarni pogon također koriste neki oblik električne energije. Srećom, još uvijek možete pokrenuti svoje solarne vode bez puno održavanja.

Evo kako solarni paneli koriste električnu energiju za napajanje vaših omiljenih vodenih elemenata:

 • Solarni paneli apsorbiraju sunčeve zrake za stvaranje energije. Izlaganje suncu ključno je za ispravno funkcioniranje solarnih panela. Ako želite postići optimalan prijenos energije, ploče morate čistiti od prašine, prljavštine i drugih nečistoća. Kada sunčeva svjetlost udari u ploče, stanice je pretvaraju i stvaraju električnu energiju.
 • Električna energija se nakuplja unutar vodene pumpe i puni bateriju.
 • Energija se prenosi na unutarnje komponente uređaja. Znanost dokazuje da se sunčeva svjetlost apsorbirana u ćelijama solarnih ploča prenosi u unutarnje komponente vodene pumpe putem upotrebljive električne struje. Jednostavno rečeno, vodena pumpa izvlači električnu energiju iz sunčeve svjetlosti kroz panele.
 • Kada ga isključite, ploče postižu maksimalnu nosivost. Prije su solarni paneli imali neograničenu stopu apsorpcije, što je uzrokovalo njihovo preopterećenje i pregrijavanje. Srećom, danas postoji granica u njihovoj apsorpciji. Vaši solarni paneli na vodenim elementima na solarni pogon prestaju crpiti energiju kada su puni.
 • Solarni paneli mogu apsorbirati sunčevu svjetlost kroz oblake. Ne tako davno, solarni paneli nisu bili toliko učinkoviti. Današnje solarne vodene pumpe mogu povući sunčevu svjetlost i energiju kroz oblake, iako nema istu stopu apsorpcije. Ipak, dobro je održavati svoje funkcije tijekom cijele godine.

Kao što vidite, solarne pumpe vode učinkovito privlače sunčevu svjetlost kako bi je pretvorile u energiju.

Ako želite znati koliko se električne energije troši pri korištenju ovih vodenih pumpi, čitajte dalje.

Solarne značajke vode zahtijevaju električnu energiju Organski Pereglin

Koliko se električne energije troši?

Ako ste zabrinuti da niste ekološki prihvatljivi, budite uvjereni da je solarna energija jedna od najučinkovitijih energetskih metoda na svijetu. Većina samostalnih uređaja ne zahtijeva vanjske solarne ploče, što znači da im je potrošnja energije praktički nebitna.

Možete izračunati koliko sunčeve energije vaše vodene pumpe koriste isprobavanjem nekih od dolje navedenih prijedloga.

 • Provjerite ampere, vate i volte solarne pumpe vode. Gotovo sve što koristi električnu energiju, uključujući solarnu energiju, sadrži vate, volte i/ili ampere. Ako želite odmah prijeći na stvar, vodena pumpa trebala bi doći s naljepnicom ili uputama. Mnogi od njih imaju brojeve navedene na uređaju.
 • Razmislite treba li ga puniti iz utičnice ili ne. Mnoge solarne uređaje povremeno treba puniti izvana. Primarno punjenje je iz zidne utičnice, dok su solarni paneli dizajnirani da drže punjenje satima, danima ili tjednima. Ove pumpe obično koštaju manje.
 • Odredite svjetlinu žarulja ili količinu vode koja se kreće kroz vodenu pumpu. Ako ne možete pristupiti gore navedenim jedinicama napajanja, nemate sreće. Žarulje su navedene u vatima i/ili lumenima, koje možete koristiti za izračun ukupne potrošnje energije.
 • Provjerite sa svojim dobavljačem energije koliko se energije koristi (ako je vaš vodni uređaj spojen na vanjske solarne ploče). Inače možda nećete moći shvatiti koliko troši. Dobra vijest je da se svi solarni proizvodi prodaju s energetskim jedinicama kako biste znali koliko se energije koristi i koliko često.

Vodene pumpe ne troše mnogo električne energije, čak i ako se moraju puniti izvana. Obično neće dodati previše na vaš mjesečni račun osim ako nisu spojeni na bazen.

Kako biste saznali jesu li solarne vodene pumpe vrijedne ulaganja ili ne, prijeđite na sljedeći odjeljak.

Isplate li se solarne vodene pumpe?

Vodeni objekti na solarni pogon više su nego vrijedni ulaganja za mnoge vlasnike kuća. Bilo da ih koristite za svoj bazen ili kao samostalne elemente, izvrstan su estetski dodatak. Međutim, za neke ljude oni nisu najbolji izbor. Ako razmišljate o tome da ga nabavite, došli ste na pravo mjesto.

Ima li dovoljno sunčeve svjetlosti u vašem području?

Iako mogu apsorbirati sunčevu svjetlost kroz oblake, to nije najučinkovitiji način prijenosa. Ako živite u području sa stalnom oblačnošću, teško ćete izvući maksimum iz vodene pumpe. Bilo bi vam bolje da nabavite tradicionalnu vodenu pumpu i povremeno je pojačate solarnim pločama.

1682604288 123 Solarne značajke vode zahtijevaju električnu energiju Organski pereglin

Jesu li ploče dovoljno velike da apsorbiraju pravu količinu sunčeve svjetlosti?

Ako upravljate funkcijom solarne vode s vanjskim pločama koje nisu montirane na proizvod, morate osigurati da su dovoljno velike. Jeftini solarni paneli su samo 150 dolara za 100 vata. Dakle, nema razloga da ne biste mogli pronaći pristojnu postavu, a da ne razbijete banku. Provjerite imate li odgovarajuću količinu električne energije za napajanje vodene pumpe.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Njega sobnih biljaka Sobne biljke Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako gnojiti sobne biljke – jednostavan vodič

Organizacija i planiranje vrta Travnjaci i ukrasno bilje Uzgoj cvijeća

Živica od lavande: mirisna cvjetna niskorastuća živica

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Monstera (Monstera deliciosa) Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Zašto moja Monstera deliciosa ima žuto lišće?

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Zašto moj ljiljan mira ne cvjeta? (I kako to popraviti)

Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

20 najboljih zimskih povrća za uzgoj u loncima