Ideje za sadnicu jagoda: klasični, moderni i jedinstveni spremnici za uzgoj jagoda

Ideje za sadnicu jagoda 20 klasicnih modernih i jedinstvenih spremnika za uzgoj jagoda98753454398710

Vrijeme je da posadite jagode! Ove slatke male bobičaste biljke vrlo dobro rastu u posudama svih vrsta. Evo ideja za sadnicu jagoda koje će vas inspirirati!

1. Klasični lonac za jagode

Klasična sadilica za jagode je posuda za jagode od terakote ili keramike . Ovi veliki spremnici nalik vazi imaju otvore na stranama koji omogućuju da jagode rastu uz strane sadilice, kao i na vrhu. Otvori gotovo izgledaju kao mali prozori (zajedno s malim prozorskim daskama od terakote).

Evo nekoliko tradicionalnih posuda za jagode koje možete pogledati:

  • Klasični lonac za jagode od terakote
  • Bijela keramička posuda za jagode

Terakota posude izrađene su od gline prirodnog izvora. Posebno pazite da napunite posudu s jagodama visokokvalitetnom zemljom za lonce. Potražite zemlju koja sadrži perlit kako bi bila prozračna i pustila korijenje da “diše”. Organska tvar poput domaćeg komposta također je vrlo korisna za veće vanjske posude, pa čak i malo visokokvalitetnog organskog gnojiva.

2. Viseća košara s jagodama

Viseća košara za sadnju još je jedan vrlo popularan način uzgoja jagoda. Zaobilazna priroda trkača čini biljke jagoda savršenim spojem s povišenom žardinjom.

Viseću košaru u potpunosti napunite biljkama jagoda ili ih promiješajte s ukrasima za viseću košaru za dvostruku upotrebu. Kako se ova ideja širi, sve više rasadnika nudi unaprijed zasađene viseće košare s jagodama !

3. Vertikalni vrtni zid jagoda

Najbolje sorte jagoda za uzgoj u vasem vrtu

Vertikalni vrtni zid vrlo je prikladan za uzgoj jagoda. Počnite s nekoliko biljaka i budite spremni presaditi trkače na nova mjesta kako biste proširili svoj okomiti dio s jagodama! Postoji mnogo različitih vertikalnih vrtnih zidnih sustava i DIY ideja, od kojih bi većina bila savršena za biljke jagoda.

4. Ideja za sadnicu jagoda na paleti

Palete ostaju vrlo česte za uzgoj jagoda. Obično imaju dovoljno velike razmake između dasaka kako bi biljke mogle proviriti. Palete s velikim razmacima između ploča možda će trebati biti obložene tkaninom za uređenje okoliša ili vrećom kako bi se držale u tlu kako se korijenje učvrsti.

Pazite da su mnoge palete izrađene od kemijski tretiranog drva ili su na neki drugi način bile izložene fumigaciji tijekom transporta. Možda biste željeli izgraditi vlastiti vrt s jagodama od paleta od prirodnog drva.

5. Podignuti vrtni krevet

Napravite podignutu vrtnu gredicu samo za svoje jagode! Jagode su savršena višegodišnja kultura za uzgoj u uzdignutim gredicama , pogotovo ako ostavite malo prostora sa strane kako bi se nekoliko dodatnih biljaka tu udomilo. Evo vrlo popularnog vodiča za podignutu gredicu s temom paleta posebno za uzgoj jagoda.

6. Toranj od PVC cijevi

Vrt toranj od PVC cijevi je novija ideja za sadnicu jagoda koja je poput divovske, mršave posude za jagode. To je samo komad PVC cijevi koji ima neke rupe izbušene uz strane, a zatim je postavljen u zemlju kako bi stršio okomito poput tornja. Općenito se koristi cijev promjera 15-20cm kako bi se omogućio odgovarajući volumen tla za biljke.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Vrtlarenje Zaštita biljaka

Kako uzgajati kikiriki

Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Njega trnove krune (Euphorbia Milii)

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Uobičajene bolesti sobnih biljaka: identifikacija i liječenje

Sobne biljke Odabir sobnih biljaka Svjetlo i sobne biljke Vrste sobnih biljaka

28 savršenih sobnih biljaka za izravnu sunčevu svjetlost