Ukrasi od grančica: DIY ideje za blagdanski dekor za izradu s grančicama

Ukrasi od grancica 20 rustikalni DIY ideja za blagdanski dekor za izradu s grancicama87349487510

Sanjate da svoj dom pretvorite u čarobnu božićnu zemlju čuda? Ove ukrase od grančica jednostavno je napraviti s malim štapićima i granama i savršeni su za hiroviti, rustikalni odmor kod kuće!

Ukrašavanje za Božić nešto je što većina ljudi uživa jer im pomaže ući u božićni duh. Što ne volite u postavljanju svjetala, s njihovim veselim bojama? Ili stablo i zimzeleni vijenci sa svojom svježom zimzelenom aromom? Ili primamljiv miris cimeta, pečene govedine i pite od jabuka ?

Evo ideja za ukrase od grančica koje možete isprobati:

1. Snježne pahuljice od grančica

Vežite ili zalijepite grančice u obrisima pahuljica. To je najlakše s niskotemperaturnim vrućim ljepilom, ali se može učiniti i običnim školskim ljepilom ili čak malim komadićima kanapa. Najprije na papiru nacrtajte oblik koji želite napraviti štapićima da biste dobili ideju koliko će vam štapića trebati i koliko dugo ćete ih obrezati.

2. Ornamenti zvijezde od grančica

Napravite obris zvijezde s grančicama pomoću špage ili vrućeg ljepila. Ove na gornjoj fotografiji napravljene su na niskoj temperaturi. vruće ljepilo. Možete ih omotati svjetlima ili vrpcom za dodatnu privlačnost. Mogu biti bilo koje veličine, velike ili male. Zvijezde su klasični ukrasi od grančica!

Ukrasi od grancica 20 rustikalni DIY ideja za blagdanski dekor za izradu s grancicama8438498714

3. Okrugli ornamenti od grančice

Omotajte savijene grančice okolo kako biste stvorili oblik kugle, a to je najlakše s grančicama vrba ili vinove loze, budući da su one obično i dalje savijene u jesen kada druge grančice počnu postajati čvršće. Možda ćete morati pričvrstiti twits na mjesto jer se suše tijekom tjedan ili dva.

4. Minijaturni vijenci od grančica

Upotrijebite grančice da formirate minijaturni vijenac u snopu. Možete ga objesiti na svoj hladnjak ili ga koristiti kao središnji dio na stolu u blagovaonici. Postavite LED svijeću u središte za rustikalno žarište za odmor.

5. Male zvijezde na zidu

Napravite pojedinačne zvijezde od grančica, kao što je gore opisano. Objesite ih višestruko na užetu koja se proteže vodoravno preko zida. Dodajte svjetlucava vilinska LED svjetla kako biste ga učinili još čudnijim.

6. Okviri za fotografije od grančica

Mali kvadratni ili pravokutni okviri od grančica vrućim ljepilom. Dodajte fotografije svoje obitelji i prijatelja veličine novčanika. Zatim objesite ukrase na svoje drvo.

7. Stolna božićna drvca

Napravite minijaturno božićno drvce lijepljenjem komadića štapića na stožasti komad pjene ili debeli karton. Zalijepite komadiće grančica okomito, počevši od dna. Dodajte svjetlucanje stablima grančica za svečani štih!

8. Minijaturne saonice od grančice

Upotrijebite vruće ljepilo za spajanje grančica u obliku minijaturnih saonica. Napunite sanjke lišćem ili slatkišima! Ovdje je vodič za izradu ukrasa za sanjke od štapića od sladoleda koji se lako mogu prilagoditi za prirodnije grančice.

9. Svijeće prekrivene grančicama

Zalijepite male okomite grančice na stranice velikih svijeća na stupovima. Možete dodati svjetlucanje, metalik boju, rafiju ili vrpcu vezanu oko njih kako biste ih dotjerali. Lako ih je personalizirati i čine lijep, potrošni DIY dar.

10. Vijenac od grančica

Zamotajte grančice u kružni ili kvadratni oblik kako biste oblikovali vijenac. Ukrasite vrpcom, svjetlima, lišćem ili božićnim žaruljama. Možete koristiti otvoreni oblik vijenca za eteričniji dizajn ili stvoriti čvrstu traku grančica za rustikalni izgled.

11. Podmetači za piće od grančica s crvenim i zelenim akcentima

Izrežite grančice na oko 10cm i zalijepite ih jednu uz drugu u kvadrat. Ako imate vremena, također možete upotrijebiti špagu ili konac kako biste ih ispleli zajedno poput male prostirke. Obojite ih crvenom i zelenom bojom te umočite u bijeli ili zlatni sjaj za svečani izgled. Ili jednostavno uživajte u njihovoj prirodnoj ljepoti prekrivenoj korom!

Ukrasi od grancica 20 rustikalni DIY ideja za blagdanski dekor za izradu s grancicama8438498713

Ukrasi od grančica za božićnu sezonu

Izrada DIY božićnih ukrasa s grančicama nije preteška. Ukrasi od grančica posebno su preslatki i vrlo jednostavni za izradu. Sve što vam je potrebno za izradu božićnih zanata od grančica u većini slučajeva su grančice/male grane i ljepilo. Nakon što sastavite svoje ukrase od grančica, možete ih uljepšati šarenim vrpcama, malim božićnim žaruljama, pa čak i fotografijama. 

Najbolja stvar u izradi vlastitih božićnih rukotvorina od grančica je to što ne trošite puno na materijale! A to je daleko promišljenija i smislenija opcija od trošenja novca na neosobnu dekoraciju manje kvalitete kupljenu u trgovini.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)


SOBNE BILJKE

Potpuni vodič za urbane vrtlare

Moderna e-knjiga za ljubitelje biljaka
Saznaj više

SOBNE BILJKE

Potpuni vodič za urbane vrtlare

Moderna e-knjiga za ljubitelje biljaka
Saznaj više