Mini božićno drvce: uživo protiv umjetnih, savjeti za njegu i sitni ukrasi

Mini bozicno drvce uzivo protiv umjetnih savjeti za njegu i sitni ukrasi88888888810

“Mini božićno drvce” ovogodišnji je trend božićnih dekoracija koje morate imati. Srećom, postoji dosta opcija koje možete izabrati u smislu samih stabala i načina na koji ih ukrasiti.

Mini božićna drvca dostupna su kao svježa ili umjetna drvca. Većina svježih opcija su mini drveće u lončanicama koje se nakon praznika može presaditi na otvorenom. Mnoge lažne opcije dolaze unaprijed osvijetljene bijelim ili višebojnim svjetlima. Većina mini božićnih drvca su patuljasti bor, jela ili smreka.

Čitajte dalje kako biste saznali sve o mini božićnim drvcima!

Mini božićna drvca: svježa protiv umjetnih

Prva opcija pri odabiru mini božićnog drvca je svježe pravo drvce ili umjetno umjetno drvce . Svježe posječena stabla klasična su opcija za unošenje malog stolnog drvca u svoj prostor. Odaberite živo stablo u saksiji ako ga želite posaditi na otvorenom nakon praznika (pogledajte detalje kasnije u ovom članku). Umjetna stabla savršena su za one koji žele koristiti isto mini stablo iz godine u godinu.

Briga o živim mini božićnim drvcima u zatvorenom prostoru

Najvažniji dio brige o živim i svježe odrezanim mini božićnim drvcima je dobro ih zalijevati. Stavite izrezana drvca u bazen s čistom vodom iz slavine unutar kutije ili kante u koju su postavljena. Mini božićna drvca u loncima općenito imaju unutarnji plastični lonac za rasadnik koji se može izvući iz ukrasne vanjske žardinjere. Odnesite cijelo mini drvo u sudoper i zalijevajte ga svakih nekoliko dana. Pustite da višak vode iscuri iz donjih drenažnih rupa prije nego što stablo vratite u vanjsku sadilicu za dekoraciju.

Vlažnost je ključna za zdravlje mini stabala kada se drže u zatvorenom prostoru. Ova stabla nisu pogodna za sušenje zraka u zatvorenom prostoru. Razmislite o dodavanju ovlaživača zraka u blizini (možete čak koristiti ovu mješavinu eteričnih ulja božićnog drvca da pojačate miris blagdana).

Mini božićna drvca općenito ne zahtijevaju gnojivo ili biljnu hranu u prvih mjesec ili dva. Božićna drvca u saksiji mogu se hraniti višenamjenskom biljnom hranom ili organskim gnojivom za sobne biljke . Također možete koristiti početno gnojivo kada presađujete mini stablo na otvorenom.

Mini bozicno drvce uzivo protiv umjetnih savjeti za njegu i sitni ukrasi88888888813

Kako ukrasiti mini božićno drvce

Ukrašavanje mini božićnog drvca uključuje pronalaženje božićnih lampica s vrlo tankom žicom, kao i male ukrase koji su u odgovarajućem omjeru vašem drvcu i nisu preteški za male grane. Lagana svjetla poput LED svjetlucavih svjetala su izvrsna opcija (ako ih možete pronaći u kratkim duljinama od 6′-10′). Svjetla sa srebrnom žicom ili zlatnom žicom mogu dodati malo svjetlucanja stablu. Twinkle svjetla mogu biti na baterije ili LED svjetla na utičnicu.

Mini ukrasi za božićno drvce

Mini božićna drvca trebaju mini ukrase! Evo nekoliko sitnih ukrasa koji bi mogli dobro pristajati za mini božićno drvce:

  • Set božićnih ukrasa s mini staklenim kuglicama (širine 25 mm) iz Targeta
  • Moderni višebojni ukrasi od staklenih kuglica (širine 30 mm) iz West Elma
  • Mini božićni ukrasi u vintage stilu iz Kohl’sa
  • Postavljen minijaturni ukras Kurta Adlera
Mini bozicna drvca svjeza protiv umjetnih666666666610 1
Mini bozicno drvce uzivo protiv umjetnih savjeti za njegu i sitni ukrasi88888888812
Mini bozicno drvce uzivo protiv umjetnih savjeti za njegu i sitni ukrasi88888888811

Sadnja mini božićnih drvca na otvorenom nakon praznika

Različite vrste zimzelenog drveća mogu se posaditi na otvorenom nakon završetka praznika. Stabla se mogu saditi na otvorenom u zemlju u klimatskim uvjetima gdje se zemlja ne smrzava zimi. Sadnja će se morati odgoditi do proljeća u područjima gdje se tlo tijekom zime čvrsto smrzava.

U određenim klimatskim uvjetima rastu različite vrste drveća. Ako svoje mini božićno drvce namjeravate posaditi na otvorenom nakon blagdana, svakako odaberite drvo koje će preživjeti u vašoj lokalnoj klimatskoj zoni. Ako ne znate svoju lokalnu klimatsku zonu, provjerite USDA kartu zona otpornosti biljaka .

Mini božićna drvca od norveške smreke

Stabla norveške smreke ( Picea abies ) dobro rastu na otvorenom u klimatskim zonama 2-7. Ovaj širok raspon uzgoja uključuje neka od najhladnijih područja u zemlji do umjerenih područja gdje se tlo možda neće smrznuti. Dok su drvca mala kada se kupe, ova vrsta božićnog drvca može narasti do 50′-80′ kada se posadi u zemlju na otvorenom. Ovdje je stolno božićno drvce od mini norveške smreke koje se može posaditi na otvorenom nakon Božića.

Mini božićna drvca duglazije

Drveće duglazije ( Pseudotsuga menziesii ) dobro rastu na otvorenom u klimatskim zonama 4-6. Ovo je uski raspon uzgoja koji se uglavnom sastoji od područja s vrućim ljetima i snježnim hladnim zimama. Drveće duglazije mogu narasti 50′-60′ visoko kada se uzgajaju u zemlji. Ovdje je božićno drvce duglazije u saksiji u mini saksiji koje ćete posaditi na otvorenom nakon blagdana.

Božićna drvca patuljaste Alberte smreke

Patuljasta smreka Alberta ( Picea glauca ) može se uzgajati na otvorenom u zonama 3-8. Ova stabla ostaju mala nakon što se posade u tlo na otvorenom, narastu do zrele visine od 8′-12′. Ovdje je mini patuljasta smreka Alberta u saksiji koja može izaći na otvorenom nakon Božića.

Mini božićna drvca s crvenim bobicama
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Njega sobnih biljaka

Vodič za uzgoj Rex begonija

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zamija (Zamioculcas zamiifolia)

9 problema sa zamijama (i kako ih riješiti)

Sobne biljke Njega sobnih biljaka

Kada obrezivati lavandu

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Uzgoj začinskog bilja

Zašto lišće mog bosiljka postaje smeđe?