17 vrsta staklenih božićnih ukrasa za ukrašavanje klasičnog i svečanog drvca

17 vrsta staklenih bozicnih ukrasa za ukrasavanje klasicnog i svecanog drvca3458798734579810

Stakleni božićni ukrasi zadivljujući su dodatak tradicionalnom blagdanskom dekoru. Ovdje su neke od najboljih klasičnih vrsta ukrasa od staklenog drvca koje možete dodati u kolekciju blagdanskog dekora svoje obitelji.

Vrste staklenih božićnih ukrasa:

 1. Staklene božićne kuglice
 2. Staklene božićne kuglice koje se mogu puniti
 3. Mrazirane božićne kuglice
 4. Prekretnica, ukrasi za stakleno stablo
 5. Ukrasi za stablo od Merkura
 6. Vintage stakleni božićni ukrasi
 7. DIY stakleni ukrasi
 8. Dekoracije od morskog stakla
 9. Ukrasi od ručno puhanog stakla
 10. Vitraž
 11. Spomen staklo
 12. MozijakStaklo
 13. Skandinavsko staklo
 14. Staklena zvijezda
 15. Reciklirano staklo
 16. Netradicionalno staklo
 17. CharcterStaklo

Sada pogledajmo svaku od ovih različitih vrsta staklenih ukrasa!

Prekrasne vrste staklenih božićnih ukrasa

Ovi stakleni božićni ukrasi vašem će drvcu dodati svjetlucavu eleganciju. Čuvajte ih pažljivo i trajat će dovoljno dugo da se prenesu na sljedeću generaciju. Ovdje su neke od najboljih vrsta staklenih ukrasa za blagdansko drvce.

1. Staklene božićne kuglice

Staklene božićne kuglice klasični su stakleni ukrasi za blagdansko drvce. Ukrasi od staklenih kuglica dostupni su u gotovo svim bojama i načinima koji se mogu zamisliti. Pronađite ih na internetu ili na gotovo bilo kojemvelika kutijatrgovac na malo (ili čak trgovina dolara).

2. Staklene božićne kuglice koje se mogu puniti

Staklene božićne kuglice koje se mogu puniti izrađene su od tankog prozirnog stakla. Sredinu ukrasa možete ispuniti čime god želite! Pronađite neke ukrase od prozirnog stakla koji su dobro ocijenjeni i dovoljno izdržljivi za korištenje u DIY projektu.

Evo nekoliko ideja za punjenje božićnog ukrasa od prozirnog stakla .

3. Matirane božićne kuglice

Matirani ukrasi za božićne kuglice su razrađenija verzija osnovnih ukrasa za okruglo drvce. Neki imaju zamršene uzorke listova ili druge razrađene dizajne. Ovdje je vrlo običan set ukrasa od matiranog stakla koji gotovo izgleda kao bijelo morsko staklo.

4. Prekretnica Ornamenti staklenog stabla

Ukrasi od staklenog stabla prekretnica su stakleni ukrasi po narudžbi prilagođeni za sjećanje na važnu obiteljsku prekretnicu kao što je brak ili rođenje djeteta. Ukrasi za prekretnice također se mogu izraditi za obilježavanje posebnog obiteljskog odmora ili druge divne uspomene. Na staklu je općenito ugravirana važna statistika o prekretnici.

17 vrsta staklenih bozicnih ukrasa za ukrasavanje klasicnog i svecanog drvca3458798734579813

5. Ukrasi za stablo od Merkura

Živino staklo dodaje lijep svjetlucanje zimzelenom lišću. Poznato i kao posrebreno staklo, pravo antičko živino staklo puhano je u dva sloja – nešto poputdvostruko oknoprozor. Tekuća otopina za srebro tada je ulivena između dva staklena sloja kako bi se stvorio metalik izgled. Moderno živino staklo rijetko se izrađuje s dvostrukom staklenom stijenkom, ali izgled može biti gotovo isti (za puno manje!).

6. Vintage stakleni božićni ukrasi

Tražite pravi vintage stakleni božićni ukras? Možete birati između beskrajnih ukrasa, ali težak dio je pronaći ih. Najprije odlučite tražite li vitraž, živino staklo ili neku drugu uobičajenu vrstu vintage ukrasa. Nakon što dobijete nejasnu ideju što tražite, provjerite na internetu iu lokalnim antikvarnicama kako biste pronašli pravu!

7. DIY stakleni ukrasi

Također možete izraditi svoje DIY staklene ukrase! Evo nekoliko DIY projekata ukrasa za blagdansko drvce koje možete isprobati kod kuće:

 • DIY stakleni foto ukras
 • DIY ukrasi za stablo od Merkura
 • DIY božićni ukrasi od morskog stakla

8. Morsko staklo

Morsko staklo je zapanjujuće na božićnom drvcu s obalnim temama! Teals i blues morskog stakla stvarno donose vibracije na plaži. Razmislite o nekim ukrasima od morskog stakla koji će nadopuniti bijeli pijesak i ugođaj plaže uz obalni Božić.

9. Ukrasi od ručno puhanog stakla

Ukrasi od ručno puhanog staklenog drvca mogu biti pravo naslijeđe. Uložite u nekoliko prekrasnih ukrasa koje volite i zadržite ih zauvijek! Obavezno ih objesite gdje će biti sigurni od pada (to bi bilo tragično). Čuvajte ih na sigurnom i uživajte u njima iz godine u godinu!

17 vrsta staklenih bozicnih ukrasa za ukrasavanje klasicnog i svecanog drvca3458798734579812

10. Ornamenti za stablo od vitraža

Ukrasi za stablo od vitraža još su jedna lijepa tradicionalna vrsta staklenog ukrasa. Vitraji su dostupni u neutralnim bojama ili svijetlim šarenim staklima! Odaberite klasičan dizajn koji ćete željeti objesiti na stablo svoje obitelji iz godine u godinu.

11. Memorijalni ukrasi od staklenog stabla

Memorijalni ukrasi od staklenog drvca podsjećaju nas na voljenu osobu koju smo izgubili tijekom blagdana. Bilo da se radi o anđelu, personaliziranom ugraviranom staklenom ukrasu, jasnom ukrasu ispunjenom fotografijama ili samo posebnom ornamentu koji nas podsjeća na njih, spomen-ornamenti su među najposebnijima na drvetu. Uzmite si vremena i odaberite onu pravu da se prisjetite svojih izgubljenih najmilijih.

12. Mozaik staklo

Stakleni ukrasi od mozijaka često imaju sličan izgled vitražima. Mnogi su izrađeni od recikliranih staklenih dijelova koji su složeni zajedno kako bi stvorili lijep ukras. Neki stakleni ukrasi u mozaiku također imaju komadiće keramike pomiješani s njima za malo detalja. Možete čak i napraviti svoj vlastiti mozaik ukrase za božićno drvce !

13. Skandinavski ukrasi za stakleno stablo

Skandinavski ornamenti su prekrasni, a naravno imaju i najljepše ukrase od staklenog drvca. Jednostavne i ljupke, bile bi kod kuće na gotovo svakom božićnom drvcu. Uklopit će se u složeni dekor ili samostalno stajati na minimalističkom Scandi stablu. Neki jednostavni ukrasi od nordijskog stakla definitivno su vrijedni ulaganja! Ponekad čak možete pronaći nekoliko u IKEA-i po stvarno povoljnoj cijeni 🙂

14. Ornamenti od staklenih zvijezda

Staklene zvjezdice jedna su od vrsta staklenih ukrasa koje je lakše pronaći. Općenito, ovi ukrasi bolje traju ako je staklo prilično debelo, poput stakla staklene boce. S tankim ukrasima s mnogo oštrih rubova (poput zvijezde) treba postupati s oprezom jer su skloniji pucanju.

15. Reciklirano staklo

Ukrasi za stablo od recikliranog stakla postaju vrlo popularni. Postoje opcije ukrašavanja božićnog drvca od recikliranog stakla koje su dostupne od nezavisnih obrtnika na Etsyju, pa čak i u nekim popularnijim prodavačima. Provjerite na lokalnim božićnim tržištima ili na internetu kako biste pronašli ukrase od recikliranog stakla koje volite.

16. Netradicionalni stakleni ukrasi

Postoje neki super zabavni netradicionalni stakleni ukrasi! Mnogi su puhano staklo u zabavnim oblicima. Evo nekoliko neobičnih, netradicionalnih ukrasa od staklenog drvca za vaše zabavno božićno drvce:

 • Vjeverica u gaćama ukras za božićno drvce
 • Stakleni ukras za hrpu crvene ljute paprike
 • Stakleni WC klip (sa srcem) ukras
 • Mini ukras za kiseli krastavčić

17. Staklo za lik iz knjige priča

Ornamenti s likom su neophodni za mnoge obitelji, posebno one s djecom! Evo nekoliko staklenih ukrasa koji su malo nadogradnja u odnosu na plastične ukrase u velikoj trgovini:

 • Ornament za figuricu od puhanog stakla Else “Frozen”.
 • Ornament staklene kugle Djeda Mraza Mickey Mousea
 • Stakleni ukras Harry Potter Hogwarts Crest
17 vrsta staklenih bozicnih ukrasa za ukrasavanje klasicnog i svecanog drvca3458798734579811
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Uzgoj povrća Zaštita biljaka

Koje je biljke lako uzgajati zimi?

Njega sobnih biljaka Uzgoj začinskog bilja Zaštita biljaka

Koje začinsko bilje može rasti u kući zimi?

Vrtlarenje Tlo i gnojenje

Kako pokrenuti vrt od nule

Štetočine i nametnici Uzgoj povrća Zaštita biljaka

Tikvice žute i trule? (Evo zašto!)

Njega sobnih biljaka Zaljevanje sobnih biljaka Zaštita biljaka

Kako zalijevati sobne biljke