Božićni ukrasi od gline: kako napraviti jednostavne ukrase za drvce

Bozicni ukrasi od polimerne gline kako napraviti lake jednostavne ukrase za drvce43543987510

Božićni ukrasi od gline jednostavan su, ugodan božićni projekt. Mali diskovi od gline osušene u pećnici lijepo vise s božićnog drvca i mogu se izraditi u različitim stilovima, oblicima i bojama kako bi odgovarali vašim željama dekoracije. Ovdje su upute za izradu vlastitih božićnih ukrasa od gline !

Bozicni ukrasi od polimerne gline kako napraviti lake jednostavne ukrase za drvce43543987525

Koraci za izradu božićnih ukrasa od gline DIY

Evo osnovnih koraka za izradu božićnih ukrasa od gline:

 1. Odmotajte glinu i odlomite mali komadić. Glina će lako pucati i mora se obraditi, ili “kondicionirati” nekoliko minuta dok ne postane topla, meka i savitljiva. Nježno obradite glinu rukama (ili koristite stroj za gline ).
 2. Lopticu tople gline razvaljajte na glatkoj površini. Možete koristiti oklagiju, šalicu ili neki drugi cilindrični predmet. Neki majstori koriste štapiće od sladoleda ili zanatske štapiće s obje strane gline kako bi dobili ujednačenu debljinu. Ja sam sklon samo oku. U svakom slučaju, radi! Jedan savjet je da pokušate uskladiti debljinu valjane gline s debljinom navedenom u uputama za pečenje. Ako se vaša glina treba peći na 425 stupnjeva 25 minuta za svaki 1cm….najlakše je samo napraviti razvaljanu glinu debljine oko 1cm!
 3. Nakon što se glina razvalja na željenu debljinu, vrijeme je da izrezujete oblike pomoću kalupa za kekse. Upravo smo ove godine koristili kružni rezač i neke prazne limenke za čaj, ali prethodnih godina izrađivali smo i zvijezde i druge svečane oblike. Čvrsto pritisnite kalup za kekse u glinu i uklonite ostatke izvana. Lagano podignite kalup za kolačiće od gline.
 4. Ako želite dodati botaničku udubinu u svoj ornament – ​​sada je vrijeme! Položite listove i nježno uvaljajte teksturu u disk od gline. Probali smo mnogo različitih zimzelenih biljaka, ali smo otkrili da je cedar najbolji. Dobro je bilo i lišće šimšira, kao i zimski slani. Također možete utisnuti glinu čipkom ili drugim teksturiranim materijalom. Na kraju ćete možda željeti utisnuti glinu nakon valjanja, ali prije izrezivanja oblika. Eksperimentirajte s onim što vam najbolje odgovara!
 5. Ako koristite čačkalicu za izradu rupe, morate je napraviti sada (prije nego što se glina kuha). Upotrijebite čačkalicu da napravite rupu dovoljno veliku da kroz nju može proći kanapa.
 6. Božićne ukrase od polimerne gline stavite na lim za kolačiće i pecite prema uputama na ambalaži od gline. Pažljivo ih promatrajte!
 7. Neka se ukrasi pažljivo osuše.
 8. Ako koristite prešu za bušenje za izradu rupe, sada je vrijeme da nježno izbušite malu rupu na vrhu svakog ukrasa diska.
 9. Izrežite male komadiće uzice i provucite jedan kroz rupu svakog ukrasa. Zavežite ga i objesite na božićno drvce! Voila!! Prekrasni božićni ukrasi od polimerne gline!
Bozicni ukrasi od polimerne gline kako napraviti lake jednostavne ukrase za drvce43543987523

To su osnovni koraci za izradu lakih božićnih ukrasa od gline. Kako se osjećate ugodnije s glinom, možda ćete poželjeti napraviti složenije oblike, ali još uvijek postoji lijepa, jednostavna elegancija u ovim ukrasima!

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Presađivanje sobnih biljaka Zaljevanje sobnih biljaka

Kako se brinuti za Aeschynanthus Radicans

Aeroponika Akvaponika Vrste sjemena

Kako sjeme može proklijati bez zemlje

Rezidba i orezivanje Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

Kako orezati rajčice za maksimalan prinos (i zdravlje biljaka).

Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

Koliko sunčeve svjetlosti treba salati?