Potpuni vodič za najbolji insekticid za japanske kornjaše

Japanske kornjaše, koje se također nazivaju invazivnim vrstama, izvorno su pronađene u Sjedinjenim Državama 1916. A do 1916. bili su ograničeni samo na granice Japana i nisu predstavljali veliku prijetnju.

Japanski kukac se hrani lišćem, cvijećem i plodovima više od 300 vrsta biljaka. Oni su velika prijetnja vašim biljkama. Oni su štetočine travnjaka koji žvaču korijenje trave uzrokujući eksploziju travnjaka i na kraju smrt.

Dobra vijest je da postoji nekoliko načina da se riješite ovih prilično štetnih insekata. Ovaj članak opisuje kako spriječiti japanske kornjaše i najbolji insekticid za japanske kornjaše.

Što su japanske bube

Japanske kornjaše duge su otprilike 1/3 inča. Imaju zelenu metalik glavu i bakreno smeđa krila. Trbušne strane imaju pet bijelih pjega dlaka. Međutim, vrh trbuha ima samo dvije bijele dlakave mrlje.

Međutim, ličinke japanske kornjaše izgledaju vrlo drugačije od ličinki odrasle kornjaše. Ima svijetlosmeđu limenku s tijelom u obliku slova C, a glava je tamnije smeđe nijanse. Noge ličinki su istaknute i lako uočljive. Saznajte sve o najboljim insekticidima za japanske kornjaše i riješite ih se.

Što privlači japanske bube u vaš vrt?

Japanske kornjaše najaktivnije su tijekom najtoplijih ljetnih mjeseci između sredine lipnja i kraja kolovoza za odrasle jedinke te u jesen i kasno proljeće za ličinke.

Odrasli kornjaši jedu gotovo sve oblike biljnog svijeta, dok njihove mlađe ličinke pustoše travu i drugo korijenje pod zemljom.

Japanske kornjaše prvenstveno privlače trule i prezrele biljke; Stoga je važno održavati svoj vrt ili travnjak zdravim. Uklonite bolesna ili na neki drugi način umiruća stabla, biljke, voće i povrće odmah prije nego privuku više kukaca u vaše dvorište.

Potpuni vodič za najbolji insekticid za japanske kornjaše

Shvatite životni ciklus japanske bube

Najlakše vrijeme za ubijanje je kasno ljeto i rana jesen po toplom vremenu kada su japanske kornjaše blizu površine.

Larve se tijekom zime kreću dublje pod zemljom, neprestano rastu i sazrijevaju. Za vrijeme proljetnih toplina migriraju na površinu, ali sada su veće i teže ih je iskorijeniti.

Da biste ih učinkovito ubili ili spriječili, morate razumjeti životni ciklus japanske bube. Pogledajte video kako biste bolje razumjeli životni ciklus japanskih kornjaša. Potpuni vodič za najbolje insekticide za japanske kornjaše – plantheaven.com

Kako spriječiti japanske bube

Mjere prevencije japanskih kornjaša ovise o krajoliku i klimi. Osim toga, zrela stabla ne zahtijevaju tretiranje prskanjem jer pokazuju otpornost na štetnike. Na kraju ćete izbaciti štetu.

A ako japanski kukci oštećuju vaš vrt ili travnjak, ili samo tražite načine da spriječite da se to dogodi, evo učinkovitih načina da se riješite japanskih kornjaša prirodnim putem.

Skinuti rukom

Ručno branje japanskih kornjaša iz vašeg vrta ili travnjaka jedan je od najučinkovitijih pristupa prirodnom uklanjanju ovih nametnika. Može potrajati neko vrijeme; Međutim, učinci koje može imati na zdravlje vaših biljaka vrijedni su truda.

Kada primijetite prve znakove zaraze na vegetaciji, brojnost japanske zlatice je manja. Možete ih izvaditi i uništiti rukom. Za maksimalne rezultate, učinite ovo rano ujutro kada su japanske kornjaše obično najaktivnije.

Savjeti za ručno uklanjanje japanskih buba:

 • Berite kukce sa svojih biljaka, trave i drugih biljaka u rukavicama.
 • Pazite da ih ne zgnječite ili zgnječite jer bi to moglo privući više japanskih kukaca.
 • I odmah ih bacite u kantu sapunaste vode s 2 žlice tekućeg sredstva za pranje posuđa na 1 galon vode.

usvojiti biserke

Imati nekoliko biserki u svom dvorištu i na travnjaku izvrstan je način da se prirodno riješite japanskih kornjaša, tvrde stručnjaci sa Sveučilišta Maine Cooperative Extension.

Biserke su prirodne pase jer jedu sjemenke korova, kukce i crve. Relativno ih je lako održavati i vrlo su učinkoviti u održavanju vašeg travnjaka i vrta slobodnim od insekata.

Međutim, biserke nisu za svakoga jer su vrlo bučne i nikad ne šute. Ako je tako, možete pronaći načine da privučete patke i druge ptice u svoje dvorište koje će vam pomoći.

1682601323 820 Potpuni vodič za najbolji insekticid za japanske kornjaše

Profesionalni savjeti o korištenju ptica za uklanjanje japanskih kornjaša:

 • Pošpricajte cijelo dvorište ili travnjak mješavinom sapuna od 2 žlice sredstva za pranje posuđa na 1 galon vode kako biste izbacili ličinke japanske bube na površinu.
 • I onda privući te gladne ptice.
 • Učinite to u jesen i kasno proljeće kada su japanske kornjaše u fazi ličinke svog životnog ciklusa).
 • Ponavljajte ovaj postupak svaki tjedan dok se ličinke više ne izlegu iz tla.

Izbjegavajte biljke koje privlače japanske kornjaše

Isključite velike plantaže biljaka za koje se zna da privlače lijepe, ali destruktivne japanske kornjaše.

No, ako ih želite posaditi, posadite ih s biljkama koje japanske kornjaši ne žele napadati.

Ovdje je popis najmanje i omiljenih biljaka japanskih kornjaša; Koristite ovaj popis kao pomoć pri odabiru biljaka koje japanske kornjaši izbjegavaju.

Imajte na umu da je odrasle japanske kornjaše teško kontrolirati, ali možete ograničiti njihov učinak odabirom biljaka koje im se najvjerojatnije neće svidjeti.

Potpuni vodič za najbolji insekticid za japanske kornjaše – plantheaven.com

Japanske zamke za kukce

Korištenje zamki za japanske bube još je jedan način da se riješite japanske bube. Ove zamke možete pronaći u mnogim vrtnim centrima i online na Amazonu.

Ove zamke privlače kukce s dvije vrste mamaca. Prvi mamac oponaša miris djevičanskih ženki kornjaša, što je vrlo privlačno mužjacima. Drugi mamac je slatki mirisni trik s hranom koji privlači oba spola.

S ovom kombinacijom sastojaka, japanske zamke za kukce mogu privući tisuće kukaca u jednom danu.

Nažalost, studija provedena na Sveučilištu u Kentuckyju otkrila je da zamke privlače mnogo više kukaca nego što ih se zapravo uhvati.

Stoga će osjetljive biljke na putanji kornjaša i u blizini zamki vjerojatno pretrpjeti mnogo veću štetu nego bez postavljenih zamki.

Ako koristite japanske zamke za kukce, pobrinite se da ih postavite što dalje od vrtova i krajobraznih biljaka.

1682601323 319 Potpuni vodič za najbolji insekticid za japanske kornjaše

Kako se riješiti japanskih buba u kući

Jedan od najrazornijih biljnih štetnika je japanska buba. Za razmnožavanje im je potrebno tlo, ali ako su vanjska polja prenatrpana ili poprskana najboljim insekticidima za japanske kornjaše, obično će doletjeti i hraniti se sobnim biljkama.

Ako pokušavate shvatiti kako se riješiti japanskih kornjaša u zatvorenom prostoru kada lete unutra, postoje neki lijekovi kojima ih se možete pokušati riješiti.

1- Neem ulje

Jedan od najboljih prirodnih pesticida je ulje nima. To je žuto-smeđa tekućina blago gorkog okusa i mirisa na češnjak.

Napada njihov hormonalni sustav, što otežava reprodukciju japanskih kornjaša.

Profesionalni savjeti za primjenu ulja nima:

 • Nanesite na vegetaciju svakih 7 do 14 dana.
 • Nemojte koristiti u blizini rijeka, jezera i ribnjaka jer neem može biti štetan za ribe i druge vodene životinje; Zbog ovog razloga.
 • Ne zaboravite ga nanijeti nakon kiše.

2- Geranije

Japanske kornjaše privlače geranije; Međutim, oni su otrovni za japanske kornjaše. To truje njihov sustav i može dovesti do paralize ili čak smrti ovih buba.

Imate mogućnost posaditi geranijum u svom vrtu ili upotrijebiti sprej za geranijum da se riješite japanskih kukaca. Pelargonije možete posaditi i u blizini vrjednijih biljaka koje želite zaštititi od oštećenja japanske zlatice.

3- Korisne nematode

Potreban im je prirodni lijek za napad i na podzemne ličinke. Korisne nematode su sićušni crvi koji mogu upasti u tlo i napasti preko 200 štetočina. Bakterije se oslobađaju u krvotok ličinki. Bakterije se razmnožavaju aseksualno u krvotoku i na kraju ubijaju crve.

Za najbolje rezultate dodajte nematode u tlo krajem kolovoza ili početkom rujna kako bi napali sljedeći ciklus buba za sljedeću godinu. Iako je ovo optimalan pristup, uvijek možete dodati nematode u tlo sve dok tlo dovoljno zalijevate.

Stručni savjeti o primjeni korisnih nematoda:

 • Stavite nematode u kantu vode ili raspršivača,
 • Ostavite ih minutu-dvije da se namaču
 • A onda njime pravilno premažite svoj vrt.
 • Pripravci koji sadrže heterorabditis Čini se da su vrste najučinkovitije.

Koje ptice jedu japanske bube?

Ako tražite što ptice jedu japanske kornjaše, onda su ptice prirodni neprijatelji japanskih kornjaša. Neke od ptica koje mogu jesti i ličinke i odrasle kornjaše su

 • crvendać
 • engleski vrabac
 • Livadna noga
 • vrana
 • vrapci
 • patke
 • plava šojka
 • Divlji purani
 • I kardinali
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Očuvanje sjemena starih sorti Sjeme

Kako i gdje čuvati sjeme za iduću godinu

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Fikus (Ficus) Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Zašto lišće mojeg fikusa gumijevca požuti?

Organizacija i planiranje vrta Uzgoj cvijeća

10 savjeta za početnike za projektiranje cvjetnjaka