Koje voće najbolje raste u posudama?

1682658818 Welches Obst wachst am besten in Containern

Ako tražite način uzgoja voća, uzgoj u posudama je izvrsna opcija. U posudama možete uzgajati bilo što, od jagoda do citrusa, a to nije tako teško kao što mislite.

Ovaj post na blogu govori o svemu što trebate znati o uzgoju voća u posudama, od vrsta biljaka koje najbolje funkcioniraju do tla i gnojiva koja su vam potrebna. Također ćemo vam dati savjete o njezi vaših voćnih biljaka u posudi kako biste dobili najukusnije i najhranjivije voće!

Voću najbolje pristaje svo povrće koje se uzgaja u posudama. To je zato što im je za rast potrebno malo sunčeve svjetlosti, a plodovima treba manje vremena da sazriju.

Posude za uzgoj voća trebali bi biti duboki najmanje 45cm jer korijenje mora ići dolje kako bi pronašlo vodu ako je nema blizu površine.

Korijenu plodovitog povrća potrebna je stalna vlaga, pa je sadnja graška ili graha oko svake posude način da se pruži dodatna pomoć.

Koje su prednosti uzgoja voća u posudama?

Svježe voće ravno iz vlastitog vrta jedna je od životnih radosti. Voćni grmovi mogu pružiti uzbudljivo lišće, koru i oblike, a često imaju pupoljke koji daju cvijeće i miris.

Kukci će privući cvijeće, a možete stvoriti produktivno i živo područje na bilo kojoj parceli.

Uzgoj voća u posudama ima mnoge prednosti:

  • Lako ih je premještati kada je potrebno. Ne morate brinuti da će se oštetiti kada ih spremate za zimu.
  • Manje bolesti s kojima se treba nositi. Biljke koje se uzgajaju u posudama uglavnom imaju manje problema s bolestima od biljaka koje se uzgajaju u tlu.
  • Manje se baviti štetočinama. Insekti koji migriraju s biljke na biljku u vrtu imaju manju vjerojatnost da će uočiti biljke na balkonu, trijemu ili terasi.
  • Na ograničenom prostoru možete uzgajati više vrsta voća.
  • Manje prostora za uzgoj voća. Voćke koje se uzgajaju u zemlji zauzimaju puno prostora, ali možete smjestiti mnogo više voćaka u posude na istom prostoru.
Koje voće najbolje raste u kontejnerima

Koju vrstu tla trebam koristiti za uzgoj voća u posudama?

Najbolje tlo za uzgoj voća u posudama je mješavina tla koja je posebno formulirana za uzgoj biljaka u posudama. Ova vrsta tla je lagana i prozračna i dobro drenira, dajući korijenima biljaka potreban kisik.

pH za ovu vrstu tla trebao bi biti između šest i sedam. Dobro tlo za uzgoj voća u posudama također bi trebalo sadržavati nešto organske tvari kako bi vaše biljke koje rastu mogle dobiti hranjive tvari iz tla i iz gnojiva.

Korištenje kvalitetnog tla za posude je ključno, ali ga možete nadopuniti organskim materijalom kao što je kompost ili vermikompost prema potrebi. Zemlju za posude možete pronaći u lokalnom vrtnom centru.

Koju vrstu gnojiva trebam koristiti za uzgoj voća u posudama?

Što se tiče gnojiva, trebali biste koristiti gnojivo s visokim udjelom kalija poput potaše za voće u posudama. Kalij je neophodan za uzgoj voća, posebno u zatvorenom prostoru, jer pomaže biljkama da razviju više cvjetova i plodova.

Plodna tijela i korijenje trebaju gnojivo bogato fosforom kao npr B. kombinacija 15-30-15. Dušik nije toliko važan za plodonosne biljke kao kalij i fosfor, pa možete koristiti gnojivo s manje dušika. Trebali biste gnojiti vaše posude za voće ovom vrstom gnojiva svaka dva tjedna.

1682658817 522 Koje voće najbolje raste u kontejnerima

Koje vrste voća mogu uzgajati u posudama?

Gotovo sve vrste voća koje se sjetite mogu se uzgajati u posudama, ali postoje neke koje imaju bolje rezultate od drugih. Uzgoj jagoda u posudama je jednostavan i dat će plodove prilično brzo ako ih uzgajate od samog početka umjesto da biljke uzgajate iz sjemena.

Borovnice su još jedno voće koje dobro raste u posudama sve dok ih ne zaboravite redovito zalijevati. Ako imate više prostora, možete pokušati uzgajati veće voće poput breskvi, šljiva ili nektarina u posudama. Također možete uzgajati agrume poput limuna i naranči u toplijim područjima ako imate odgovarajuću klimu za to.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Tlo i gnojenje Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako pripremiti zemlju za tegle: ​​savjeti i trikovi za kućne vrtlare

Uzgoj povrća Uzgoj rajčica iz sjemena Zaštita biljaka

Koje je biljke najgore i najbolje saditi uz rajčice

Štetočine i nametnici Životinje i kukci u vrtu

9 savjeta za kontrolu zlatica krastavaca (organski!)

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sanseverija (Sansevieria) Sukulenti

Kovrčanje lišća sansevijerije (uzroci i rješenja)