Kada obrezivati lavandu

Kada smanjiti lavandu2387543854810

Pitate se kada smanjiti lavandu? Postoji nekoliko ključnih doba godine za podrezivanje i njegu ovih cvjetnica.

Najbolje vrijeme za smanjenje lavande je proljeće. Rano proljeće je izvrsno vrijeme za rezanje mrtvog drva do zdravog rasta i za oblikovanje baze biljke prije nego što stavi cvjetne stabljike. Iako se cijela biljka lavande ne smije rezati u jesen, uobičajeno je ukloniti istrošene cvjetove lavande u jesen.

Čitajte dalje da biste saznali sve o tome kako i kada smanjiti cvjetnice lavande.

Kada obrezivati lavandu

Najbolje vrijeme za smanjenje lavande je proljeće. Pričekajte da biljke izađu iz zimskog mirovanja. Potražite novi rast i zabilježite sve dijelove biljke koji su bili oštećeni ili uginuli tijekom zime.

Iako se cijela biljka lavande ne smije rezati u jesen, uobičajeno je ukloniti istrošene cvjetove lavande u jesen . Umrtvite biljku tako što ćete odrezati istrošene cvjetove, uključujući njihovu stabljiku do lišća. To održava biljku urednom i hrani želju mnogih vrtlara da svoje dvorište pripreme za zimu .

Kada smanjiti lavandu2387543854814 1

Kako smanjiti lavandu

Započnite proljetnu rezidbu lavande uklanjanjem mrtvog drveta ili grana koje su oštećene ili bolesne. Zatim odrežite biljku uklanjanjem 1/3 duljine svake grane. Pokušajte ostaviti 2/3 duljine svake žive grane na biljci.

Rezanje lavande najlakše je s parom ručnih škara za orezivanje .

Kada smanjiti lavandu2387543854812

Zašto smanjiti lavandu

Lavandu treba rezati u proljeće uglavnom kako bi se uklonile sve grane koje su bile oštećene ili odumrle tijekom oštrih zimskih uvjeta. Podrezivanje grma održava biljku urednom, kao i potiče biljku na snažniji rast (i u kompaktnijem obliku).

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: