Može li te trava nanijeti ozljede čovjeku? Činjenice, krivci i što učiniti u vezi s tim

1682598661 Kann dich Gras schneiden Die Fakten Schuldigen und was Sie

Proširite vijest!

Trava može doći u dodir s kožom tijekom svakodnevnih aktivnosti, a iako nije toliko štetna za ljudsku kožu, može uzrokovati sitne ogrebotine i male posjekotine.

Trava može uzrokovati rane ako dođe u dodir s kožom. Vlati trave imaju sićušne vlati zvane trihomi koje se koriste kao obrambeni mehanizam protiv štetočina. Veći korov ima veće, jače listove (trihome) koji mogu uzrokovati veće posjekotine. Veličina rezova može varirati ovisno o vrsti trave i duljini kontakta.

Čitajte dalje kako biste saznali kako posjekotine trave prelaze od ogrebotina do svrbeža kože između, kako ih liječiti i što možete učiniti da se riješite vrsta trave koje uzrokuju smetnje.

Može li korov uzrokovati posjekotine?

Da, trava te može pokositi. Trava na listovima ima oštrice poput pile. Dakle, kad god ljudska koža dođe u dodir s ovim oštrim listovima, zadobi manje razderotine. Također, ove vlati trave imaju male strukture poput dlaka koje ispuštaju tekućinu koja ometa kožu. Taj se proces naziva svrbež trave.

Vlati trave su oštre i imaju mnogo malih dlačica na površini koje se nazivaju “trihomi”, glavni razlog za košenje trave.

Ali ove trihome nije lako vidjeti golim okom, morali biste koristiti povećalo.

Manje vlati trave uzrokuju mikro posjekotine ili ogrebotine i uglavnom prolaze nezapaženo jer su toliko male da ne prodiru u dermis kože i iritiraju receptore za bol.

U nekim slučajevima nećete znati da imate posjekotinu ili ogrebotinu sve dok se to područje ne potopi ili dok se ne istuširate.

Veći listovi mogu uzrokovati uočljivije posjekotine jer više trihoma dolazi u kontakt s istim područjem dok vaša koža klizi po listovima, što rezultira dubljim posjekotinama koje iritiraju receptore boli i kidaju lokalne krvne žile.

Zbog toga male posjekotine ili ogrebotine izgledaju crvene, au nekim slučajevima mogu čak i krvariti.

Ima li trava microblades?

Da, korov ima mikrokulume. To su mikroskopske oštrice koje se nalaze na oštricama korova. Prilično su mali i vrlo su oštri.

Ove oštrice se mogu vidjeti mikroskopom. Međutim, ako pažljivo pogledate travu, vidjet ćete da oko vlati trave ima mnogo sitnih dlačica.

Zašto korov ima trihome?

Zbog prisutnosti ovih trihoma, trave se mogu braniti od napada insekata.

Ova metoda je zapravo korisna za travu jer otežava kukcima i malim biljojedima da je jedu s ovim čekinjama.

Poznato je da se kukci hrane biljkama. Kada kukac ugrize biljku, biljka ispušta kemikalije koje odbijaju insekte.

Međutim, biljka se također mora zaštititi da je ne pojedu insekti. Da bi to postigla, biljci rastu sitne dlačice koje se nazivaju “trihomi”.

Kada kukac pokuša progristi list, trihom se zaglavi u ustima insekta, sprječavajući ga da progrize list.

Trava i vlati ponekad mogu biti vrlo tvrde i krute. Stoga, svaki put kad dotaknemo travu, doživljavamo manje rezove trave.

Dakle, trihomi su poput sićušnih šiljaka koji strše iz vlati trave. Obično su bijele boje, ali mogu varirati u boji ovisno o vrsti trave.

Neke druge vrste trava imaju druge metode izazivanja svrbeža na dodir.

Možete li kositi travu Činjenice Kriv i za što

Zašto korov izaziva svrbež kože?

Osjećaj svrbeža koji osjećamo nakon kontakta s travom su sitne posjekotine uzrokovane trihomima.

Posjekotine su tako male da često prođu nezapaženo sve dok voda ne dođe u dodir s posjekotinom, kao što je gore navedeno.

Drugi razlog zašto možete osjetiti svrbež izazvan korovom je znoj. Često se znojimo, a možda to niti ne znamo dok ne osjetimo. U ovom slučaju dolazi kao osjećaj svrbeža.

Kada se znojite, soli ili ioni sadržani u znoju brzo reagiraju sa sićušnim otvorima uzrokujući osjećaj svrbeža.

Osjećaj svrbeža uglavnom je posljedica promjene koncentracije iona u interakciji između sitnih posjekotina i znoja.

Poznata trava za oštre oštrice:

Trava s oštrim oštricama može se nazvati i mač trava. Kao što ste pročitali gore, trava ima mnogo malih čekinja nalik na dlake koje je štite od jela.

Neki su mali, drugi su veći i oštriji. Što može rezultirati velikim pokošenom travom.

Gahnia grandis

Ove su trave velike i oštrih rubova. Mogu narasti od 1 do 3 metra. Listovi su mu oštri, dugi, ravni i smeđe boje. Prilično štetno za ljudsku kožu.

Imperata cylindrica

Poznata i kao kogon trava. Ova trava se smatra jednom od najinvazivnijih vrsta trave, što je čini jednom od najgorih.

Visoka je oko 3 metra. Listovi su mu pri dnu široki oko 20 mm, a odozgo vrlo oštri.

Poa ensiformis

Visoke su od 0,5 do 1,2 metra, a listovi su im obično tamniji i široki 0,5 cm te vrlo oštri odozgo.

Ovo su bili neki primjeri trava s oštrim oštricama koje mogu uzrokovati teške rezove trave i ponekad su vrlo štetne za ljudsku kožu. Stoga se ove vrste moraju izbjegavati.

1682598659 121 Može li te trava pokositi Činjenice Krivi i što

Uzrokuje li trava mikro posjekotine, velike posjekotine ili ogrebotine?

Pokošene trave ima nekoliko vrsta. Mikro posjekotine, ogrebotine i ponekad veće posjekotine. Trava obično uzrokuje male posjekotine na vašoj koži.

Kada vaša koža dođe u dodir s oštrim čekinjama trave, one prodiru u vašu kožu i uzrokuju mikro posjekotine.

Onda kada se znojite, reagira posjekotinama i počne svrbjeti travu. To je zato što je vaš znoj slan. Trava također može uzrokovati ogrebotine.

Vlati trave su prirodno prilično tanke. Mogu izazvati samo vrlo male ogrebotine na vašoj koži. Ali problem je kada vaš slani znoj reagira s tim ogrebotinama. Počinje svrbež trave.

Veći rezovi trave su mogući, ali ne tako česti. Velike posjekotine su uzbuđene i prilično svrbe. Obično su crvene ili boje mesa i s vremena na vrijeme mogu izazvati jaku bol i neugodan miris.

Glavni razlog njihove pojave je izloženost kože alergičnom okruženju poput trave koja svrbi ili slično.

Ponekad svrbež ne dolazi od trave već od sićušnih insekata koji tamo vrebaju. Ove male zvijeri znaju biti prava smetnja. Ili možete osjetiti svrbež trave ako ste alergični na travu ili biljke.

Kako tretirate pokošenu travu?

Prije liječenja, razgovarajmo prvo o simptomima. Nije raketna znanost ukazivati ​​na pokošenu travu. Ako vidite male crvene osipe na području kože koje je bilo u kontaktu s korovom.

Vaša koža može biti oštećena travom. Osobe koje su alergične na travu također mogu dobiti koprivnjaču na području kože koje je dotakla trava.

Ponekad ove koprivnjače donose i neke druge alergije poput upale, suznih očiju, stalnog kihanja i kašljanja. Odmah potražite liječničku pomoć ako primijetite ove simptome.

Sada dolazi dio liječenja. Jednostavniji i lakši način je čišćenje pokošene trave kupkom u toploj vodi. To opušta kožu i smanjuje rizik od infekcije.

Ili možete upotrijebiti oblogu leda ili nešto slično da stavite na zahvaćeno područje kože kako biste smirili svrbež, a ponekad i bol.

Uzimajte lijekove koje vam je propisao liječnik kako biste smanjili oticanje i svrbež.

Također možete koristiti unosne tekućine poput losiona za uklanjanje svrbeža, ali to je prikladno za odrasle. Prije primjene ove metode kod djece prvo se trebate posavjetovati s liječnikom.

Održavanje zahvaćene kože suhom može povećati svrbež. Trebali biste vezati vlažnu krpu oko kože kako biste zadržali vlažnost netaknutom.

Kako se zaštititi od oštre trave u vrtu?

Ovo će biti lako. Samo nosite odjeću koja pravilno pokriva vaše ruke. Isto vrijedi i za vaše noge.

Nakon toga, ne zaboravite oprati ruke odmah nakon rada na travi. Ili se bolje istuširajte. Koristite losione kako biste spriječili isušivanje kože.

Uzmite lijekove prije nego što odete u svoje dvorište ako imate alergiju na travu. Ako se problem nastavi, obratite se svom liječniku. Isto vrijedi i za vaše dijete (djecu).

Još jedno trajnije rješenje je riješiti se trave rezanjem ili prskanjem i dopustiti manjim vrstama trave da dominiraju područjem.

1682598659 24 Može li te trava pokositi Činjenice Krivi i što

Kako se riješiti žilet trave ili mač trave iz vrta?

Trebate biti oprezni kada kosite travnjak u svom dvorištu. Budući da košenje puno odjednom može negativno utjecati na rast trave, a košenje manje nego što je potrebno, onda znate kako je raditi, zar ne?

Idealna količina trave za košenje je jedna trećina. Ovdje mudro koristite svoju kosilicu i režite samo gornje vlati trave s oštrim rubovima i ništa više.

Primjena sredstva za uništavanje korova:

  1. Pošpricajte zaraženi travnjak ili vrt s esterom posebno formuliranim za ubijanje vražje trave. Ester bi trebao biti dostupan u trgovinama za vrt ili kućanstvo.
  2. Točkasto tretirajte područja između tretiranja esterima herbicidom.
  3. Pospite cijelo područje glifosatom kao što je Roundup ili Easy Gone Weed.
  4. nastaviti s održavanjem.

pokositi travnjak

Trava za britvu ili mač može se rezati ravno do zemlje, a u nekim slučajevima možete čak i izložiti prljavštinu kako biste je uklonili.

Redovito podrezivanje osigurat će da ponovno ne izraste ili da oštrice ne postanu preduge.

Održavanje kratke travnate površine potiče rast puno manjih vrsta trave.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Filodendron (Philodendron) Njega sobnih biljaka

Vodič za njegu brazilskog (srcolisnog) filodendrona

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Zaštita biljaka

Kako se brinete za mahovinu? Objašnjeni su svi rastući zahtjevi

Sobne biljke Monstera (Monstera deliciosa) Zaljevanje sobnih biljaka

Kako zalijevati monsteru (5 osnovnih savjeta)

Sobne biljke Odabir sobnih biljaka Sukulenti

11 najboljih sobnih biljaka koje uspijevaju u vrućim uvjetima