Koje bilje dobro raste u posudama u zatvorenom?

1682643388 Welche Krauter wachsen gut in Topfen drinnen

Uzgoj začinskog bilja u zatvorenom prostoru izvrsna je opcija kada tražite načine da dodate malo zelenila u svoj dom. Ne samo da dodaju boju i život sobi, već se mogu koristiti i za dodavanje okusa vašoj hrani.

Mnogo različitih biljaka može se uzgajati u zatvorenom prostoru, a svako ima svoje jedinstvene prednosti. Neke od najpopularnijih biljaka za uzgoj u zatvorenom prostoru su bosiljak, menta, majčina dušica i lavanda.

Kako započeti uzgoj začinskog bilja u zatvorenom prostoru

Za početak uzgoja začinskog bilja u zatvorenom prostoru trebat će vam sljedeće:

Odlična lokacija

Za uzgoj začinskog bilja u zatvorenom prostoru potrebno vam je odlično mjesto u kući za uzgoj. To je zato što bilje zahtijeva određenu količinu prirodnog svjetla. Stoga preporučamo nezaklonjen prozor okrenut prema jugu za uzgoj vašeg bilja.

Važno je provjeriti kako se brinete za svoje začinsko bilje, stoga uvijek pročitajte upute u paketu sjemena ili posudi za sadnice. To je zato što se mnoge biljke koje zahtijevaju manje svjetla, poput paprene metvice, mogu uzgajati na prozoru okrenutom prema zapadu.

Uzgajajte začinsko bilje u odgovarajućim posudama

Pazite da začinsko bilje uzgajate u pravim posudama kada ga uzgajate u zatvorenom prostoru. Posude koje trebaju osigurati drenažu i prostor za rast vaših biljaka.

Zalijevajte pravilno

Sakupljanje bilja koje raste u posudama blizu prozora.

Zalijevajte svoje biljke prema njihovim potrebama. Ovisno o tlu, mnoga tla ne zahtijevaju mnogo vode. Pazite da koristite dobro tlo koje dulje ostaje vlažno.

Ovisno o posudi u kojoj uzgajate začinsko bilje, možda ćete trebati više ili manje zalijevati.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: