Tradescantia Pallida: Vodič za biljku ljubičastog srca

Tradescantia Pallida Vodic za biljku ljubicastog srca7423742310

Tradescantia Pallida može poslužiti kao šareni dodatak vašem vrtu ili u zatvorenom prostoru kao ugodna mala sobna biljka. Ima puno toga za voljeti u ovoj ukrasnoj biljci koja se lako održava!

Čitajte dalje kako biste saznali sve o Tradescantiji Pallidi, a možda će biti savršen dodatak vašem domu ili dvorištu!

Tradescantia Pallida: Osnove

Da biste identificirali ovu biljku, trebali biste potražiti njene tamnoljubičaste stabljike i listove. Listovi su obično dugi 5-15cm, ali mogu narasti i do 20cm. Obično je ova biljka visoka i široka oko 30-40cm. Cvate ružičastim, a ponekad i blijedoljubičastim cvjetovima koji imaju žute prašnike. Međutim, ovi listovi i cvjetovi ni na koji način nisu srcoliki, unatoč svom nadimku. Cvjetovi mogu biti široki od 2-5cm. Stabljike su krhke i na sebi imaju tanak sloj finih, blijedih dlačica.

Kako se brinuti za Tradescantiu Pallidu

Tradescantia Pallida je jedna od lakših ukrasnih biljaka za njegu. Ovo je biljka koja uspijeva na sunčanim mjestima i voli imati korijenje u dobro dreniranom tlu. Ovdje su neke detaljnije pojedinosti za njegu biljaka Tradescantia Pallida.

Zahtjevi za svjetlom za Tradescantiu Pallidu

Biljke Tradescantia Pallida koje se uzgajaju u zatvorenom prostoru obično imaju koristi od dodatne rasvjete. To je zato što unutarnje svjetlo općenito nije dovoljno jako da bi biljka uspjela. Upotrijebite jednostavnu LED žarulju za biljke ili grupirajte svoju biljku s drugim sobnim biljkama pod LED diodom u obliku ploče kako biste je aktivirali.

Zalijevanje Tradescantie Pallide

Trebali biste ga zalijevati dovoljno da tlo ostane vlažno, ali ga nema potrebe utapati. Može preživjeti s previše vode ako će se tlo dobro drenirati, ali ne dopustite da se namoči. Može preživjeti i u vrijeme suše, ali se mora postupno navikavati na manje količine vode. Također biste trebali gnojiti biljku mjesečno dok je u srcu vegetacije.

Obrezivanje Tradescantie Pallide

Kako bi vaša biljka ljubičastog srca bila jaka, svakako je uštipnite dok počne rasti (orezati mlade stabljike). To će također pomoći vašoj biljci da naraste više stabljika kako bi popunila više prostora u vrtu ako se uzgaja na otvorenom. Također biste trebali početi rezati neke stabljike nakon što cvijet počne cvjetati kako bi bile jače i manje vretenaste. Kada sadite Tradescantiu Pallidu na otvorenom, ostavite oko 30-60 metra prostora između nje i ostalih i zaštitite je od jako jakih vjetrova kako biste spriječili da se stabljike lome.

Tradescantia Pallida Vodic za biljku ljubicastog srca7423742312

Tradescantia Pallida iz sezone u sezonu

Ovdje je pregled sezonskog ponašanja ovih biljaka.

Proljeće

Proljeće je najbolje vrijeme za sadnju vaše biljke ako ste je upravo kupili. To je također doba godine kada počinju rasti nakon zime. Počnite s gnojidbom nakon što posadite svoju Tradescantiu Pallidu. Također biste trebali prištipati svoju biljku nakon što je počela nicati.

Ljeto

U ovo doba godine vaše bi cvijeće trebalo početi cvjetati. To također znači da biste trebali odrezati i neke stabljike. Ono što je najvažnije, izgledat će najljepše u vašem vrtu ili domu dok su najjače. Nakon što cvjetovi procvjetaju, nećete morati više gnojiti.

Pad

Ako namjeravate unijeti nešto od svoje Tradescantie Pallide unutra, učinite to prije nego što padne na 10 stupnjeva Celzijusa ili niže. To će spriječiti da se previše smrzavaju za zimu. Ako ste malo kasnije posadili svoju Tradescantiu Pallidu, vaše bi cvijeće također moglo procvjetati u to vrijeme. Većina biljaka će se u to vrijeme početi pripremati za zimu.

Zima

Vanjska Tradescantia Pallidas malo će umrijeti i nestati u zemlji za zimu. U kući Tradescantiji Pallidi treba smanjiti količinu vode i gnojidbe za to vrijeme. Nastavit će malo rasti i biti svoje prelijepo ljubičasto ja, ali zima je općenito razdoblje smanjene aktivnosti rasta za ove biljke.

Tradescantia Pallida Vodic za biljku ljubicastog srca7423742311

Razmnožavanje Tradescantie Pallide

Tradescantia Pallida je jedna od najlakših biljaka za razmnožavanje ako želite uzgajati više za svoj vrt ili dom. To se lako postiže tako da se stabljika biljke odsiječe i odrezana stabljika posadi u vlažno tlo ili smjesu za posude kako bi se ukorijenila i narasla. Razmnožavanje je vrlo jednostavan proces i brzo će početi rasti.

Također ga možete staviti u vodu da pusti korijenje prije nego što ga posadite u svoj stalni dom. Najbolje vrijeme za to je rezanjem stabljika u jesen, puštanjem da se ukorijene tijekom zime i sadnjom u proljeće.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)


SOBNE BILJKE

Potpuni vodič za urbane vrtlare

Moderna e-knjiga za ljubitelje biljaka
Saznaj više

SOBNE BILJKE

Potpuni vodič za urbane vrtlare

Moderna e-knjiga za ljubitelje biljaka
Saznaj više