19 cvjetajućih sobnih biljaka koje su apsolutno zapanjujuće

19 cvjetajucih sobnih biljaka koje su apsolutno zapanjujuce6908455908546 wop

Egzotično cvjetanje, živopisne boje i jednostavne za njegu, ove cvjetajuće sobne biljke zasigurno će vam privući oči i uljepšati vaš dom. Bez obzira tražite li upečatljive cvjetove, vizualni interes ili zabavnu novu biljku u kojoj ćete uživati, svidjet će vam se ove predivne cvjetajuće sobne biljke.

Nastavite čitati kako biste otkrili neke od najpopularnijih i najfascinantnijih sobnih biljaka, kako se brinuti o njima i koje su najbolje za vas.

1. Afričke ljubičice ( Saintpaulia ionantha )

wop bvzg3978gf9w43f78zwh9iouzhgouw4zzhgui4w5g 1

Ove divne male biljke, poznate i kao Saintpaulia ionantha, na vrhu su popisa kao neke od najljepših i najpopularnijih cvjetnica sobnih biljaka. Prekrasni mali cvjetovi ljubičaste, bijele ili plave boje lagano lebde nad mekim nejasnim listovima. Ako se pravilno tretiraju, ove male biljke mogu trajati desetljećima i mogu se razmnožavati u mnogo više afričkih ljubičica.

Briga o afričkim ljubičicama nije preteška sve dok slijedite upute. Vašu posudu s ljubičicama držite u malom tanjuriću i zalijevajte ih kada se zemlja osuši.

Ako lišće postane previše mokro, može istrunuti. Umjereno gnojite gnojivom afričke ljubičice. Ova biljka više voli biti vezana za korijenje, ali voli je svake godine presaditi u svježu zemlju. Držite ga na jakom, neizravnom svjetlu i pazite da svake noći ima oko 8 sati mraka.

Okrenite biljku svakih nekoliko dana kako biste održali ravnomjeran rast i držali je na sobnoj temperaturi. Razmnožavanje afričke ljubičice je jednostavno. Dovoljno je odrezati list i posaditi ga u vlažno tlo, gdje će pustiti korijenje i postati nova biljka.

2. Kalanchoe blossfeldiana 

wop h7gfv98484wwzg87zw4h5h5hsugrognhhrstgh

Ako želite kućnu biljku koja nije izbirljiva, razmislite o kalanchoi. Kalanchoe su sukulenti koji cvjetaju, tako da nećete morati trošiti puno dragocjenog vremena na zalijevanje ili se mučiti oko njihove brige. Vatreno ružičasti, bijeli, žuti ili narančasti cvjetovi završavaju velike sjajne zelene listove.

Kalanchoe vole puno svijetle, neizravne svjetlosti. Htjet ćete ih držati u posudi s dobrom drenažom. Temeljito ih zalijte i ostavite da se sav višak vode ocijedi kako korijenje ne bi istrunulo. Tada nećete morati ponovno zalijevati biljku dok se tlo potpuno ne osuši.

Ako vaša kalanchoa prestane cvjetati, morat ćete mu dati 12 sati svjetla i 12 sati potpunog mraka tijekom 6 do 8 tjedana kako biste ga potaknuli na ponovno cvjetanje. Živopisni cvjetovi vrijedni su malo truda koji je potreban da bi procvjetali.

3. Orhideje phalaenopsis 

wop hbzv9wg78zghfvww99zugfh4w98zghw4huo4egstre546

Orhideja phalaenopsis savršena je orhideja za početnike. S raskošnim nježnim cvjetovima koji rastu duž zasvođenih grana, čine savršen vrhunac svakom prostoru. Ovi upečatljivi cvjetovi definitivno će oduševiti, a natjerati ih da procvjetaju samo je pitanje postavljanja pravih uvjeta.

Orhideje Phalaenopsis obično cvjetaju u proljeće i ljeto, ali u pravim uvjetima mogu cvjetati više puta tijekom cijele godine. Svaki cvijet može trajati nekoliko mjeseci, a svaka grana može zadržati čak 20 cvjetova.

Phalaenopsis orhideje preferiraju svijetlu sobu, ali ne i izravnu sunčevu svjetlost, pa biste mogli svoju smjestiti blizu prozora okrenutog prema istoku. Okrenite svoju orhideju s vremena na vrijeme kako bi ravnomjerno rasla. 

Vodite računa da ga zalijevate tek nakon što se tlo osuši, jer mogu lako razviti trulež korijena ako se previše zalije. Gnojite svaka 1-2 tjedna vrlo razrijeđenim gnojivom za orhideje dok biljka raste. Kada cvjeta ili miruje, možete smanjiti na jednom mjesečno.

4. Guzmanija 

wop bnvuio5h4wgggh4wzghuzowbhgwb4355tg

Ova upečatljiva sobna biljka je bromelija i srodna je ananasu. Ove biljke su izdržljive i jednostavne za njegu, s fascinantnim cvatom. Cvijet jarke boje raste iz središta biljke, a u njegovom podnožju je šalica koja je u obliku vaze ili urne.

Jednom mjesečno temeljito zalijte biljku, istovremeno ispirući šalicu. Pustite da se višak vode ocijedi i vratite samo malo vode u čašu biljke. Možda ćete morati zamagliti svoju biljku jednom ili dvaput tjedno. Držite svoju biljku na jakom, prirodnom svjetlu, ali ne na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Uživat ćete u zapanjujuće jarkim bojama.

5. Aeschynanthus radicans

wop nuhg45078hzg78w4w4hzzgu47whztu4wi55hbogu4ww

Aeschynanthus radicans, su vučne, cvjetajuće sobne biljke s jedinstvenim cvjetovima koji izgledaju kao cijevi za ruž za usne. Biljke ruža za usne uveseljavaju prostoriju i dodaju dašak boje kada su postavljene u viseću košaru na svijetlom kuhinjskom prozoru.

Ove biljke vole srednje do jako unutarnje svjetlo; što je bolje osvjetljenje, to će cvjetanje biti bolje. Upotrijebite laganu zemlju koja dobro drenira. Nemojte previše zalijevati jer će korijenje brzo istrunuti. Gnojite jednom mjesečno u proljeće i ljeto i držite biljku na sobnoj temperaturi. Ova biljka daje puno pop za malo truda.

6. Biljka zlatne ribice ( Columnea gloriosa )

wop ngvuw34zh778wz78tzgh7w4hwu4ghzz4h5

Biljka zlatne ribice, također poznata kao columnea gloriosa, nosi upečatljive crvenkasto narančaste cvjetove koji podsjećaju na skačuću zlatnu ribicu. Ovo je prekrasna biljka koja zahtijeva samo malo vještine za uzgoj, ali će biti zabavan razgovor.

Columnea gloriosa je vrijedna truda. Postavite svoju biljku zlatne ribice pored, a ne ispred, svijetlog prozora jer preferira jaku sunčevu svjetlost, ali ne i izravnu sunčevu svjetlost. Ne voli biti prevruće ili prehladno, stoga ga držite između 18-24°C.

Gruba mahovina sphagnum izvrstan je medij za uzgoj ove biljke jer omogućuje brzo otjecanje vode. Izbjegavajte prekomjerno zalijevanje, ali zapamtite da biljci treba visoka vlažnost. Gnojite svaka dva tjedna u proljeće i ljeto. Držite biljku zlatne ribice relativno vezanom za korijen i stisnite povratne cvjetove nakon što cvjetaju.

7. Hoya ( Hoya carnosa Compacta)

wop nhzb9g43w78ztg7834zhgguzw4hgtz4wgu4whgjntrslonnhhjigsr

Hoya je biljka vrlo jedinstvenog izgleda koja se najbolje prikazuje u visećoj posudi kako bi pokazala svoje značajke. Kada sazrije, proizvest će ružičaste cvjetove u obliku zvijezda koji počinju kao bordo pupoljci.

Ljeti zalijevajte svoju hoyu duboko, ali rijetko. Manje zalijevajte u mirnim zimskim mjesecima. Jarko svjetlo pomoći će biljci da često cvjeta. Možda ćete morati često rezati Hoya carnosa compacta, međutim, rezidba se mora obaviti pažljivo. Prilikom rezidbe svakako prvo dezinficirajte škare i pažljivo orezujte kako ne biste oštetili lišće. Ozljede lišća mogu uzrokovati ponovno odumiranje biljke.

8. Trnova kruna ( Euphorbia milii )

wop nuzb945h78gbh9854zhgu85gi5o6ee

Trnova kruna, također poznata kao Euphorbia Milii, je tropska, cvjetnica sobna biljka koja potječe s Madagaskara. Mitologija kaže da je ova biljka utkana u trnovu krunu koju je Isus Krist nosio na križu, no vjerojatnije je da je u tu svrhu korištena druga biljka.

S obzirom na to, ova biljka nosi bodlje duž svojih drvenastih stabljika koje podsjećaju na trnje u krošnji. Ova biljka je široko uzgajana, stvarajući mnoge varijante boja i oblika. Listovi su sporadični na ovoj sobnoj biljci, pokazujući svoje trnovite stabljike. Cvjetovi jarkih boja krase vrh.

Euphorbia milii uživa u jakom svjetlu i dobro dreniranom tlu. Isprobajte tlo za kaktuse ili pomiješajte dobro tlo za lončanice s puno perlita ili vermikulita kako biste poboljšali drenažu. Temeljito zalijte i ostavite da se tlo potpuno osuši prije ponovnog zalijevanja.

Izbjegavajte svaki kontakt s mliječnim sokom euphorbia milii, jer je otrovan i može uzrokovati privremenu sljepoću. Ovo možda nije prikladna biljka za kuće s malom djecom i kućnim ljubimcima.

9. Nematanthus 

wop nuvzgh43768wwzg78w944zg78z45hwewezzuh45woow

Ne smije se miješati s biljkom zlatne ribice, nematanthus, ima slatke male narančaste cvjetove koji nalikuju malim ribicama. Nematanthus je malo lakši za uzgoj nego columnea gloriosa, ali ima slađi, a ne upečatljiv cvat.

Za brigu o ovoj biljci, držite je na jakom svjetlu. Viseća košara s dobro drenirajućom zemljom izvrsno funkcionira. Kao rođak afričke ljubičice, htjet ćete dobro zalijevati i pustiti da se tlo osuši na dodir između zalijevanja. Gnojite jednom mjesečno u proljeće i ljeto.

10. Justicia brandegeeana 

wop bz9w34z79twz34h78gzhw4ugh4wuz5hg5o4uwiwgghhui45hgnn546

Justicia brandegeana, uopće nije baš izbirljiva biljka. Uz samo malo ljubavi, cvjetat će cijelu zimu, stvarajući duge crvene cvjetove nalik na škampe. Ovo je jedinstvena biljka koju nećete naći u svakom domu, ali će unijeti dašak jarkih boja u vašu kuhinju ili dnevni boravak.

Dajte svojoj biljci malo dobre zemlje i povremeno je gnojite. Orezujte svoju biljku kad god počne izgledati mršavo ili dugonogo kako biste potaknuli bujniji rast. Držite svoju biljku u pjeskovitom ili ilovastom tlu i umjereno zalijevajte. Pustite da se osuši prije nego što ga ponovno zalijete.

11. Jasmin ( Jasminum polyanthum )

wop nbg854gzhg874h6uih4hju65jkl77jh5667nb5jl7n6ljkcl3456klc344n

Postoji mnogo vrsta jasmina, ali Jasminum polyanthum se najčešće uzgaja kao sobna biljka. Mali bijeli cvjetovi ispuštaju slatku aromu.

Ovu biljku treba često orezati kako bi bila pod kontrolom. Možda ćete također morati podrezati korijenje prilikom presađivanja u proljeće. Jasmin treba gnojiti samo dva puta godišnje, iako možete potaknuti rast hranjenjem tekućim gnojivom svakih nekoliko tjedana tijekom proljeća i ljeta.

Jasmin voli biti djelomično od sunca do sjene, pa će se dobro snaći u zatvorenom prostoru na jakom svjetlu. Nemojte dopustiti da tlo postane vlažno, ali ga održavajte pomalo vlažnim. U toplijim klimatskim uvjetima, ova biljka može postati invazivna kada se sadi na otvorenom.

U zatvorenom prostoru, biljke jasmina čine divne cvjetnice za one koji žele ispuniti svoj dom prekrasnim mirisom. 

12. Ljiljan mira ( Spathiphyllum wallisii )

wop bzg4v59ihhzthg4izuz4gh54g04587ggz4587gzh45uigh5uz

Tko ne voli ljiljan mira zbog njegovih velikih prekrasnih cvjetova i načina života koji nije potreban za održavanje? Spathiphyllum nije pravi ljiljan, ali je srodan ljiljanu. Veliki bijeli cvjetovi koji se pojavljuju kao modificirani listovi daju ljiljanu mira lijep i elegantan izgled.

Iako dolaze u različitim veličinama, mirni ljiljani često su visoki najmanje tri metra, što ih čini izvrsnom podnom biljkom. Nažalost, mirni ljiljani su otrovni i za mačke i za pse.

Neke od prednosti uzgoja miroljubivih ljiljana je da su prilagodljivi i laki za njegu. Dobro rastu u tamnijim prostorima, a mogu čak i pod fluorescentnim svjetlima, kao što je bolnica ili uredski prostor.

Lišće ljiljana mira požutjet će ako je svjetlo presvijetlo, stoga ih držite podalje od izravnog sunčevog svjetla. Svoje ljiljane mira želite držati na sobnoj temperaturi i podalje od hladnog propuha.

Vaš će vam ljiljan mira reći kada treba piće tako što će lagano spustiti lišće. Trebat ćete zaliti neposredno prije nego što se to dogodi i osigurati umjerenu vlažnost. Ljiljani mira dobro se oporavljaju od suše pa nemojte paničariti ako ste ga nakratko zaboravili zaliti. Dajte mu dobro piće i gledajte kako se vraća. Zapamtite da ljiljani mira mogu biti otrovni za pse, mačke i malu djecu, stoga budite oprezni.

13. Anturij ( anthurium )

wop bfzvu34ehg8uh43uzthg435gbh6bhj5l2345bjh47

Anthurium simbolizira gostoprimstvo i nadahnjuje sreću i toplinu. Ove cvjetnice koje se lako održavaju cvjetat će tijekom cijele godine pod pravim uvjetima. Svidjet će vam se njegovi sjajni listovi u obliku srca koji su okrunjeni crvenim srcolikim cvjetovima.

Vaš anthurium može živjeti pri slabom osvjetljenju, ali neće cvjetati ako nema puno jakog svjetla. Zalijevajte svoje anthuriume kako bi tlo bilo vlažno, ali ne i vlažno. Anthuriums također vole visoku vlažnost, pa je kuhinja ili kupaonica izvrsno mjesto za držanje vaše biljke. Inače, pokušajte održavati barem prosječnu razinu vlažnosti kako biste održali sjajno lišće.

Držite svoje anthuriume podalje od propuha i hladnog zraka te ga gnojite nekoliko puta godišnje. Ako cvjetanje malo zaostaje, pokušajte gnojiti malo češće. Ako lišće požuti , dobiva previše svjetla. A ako biljka ne cvjeta ili cvjetovi ostaju zeleni, ne dobiva dovoljno. Odrežite mrtve listove i cvjetove kako biste potaknuli svoj anthurium da još malo cvjeta.

14. Ljubičasta djetelina ( Oxalis Triangularis )

wop bhjbg543hgt4u5htuiz4hguio3434zhzh887htrghkijsrgth

Ova biljka se ponekad naziva i ljubičastim djetelinama zbog svog iznenađujućeg trokutastog ljubičastog lišća. Nježnim pokretom poput sićušnih leptira, listovi i cvjetovi oxalis triangularis zatvaraju se noću i ponovno se širom otvaraju na jutarnjem suncu. Oxalis triangularis jednostavni su za njegu i čine prekrasne cvjetnice, čak i za početnike.

Možda ćete vidjeti kako se lišće pomiče tijekom dana kako bi pratilo sunčevu svjetlost kroz sobu. Uz pravilnu njegu, ova biljka može živjeti mnogo godina i mogla bi postati vaše sljedeće obiteljsko naslijeđe. Budite oprezni s malom djecom i životinjama, jer je poznato da je ova biljka otrovna, iako je gorak okus dobro sredstvo odvraćanja.

Oxalis triangularis voli umjereno do jako svjetlo. Temeljito ga zalijte, a zatim ostavite da se osuši prije ponovnog zalijevanja. Ljubičastu djetelinu treba gnojiti samo svakih nekoliko mjeseci i sretna je u svakom dobrom tlu.

Ako ste zanemarili svoju biljku i ona ugine, ne brinite. Pustite da se vaše tlo potpuno osuši, a nakon nekoliko dana ponovno ga zalijte. Kada se uvjeti poboljšaju, vaš oxalis triangularis trebao bi se moći uskrsnuti s novim rastom iz lukovica.

15. Streptocarpus 

wop bgui54ohgu845hzughz4784zhg889hz4587h5i

Streptocarpus je već dugi niz godina jedna od mojih omiljenih cvjetnica. Ovaj južnoafrički porijeklom dolazi u raznim bojama i oblicima kako bi ukrasio vaš dom ljepotom i radošću. Čini se da veseli cvjetovi samo izbijaju preko dugih baršunasto zelenih listova.

Jedna od prednosti uzgoja streptocarpusa je njegova sposobnost cvjetanja pri slabom svjetlu. Istočni ili zapadni prozor savršeno je mjesto za ove ljepotice. Požutjelo lišće upozorit će vas da je svjetlost previsoka, dok tamnozeleno lišće uspijeva u slabijim svjetlima. Povremeno otkinite sve istrošene listove ili cvatove kako bi vaša biljka izgledala zdravo.

Prilikom zalijevanja griješite na strani da bude presuho nego previše mokro. Lišće će se zamrljati ako se smoči, stoga zalijevajte samo zemlju, a ne lišće. Ove biljke preferiraju hladnije vrijeme, između 16-21°C.

Ako se vaša biljka previše zagrije, mogla bi se srušiti i umrijeti, pa biste mogli ljeti držati svoj Stretocarpus u klimatiziranoj prostoriji. Umjereno gnojite i razrijedite preporučenu količinu tekućeg gnojiva za sobne biljke na pola.

16. Božićni kaktus ( Schlumbergera )

wop bz45w74w9zt76gf84tzugh4i5uzhjvikbjjhuu435

Schlumbergera je dobila ime jer cvjeta baš na vrijeme za Božić. Svaka grana može narasti do tri metra dugačka i ukrašena je ružičastim, ljubičastim, žutim, bijelim ili crvenim cvijetom. Božićni kaktusi čine prekrasne cvjetne sobne biljke i mogu cvjetati nekoliko tjedana u pravim uvjetima.

Ova je biljka popularan blagdanski dar sa svojim prekrasnim obojenim cvjetovima i segmentiranim granama, ali ne morate biti ta osoba koja odbacuje božićni kaktus kad prođe božićna sezona

Božićni kaktusi vole dosljednost. Održavajte temperaturu oko 18°C, jer velika ljuljanja mogu uzrokovati prerano opadanje cvjetova. Održavajte tlo ravnomjerno vlažnim, ali ne mokro ili suho. Ova biljka voli vlagu, stoga je često zamagljujte dok cvjeta ili povećajte vlažnost na bilo koji od ovih načina . Voli izravno sunce – prozor okrenut prema istoku je baš prikladan. Gnojite svaka dva tjedna počevši od početka formiranja pupova.

Nakon što vaša biljka završi cvjetanje, vrijeme je da je presadite svježom zemljom. Držite ih u hladnoj prostoriji, oko 10°C i držite tlo jedva vlažnim. Nakon što započne novi rast, možete ga prisiliti da procvjeta tako što ćete ga premjestiti u nešto toplije područje i dati mu 10 sati svjetla i 14 sati tame tijekom šest do osam tjedana. Kada počnete vidjeti pupoljke, možete se brinuti o biljci kao što ste to činili dok je cvjetala. Ponovno bi trebao procvjetati za još šest tjedana. 

17. Božićna zvijezda ( Euphorbia pulcherrima )

wop buzi3zghtz3i4gt73z4t7z3th74gthu34ghit3uzttf

Svijetli crveni i bijeli cvjetovi božićne zvijezde upućuju nas pravo na božićnu sezonu. U novije vrijeme, ove lijepe cvjetnice kućne biljke uzgajane su u dodatnim, živim bojama. Ako ste dobili prekrasnu božićnu zvijezdu, ne morate je bacati s papirom za zamatanje i vrpcama. Neka bude zdravo i dogodine će vam opet cvjetati.

Božićne zvijezde preferiraju rastresito tlo s dobrom dreniranjem. Nemojte zalijevati dok se površina tla ne osuši, a zatim ga temeljito zalijevajte dok voda ne iscuri na dno posude. Ipak, ne dopustite da biljka sjedi u vodi. Ako biljka uvene zbog nedostatka vode, ispustit će lišće. Možete ga dojiti do zdravlja do sljedeće sezone, ako želite.

Držite biljku na sobnoj temperaturi i dalje od propuha, koji će također uzrokovati opadanje lišća. Nastavite zalijevati svoju biljku do travnja, a zatim je polako zalijevajte manje i ostavite da malo miruje. Ljeti je izmjestite van, a vrhove uštipnite kako biljka ne bi postala previsoka i vretenasta.

Kada se počne hladiti, morat ćete vratiti božićnu zvijezdu unutra i početi joj davati 12 do 15 sati potpunog mraka svake noći. Kada se oko studenog pojave pupoljci, možete ponovno ostaviti svoju biljku van i trebala bi procvjetati na vrijeme za božićnu sezonu.

18. Kafirski ljiljan ( Clivia miniata )

wop b45iwguuzzghwu4zz55ttgh5zu4gu4bhukw45giirguh

Kafirski ljiljan ili clivia miniata čine prekrasan dodatak vašem domu sa svojim zvonolikim cvjetovima smještenim na vrhu tamnozelenog lučnog lišća. Narančaste latice sa žutim središtem su najpopularnije boje, iako je ova biljka sve više dostupna i u drugim bojama.

Kafirskom ljiljanu treba dvije do pet godina da sazrije i naraste do 50cm. Možda cvjeta tek u drugoj ili trećoj godini. Iako je lijep, smatra se otrovnim za kućne ljubimce; ako imate kafirske ljiljane svakako ih držite izvan dohvata.

Kafirski ljiljani su laki za njegu. Vole jarko neizravno sunčevo svjetlo, međutim, u situacijama slabog osvjetljenja, lišće i dalje može rasti, ali biljka neće cvjetati. Zalijevajte svoj kafirski ljiljan samo kada je gornji 1cm zemlje suh na dodir.

Uklonite mrtve cvjetove kako biljka ne bi proizvodila bobice. Kako bi vaša biljka procvjetala u proljeće, poželjet ćete joj dati period odmora tijekom zimskih mjeseci. 

Premjestite ga u prostoriju koja je hladna, negdje između 10-18°C. Nemojte zalijevati svoj kafirski ljiljan osim ako ne počne klonuti, a zatim ga lagano zalijevajte. Ove biljke uživaju u vezivanju korijena i vole da ih se ne uznemirava. Trebat ćete ih presaditi tek nekoliko godina nakon što biljka završi cvjetanje. 

19. Orhideje Dendrobium Nobile

wop b1t6r65er56788re566rf658urtf6587irt67rft67gtfrr

Ove popularne orhideje vrlo je lako uzgajati, jeftine su za kupnju i jednostavno su prekrasne cvjetnice. Uz svoje trske rastu velike cvjetove u malim grozdovima. Cvjetanje traje najmanje šest tjedana, ali u idealnim uvjetima može trajati i do dvanaest tjedana.

Kao i svaku orhideju, poželjet ćete ih posaditi u medij za uzgoj koji oponaša njihovo prirodno stanište. Budući da su efifiti, to znači da ćete htjeti koristiti mješavinu kore, mahovine ili perlita ili jednostavno komercijalnu mješavinu za orhideje. Držite ih na sunčanom prozoru, no možda ćete ih morati zaštititi od izravnog sunca.

Ove orhideje mogu podnijeti niže temperature od većine, međutim, ne podnose mraz. Zalijevajte tjedno tijekom vegetacije. U jesen i zimi smanjite zalijevanje. Zalijevajte tek toliko da biljka ne smežura. Veći dio godine orhideja dendrobium nobile ugodna je na sobnoj temperaturi. Ali da biste ga postavili za cvjetanje, tijekom zimskog razdoblja, poželjet ćete mu dati nešto niže temperature noću.

Iako je ova biljka manje osjetljiva na temperature i vlagu od ostalih orhideja, ipak je osjetljiva na probleme poput gljivica. Šansu od gljivica možete smanjiti tako da zrak cirkulira u prostoriji u kojoj držite orhideju, ali izbjegavajte stavljanje orhideje izravno na propuh.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Tlo i gnojenje Zaštita biljaka

Kako se riješiti plijesni u tlu sobnih biljaka

Sjeme Očuvanje sjemena starih sorti

Kako sačuvati sjemenke lubenice

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Kovrčanje korijena aloe vere. Uzroci i jednostavno liječenje

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Odabir sobnih biljaka Sobne biljke prema prostorijama Sobne biljke za čišći zrak

26 nevjerojatnih biljaka za spavaću sobu koje pomažu boljem snu

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Zašto moje madagaskarsko zmajevo drvo umire? (10 rješenja)