Red Charm božur: Duboko grimizna pahuljasta sorta božura

Red Charm Peony Duboko grimizna pahuljasta sorta bozura2323232310

Tražite jarki crveni božur za svoj proljetni vrt? Vrijeme je da posadite biljku Red Charm božur!

Red Charm božur je zeljasta sorta božura s tamnocrvenim cvjetovima potpuno bombe. Cvjetovi Red Charm su divovski, svaki na zrelim biljkama doseže 20cm širine. Crveni cvjetovi također imaju začinski miris stare ruže. Biljke narastu oko 70cm visoke i 70-80cm široke, s jakim stabljikama koje drže velike cvjetove. 

Red Charm je još uvijek jedan od najpopularnijih vrtnih božura za uzgoj. Čitajte dalje da biste saznali sve o Red Charm božuru.

Red charm božuri: osnove

Cvjetovi Red Charm božura su vrlo veliki, dosežu 20cm u prečniku tijekom vrhunca cvatnje na zrelim biljkama.

Biljke božura Red Charm imaju čvrste, snažne stabljike. Lišće je sjajno zelene boje i ostaje ukrasno nakon završetka cvatnje božura. Red Charm božuri narastu do oko 70cm sveukupno.

Red Charm Peony Duboko grimizna pahuljasta sorta bozura2323232313

U koju vrstu božura spada Red charm božur?

Red Charm božuri su zeljaste višegodišnje biljke božura s tamnocrvenim cvjetovima božura tipa Bombe koji cvjetaju rano u sezoni božura (rano-sredina proljeća).

Božuri dolaze u šest glavnih vrsta cvjetnih oblika : pojedinačni, anemone, japanski, polu-dvostruki, bombe i puni dvostruki. Božuri poput Red Charma posebna su vrsta dvostrukog božura u kojem unutarnje latice tvore gustu kuglu koja izgleda kao da sjedi na tanjuriću napravljenom od širih vanjskih zaštitnih latica.

Postoje tri glavne vrste biljaka božura: drveće, zeljaste i križne. Red Charm božuri spadaju u zeljastu kategoriju biljaka božura. Ove biljke iznova niču iz korijena svakog proljeća, a obično će do sredine proljeća narasti do oko 3 metra. Zatim će procvjetati i nastaviti pokazivati ​​lijepo lišće tijekom ljeta, pa čak i u ranu jesen. Obično odumiru do korijena nakon što dođe prvi jak mraz.

Trebaju li Red Charm božuri podršku?

Red Charm božuri ponekad trebaju potporu, posebno kada su veliki cvjetovi u punom cvatu. Trebali biste dodati potporu red charm božurima koji su u vašem vrtu rano u proljeće nakon što je tlo ponovno postalo mekano. Ako dodate potporu božurima Red Charm, oni će rasti i napredovati, a cvjetovi neće klonuti prema tlu.

Upotrijebite kočiće ili potporne prstenove za božur . Stavite potporne prstenove božura ispod cvjetova prije nego što procvjetaju kako ne bi spustili na tlo. Božur se može lagano pričvrstiti na kolac ili držati prstenom za potporu božura, tako da ga pažljivim postavljanjem nećete moći vidjeti ubrzo nakon što ga postavite. Mnoge vrste prstenova božura su tamnozelene i dobro se uklapaju u vrt, iako mogu utjecati na prikazani oblik biljke božura.

Red Charm Peony Duboko grimizna pahuljasta sorta bozura2323232312

Kako posaditi red charm božur s golim korijenom?

Kada posadite goli korijen red charm božura , učinite to rano u jesen ako je moguće. Možete ga posaditi tijekom ranog proljeća, ali možda ćete vidjeti kako cvjetovi cvjetaju do sljedećeg proljeća, ovisno o tome kako biljka radi. 

Kada posadite goli korijen rec charm božura, božuri iskopaju rupu koja je otprilike dvostruko šira od korijena, ali ne previše duboka. Dok kopate rupu za sadnju, namočite korijen božura u čistu vodu kako biste ga hidratizirali prije sadnje. Korijenje božura može se namakati 20 minuta – 4 sata, ovisno o tome koliko je suho.

Stavite korijen Red Charm božura u rupu, pazeći da su kremasto-ružičaste “oči” (cvjetni pupoljci) okrenute prema gore prema nebu. Napunite rupu zemljom koja je izašla i prekrijte korijen prljavštinom. Pazite da zemlju čvrsto nabijete oko korijena, ali to činite nježno kako im ne biste naškodili na bilo koji način. Tek posađeni božur nakon sadnje duboko zalijte.

Ovdje je detaljan članak o tome kako posaditi korijene božura .

Božuri se ne prodaju samo kao goli korijeni. Red Charm je dovoljno česta sorta da bi lončarske početne biljke trebale biti dostupne u proljeće u lokalnim rasadnicima. Ako vaš božur dolazi u saksiji u plastičnoj posudi, ovdje je detaljan članak o tome kako posaditi božure u saksiji u vrt . Kao i božuri s golim korijenom, pazite da ne posadite božure preduboko.

Red Charm Peony Duboko grimizna pahuljasta sorta bozura2323232311

Koliko udaljeno da posadim Red Charm božure?

Red Charm božur trebate posaditi na oko 3 metra jedan od drugog, iako ih možete posaditi i dalje jedan od drugog ako vam prostor dopušta. Udaljenost od 1m idealna je u smislu cirkulacije zraka oko biljaka kako bi se spriječile gljivične bolesti. Korijenu Red Charm božura potrebno je dovoljno prostora za širenje, a da ne naleti na bilo koje drugo korijenje kako bi raslo i napredovalo. Božuri ne uspijevaju kada se moraju natjecati za hranjive tvari s drugim biljkama i cvijećem.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Tlo i gnojenje Zaljevanje sobnih biljaka

Korištenje vinove loze na biljkama: Evo što trebate znati

Uzgoj povrća Zaštita biljaka

Faze uzgoja luka: Osnove za početnike

Njega sobnih biljaka Uzgoj začinskog bilja Zaštita biljaka

Koje začinsko bilje može rasti u kući zimi?

Sobne biljke Odabir sobnih biljaka Sobne biljke za kupaonu

Sobne biljke koje su savršene za vašu kupaonicu