Brzorastuća stabala za vaš krajolik

Top 5 brzorastucih stabala prilaza za vas krajolik 22222222226

Klasični red drveća uz vaš prilaz može zasjeniti vaša vozila i dodati privlačnost pločniku vašem imanju. Zbog ovih vrlo poželjnih osobina, razumljivo je što prije poželjeti velika stabla pored vašeg prilaza! Evo najboljih brzorastućih stabala prilaza koje treba uzeti u obzir za svoj krajolik.

1. Aspen

Aspen je jedno od najbrže rastućih stabala. Također imaju vrlo uski oblik, što ih čini idealnim izborom za oblaganje prilaza. Stabla jasike poznata su po svojim prekrasnim žutim jesenskim listovima u obliku srca.

Top 5 brzorastucih stabala prilaza za vas krajolik 22222222227

2. Breza

Breza je usko brzorastuće stablo koje dobro funkcionira kada se posadi u elegantnoj liniji uz prilaz. Ova stabla poznata su ne samo po brzom rastu već i po svojoj ukrasnoj kori koja svojom jedinstvenom karakteristikom ljuštenja izaziva cjelogodišnji interes.

Top 5 brzorastucih stabala prilaza za vas krajolik 22222222229

3. Arborvitae

Arborvitae je brzorastuća uska zimzelena biljka iz obitelji čempresa koja je savršena za privatni prilaz. Ove guste stupaste biljke svojim elegantnim zelenim lišćem pružaju privatnost tijekom cijele godine.

Top 5 brzorastucih stabala prilaza za vas krajolik 22222222230

4. Ukrasna kruška

Ukrasna stabla kruške, koja se nazivaju i cvjetajuće kruške, su stabla krušaka koja ne daju plodove. Ova stabla se često sade uz prilazne puteve ili ograde jer imaju dostojanstvenu uspravnu naviku, a ne daju plodove koji bi mogli pasti i stvoriti nered na prilazu ispod.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: