Sobne biljke s prekrasnim ružičastim lišćem

1682652335 12 Zimmerpflanzen fur den Innenbereich mit wunderschonen rosa Blattern

Činjenica je: ispunjavanje doma sobnim biljkama ima goleme prednosti, a mnoge su izravno povezane s vašim zdravljem.

Sobne biljke ne samo da pročišćavaju zrak koji udišete, one oslobađaju od stresa i povezuju se s prirodom, a da čak i ne kročite ispred kućnih vrata.

1. Kineski ružičasti zimzelen

Kineski ružičasti zimzelen je jedna od najjednostavnijih i najsvestranijih biljaka za držanje u vašem domu. Sa svojim svijetlozelenim lišćem i dubokim ružičastim venama, neobičan je i privlačan.

Podrijetlom iz azijskog šipražja, kineski ružičasti zelenik ili Aglaonema jedna je od rijetkih sobnih biljaka koje su sretne na malo sjenovitijem mjestu dalje od prozora ili u dijelu kuće okrenutom prema sjeveru.

2. Calathea

12 sobnih biljaka s prekrasnim ružičastim listovima

Calathea izgleda gotovo mistično. Njegovi zeleni listovi toliko su tamni da su gotovo crni, a ružičasti volan čini prekrasne kontraste.

Da bi ova biljka uspijevala, morate oponašati tople, vlažne uvjete prašume, iako to možete lako učiniti s bocom s raspršivačem.

Osim toga, zbog svoje velike površine, ovi listovi su posebno dobri u održavanju čistoće zraka oko vas.

3. Syngonium Pink Neon

1682652330 915 12 sobnih biljaka s prekrasnim ružičastim lišćem

Neobičan i rijedak izgled ove biljke čini je pravom plijenkom. Umirujući nježno ružičasti tonovi i listovi u obliku strelica zadivit će svakoga tko uđe u vaš dom.

Međutim, unatoč svom filigranskom izgledu, relativno ga je lako njegovati. Možete potaknuti ovu biljku da bude još ružičastija tako da je stavite na jače, ali neizravno sunčevo svjetlo.

Kako bi napredovao, provjerite je li vaš Syngonium Pink Neon lagano zaliven, ali ne mokar.

4. Biser Nürnberga

1682652330 188 12 sobnih biljaka s prekrasnim ružičastim lišćem

Perle von Nurnburg, tako nazvan po svom bisernom izgledu, može se pohvaliti slojem za slojem sočnog lišća. Svaki list je sivo-ljubičaste boje s ružičastom nijansom, s tim da mlađi listovi imaju tendenciju da budu intenzivnije ružičasti prema sredini.

Tijekom ljetnih mjeseci izbijaju duge crvene stabljike, a cvjetovi boje koralja ponosno stoje iznad lišća.

Ovo su izdržljive male biljke koje mogu podnijeti temperature do -3 stupnja Celzijusa; Međutim, najugodnije se osjećaju na toplom, jakom, neizravnom sunčevom svjetlu.

5. Madagaskarsko zmajevo drvo

1682652330 503 12 sobnih biljaka s prekrasnim ružičastim lišćem

Sa svojim svojstvima pročišćavanja zraka, sporim rastom i izdržljivom prirodom, Madagaskarski zmaj je savršen za one koji nemaju povjerenja u držanje sobnih biljaka.

Iako sporo raste, na kraju može doseći visinu do 2m, što ga čini savršenom žarišnom točkom za sobu.

Budući da podnosi sušu i loše uvjete, ova se ljepotica neće previše zabrinuti ako je zaboravite zaliti. Možda će početi izgledati pomalo tužno, ali će se uskoro oporaviti ako ga vratite u ispravno stanje.

Unatoč svojoj ljepoti, zmajevo drvo je otrovno za naše krznene prijatelje, stoga se pobrinite da im se ne približavaju previše.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: