2 razloga zašto biljke lavande opadaju

1682623206 2 Grunde warum Lavendelpflanzen grau werden mit Losung

Zamislite da vidite sivu lavandu među svim šarenim cvjetovima. To će samo smanjiti radijan cijelog vrta. Osim toga, čak bi mogao predstavljati prijetnju vlastitoj vrsti ako ga uzrokuje smrtonosna gljiva.

Ali glavno pitanje je koji su glavni razlozi zbog kojih biljka lavande postaje siva?

Pa ako želite znati odgovor iza ovog često postavljanog pitanja, pogledajte u nastavku. Jer mi ćemo vam objasniti cijelu priču, čak i u detalje.

2 glavna razloga zašto biljke lavande posijede

Kao vrtlar, mogli biste pasti u depresiju kada vidite sivu lavandu. A tko vam može zamjeriti? Teško je vidjeti kako vaše dragocjene male biljke venu pred vašim očima.

Ali postoje načini da se to spriječi. Ali prije nego što se upoznate s rješenjem, trebali biste znati uzrok ovog problema. Dva su glavna razloga za ovaj problematičan scenarij. Pratite nas kako biste saznali više o njima.

Razlog 1- Prelijevanje vode

2 razloga zašto biljke lavande posijede s otopinom

Jedan od najčešćih razloga za uočavanje sivih biljaka lavande je višak vode. Kao što vidite, biljke lavande ne vole vlažno i blatno tlo.

Dakle, ako imate tlo s lošom drenažom, vaše će biljke biti u velikim problemima. U isto vrijeme, često zalijevanje biljaka također može dovesti do sivih biljaka lavande.

Rješenje – Popravite sustav odvodnje

Međutim, kada postoji problem, uvijek postoji rješenje. Što se tiče viška vode, samo morate paziti da lavandi ne date više vode nego što može podnijeti.

Znamo da volite osjećaj zalijevanja svoje biljke, ali ta dodatna voda može na kraju ubiti vašu biljku. Stoga je dobro zalijevati nakon što vidite da je tlo upilo svu vodu.

I kad ste već kod toga, nabavite čvrst sustav odvodnje za svoj vrt. To će vam pomoći da izbacite sav višak vode iz tla.

Za unutarnju upotrebu možete koristiti drenažnu posudu kako biste osigurali pravilnu drenažu svojih biljaka.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: