4 iznenađujuća razloga zašto biljke bundeve žute

Uvod

Kao strastveni vrtlar, možda ćete uložiti puno vremena i truda u svoje biljke bundeve. Stoga je prirodno da se osjećate depresivno kada vidite kako vaše voljene biljke žute i polako idu u smrt.

A nitko ne želi da mu posao ide tako brzo. Stoga se možda pitate što učiniti kada primijetite da vaše biljke tikvica požute.

Pa, postoji bezbroj lijekova, ali morate isprobati onaj pravi. A za to morate znati razlog.

Pa zašto ne razmotriti i razloge i rješenja?

Koji su glavni uzroci žutenja biljaka bundeve?

Pa, mrzimo vam to reći, ali ako pronađete biljku tikve koja žuti, onda je vjerojatno u velikoj opasnosti. I možda ćete imati problema s određivanjem glavnog problema.

Ali ne bojte se, jer mi smo ovdje. A mi ćemo vam pokazati kako prepoznati uzrok i zatim vam pomoći u borbi protiv problema. Zato se zavežite jer putovanje samo što nije počelo.

4 iznenađujuća razloga zašto biljke bundeve požute

Razlog 1- Neredovita opskrba vodom

Znate da ne možemo preživjeti bez vode, zar ne? Pa ne mogu ni biljke. Ali to nije šokantna vijest. Ključno je da biljke trebaju točno točnu količinu vode.

Previše ili premalo može utjecati na biljke. Stoga treba obratiti pozornost na količinu. Za biljke tikve, međutim, stvari su prilično ozbiljne. Iako mogu preživjeti s viškom vode, ne podnose nedostatak vode.

A ako biljka ne dobije dovoljno vode, požutjet će. Ako sada ne nahranite biljku dovoljnom količinom vode, ona će se polako raspasti i umrijeti. Ali nemojte se obeshrabriti jer ovo možete lako popraviti.

Rješenje – Osigurajte ispravnu opskrbu vodom

Sve što trebate učiniti je redovito zalijevati biljku kantom za zalijevanje. I vidjet ćeš da će opet biti zdravo.

Jedna stvar koju treba imati na umu je doba godine. Ljeti sunce isušuje vodu prije nego što je biljka upije.

Stoga biljci u vrućim ljetnim danima morate osigurati više vode. Kada je riječ o sezoni monsuna, možete vjerovati oblacima da će vašim biljkama osigurati pravu količinu vode.

A ako se želite dobro naspavati, ne zaboravite nabaviti samozalijevajući lonac.

Razlog 2 – Slučaj nedostatka hranjivih tvari

Druga stvar koja može biti krivac je prehrana. Kao što vidite, nitko ne može rasti zdrav bez pravilne prehrane – ni mi ni biljke.

Sada i biljke bundeve trebaju raznoliku prehranu. Ali ako postoji nedostatak željeza, to će uzrokovati da biljka požuti.

Osim toga, biljke bez željeza ne mogu stvarati klorofil. Da, tvar odgovorna za zelenu boju biljke. A kada ne mogu formirati klorofil, požute.

Rješenje – Osigurajte biljci odgovarajuću količinu željeza

Sada biste mogli riješiti problem. Ali biljku ne možete hraniti samo željezom. Ne, naravno da ne.

Umjesto toga, trebate primijeniti željezno gnojivo u tlo. Biljka automatski apsorbira željezo. I vidjet ćete da se boja vaše biljke ponovno promijenila u svijetlo zelenu.

Razlog 3- Nedostatak količine sunčeve svjetlosti

Previše sunčeve svjetlosti ili premalo, oboje može biti loša vijest za vašu biljku. Biljke se vole kupati na suncu. Čak i biljke bundeve. A ako ne dobiju 6 do 8 sati svoje dnevne doze sunčeve svjetlosti, počnu žutjeti.

Da, morate osigurati dovoljno sunčeve svjetlosti; U suprotnom, morate vidjeti svoje biljke kako bacaju bijes. I nitko se ne želi time baviti, zar ne?

Rješenje – Omogućite dovoljno sunčeve svjetlosti

1682623082 849 4 iznenađujuća razloga zašto biljke bundeve žute

Tako svoju biljku možete postaviti na mjesto gdje sunčeva svjetlost pada izravno na nju. Na ovaj način ne morate raditi nikakav dodatni posao.

Osim toga, to je prirodno, pa zašto to ne učiniti. Međutim, ako živite negdje gdje sunce ne može pronaći svoj put, možete kupiti sunčanu lampu. To osigurava umjetno sunčevo svjetlo, koje djeluje prilično dobro.

Razlog 4 – Bakterijska zasjeda

Još ozbiljnije, ako vašu biljku tikve napadnu bakterije, ona je u ozbiljnoj opasnosti. Jer zlonamjerne bakterije mogu se ušuljati u biljku i uništiti je iznutra.

Ali kako znaš da je to bakterija? Pa, za to možete napraviti jednostavan test. Sve što trebate učiniti je odrezati dio njegove pare i iscijediti njen sok.

Ako vidite da je sok sluzav ili ljigav, budite sigurni da je riječ o bakterijama. A ako je potpuno zaražena, trebali biste je odmah ukloniti iz svog vrta.

Znamo da može biti teško iščupati biljku iz korijena, ali to morate učiniti. Inače će sve ostale biljke također biti oštećene.

Rješenje – Redovito čistite pod kako biste spriječili bakterije

Bakterijske ili gljivične infestacije mogu na kraju oštetiti vaše biljke. Iako je prekasno popraviti biljku nakon što je napadnu bakterije, postoje neke mjere opreza koje možete poduzeti. To može pomoći u zaštiti vaše biljke od budućih napada.

Dakle, koje su mjere opreza? Pa, možete ukloniti sav otpad iz mrtvih biljaka. Ovo samo poziva bakterije. A zatim s vremena na vrijeme poprskajte vrt pesticidima.

Ovo također drži štetne bakterije podalje od vaših dragocjenih biljaka.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke

9 uzroka kovrčanja kineskog zimzelenog lišća (i kako ih popraviti)

Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

Kako uzgajati grašak- vodič za početnike

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke Sukulenti

Zašto moja biljka žada visi? (uzroci i rješenja)

Uzgoj povrća Zaštita biljaka

U čemu je tajna uzgoja cikle?

Sezonsko održavanje vrta Vrtlarenje

Što bi vrtlari trebali učiniti u jesen?

Organizacija i planiranje vrta

Kako se brže riješiti djeteline