Kako hidroponski uzgajati rajčice

1682635462 Hydroponische Tomaten anbauen Organic Pereglin

Razgovarajmo o hidroponskom uzgoju rajčica i zašto biste to trebali isprobati kao vrtlar početnik. Rajčice se mogu uzgajati u zatvorenom i na otvorenom uz jednostavan hidroponski sustav. Njega od sadnje do berbe također je jednostavna.

Dakle, ako želite uzgojiti zdrave i sočne rajčice hidroponski, evo sve što trebate znati!

Što je hidroponija?

Jednostavno rečeno, hidroponika je tehnika u kojoj biljke rastu u otopini na bazi vode bogatoj hranjivim tvarima – tj. bez tla! U tom slučaju, korijenski sustav se podupire korištenjem drugih materijala kao što su glineni peleti, kamena vuna ili treset.

Koje su sorte rajčice najbolje za hidroponski uzgoj?

Hidroponski možete uzgajati bilo koju vrstu rajčice. Međutim, postoje određene vrste koje nadmašuju druge u smislu izvedbe. Za najbolji odabir i prinos, razmislite o uzgoju nekoliko od ovih preporučenih sojeva.

Koja hidroponska metoda je najbolja za rajčice?

Većina uzgajivača, osobito početnika, preferira sustave oseke i oseke. Možete izgraditi vlastiti sustav ili kupiti sveobuhvatnu opciju jednostavnim postavljanjem.

Spremnik, pumpa za vodu, mjerač vremena i stol za poplavu ili rast čine sustav oseke i oseke, poznat i kao sustav poplave i odvodnje. Proces funkcionira tako da se korijen biljke redovito opskrbljuje hranjivim tvarima.

Ovdje su i neki od najboljih hidroponskih sustava za uzgoj hidroponskih rajčica koje možete izabrati.

Kako uzgajati hidroponske rajčice?

Uzgoj hidroponskih rajčica Organski Pereglin

Budući da se hidroponske rajčice uzgajaju u hranjivoj otopini, a ne u tlu, mogu se uzgajati u zatvorenom prostoru bez izravne sunčeve svjetlosti. Kao rezultat, biljka raste mnogo brže i daje više plodova. Sastoji se od sljedećih koraka:

 1. Odaberite mjesto za uzgoj vaših biljaka. Fantastično ako imate sunčan balkon ili pristup stakleniku! Sve dok imate lak pristup dovodu struje, spavaća soba za goste ili čak ormar će biti dovoljni.
 2. Umjesto presađivanja iz vrta temeljenog na tlu, idealno je krenuti od nule. Upotrijebite starter od kamene vune za početak sjemenja u kutiji za sadnju. Prije dodavanja sjemena, kamenu vunu treba namočiti i pH namjestiti na 4,5.
 3. Stavite svoje sadnice pod metal halogenu lampu kada počnu nicati. Ostavite svjetlo upaljeno 12 sati dnevno, ali izbjegavajte osvjetljavanje korijena jer ga to može oštetiti.
 4. Vrijeme je za presađivanje sadnica u pojedinačne posude nakon što korijenje dovoljno naraste da viri iz dna posude. Napunite svaku posudu s Peelings Premium Perlite nakon što ste pomiješali biljku i kamenu vunu.
 5. Vodu i hranjivu otopinu treba nakapati na biljke. Većina rasadnika prodaje hidroponska hranjiva za biljke. Napunite spremnik vodom i hranjivom otopinom i stavite ispod biljaka. Za dovod vode odozdo, koristite pumpu i vodove za navodnjavanje kako biste je ukapali u svaku posudu. Pustite da voda kaplje kroz perlit u posudama prije nego što pustite da teče natrag u spremnik. Zamijenite otopinu jednom tjedno i ostavite kapaljku tijekom dana.
 6. Postavite svjetla za uzgoj i spojite ih na automatske tajmere kada je vaš hidroponski sustav u zatvorenom prostoru tako da se ne morate sjećati da ih uključite. Ostavite biljke u potpunom mraku 6-8 sati svaki dan.
 7. Pratite pH. pH biljaka rajčice treba biti između 5,8 i 6,3. Dodajte fosfornu kiselinu da snizite pH ili kalijev hidroksid da ga povisite.
 8. Održavajte temperaturu od 18-24°C danju i 12-18°C noću pomoću ventilatora ili kućnog klima uređaja.
 9. Da biste zaštitili biljku i povećali njenu produktivnost, upotrijebite drveni kolac i za njega privežite glavni izdanak. Otkinite mladice i obrežite stabljike jednom tjedno.
 10. Nakon što se tučak formira, sakupite pelud s jedne biljke i mekom četkom prenesite ga na tučak druge biljke.
 11. Sol se može nakupiti oko korijena vaših biljaka. Ako hranjivu otopinu mijenjate svaki tjedan, potopite je u čistu vodu.
 12. Pregledajte svoje biljke rajčice uzgojene hidroponski jednom tjedno. Dobit ćete najobilniji i obilniji urod ako svoje biljke redovito orezujete i njegujete.
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Posude za sobne biljke Razmnožavanje sobnih biljaka Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako posaditi lukovice Calla ljiljana: Jednostavna, jeftina i bezbrižna metoda

Sobne biljke Odabir sobnih biljaka Razmnožavanje sobnih biljaka Vrste sobnih biljaka

15 sobnih biljaka koje su jednostavne za razmnožavanje (sa slikama)