Bijeli tulipani za savršen proljetni vrt

Trebate dodati novo cvijeće u svoj vrt? Ne možete pogriješiti s dodavanjem klasičnih tulipana. Tulipani dolaze u raznim bojama i čine da svaki vrt izgleda zapanjujuće. Danas ćemo razgovarati o brojnim prekrasnim sortama bijelih tulipana , kako biste mogli pronaći savršenu kombinaciju za svoj vrt!

1. Clearwater tulipan

Clearwater Tulipan je klasična bijela sorta tulipana. Ove ljepote vašem vrtu daju sofisticiran, moderan izgled. Cvjetovi Clearwater imaju tradicionalne cvjetove u obliku jaja koji su visoki oko 50-60cm i široki 10-15cm. Ovaj sjajni bijeli, elegantni cvijet cvjeta u kasno proljeće i najbolji je za masovne sadnje dajući ujednačen izgled vašem vrtu.

3. Mount Tacoma tulipan

Mount Tacoma Tulipan klasična je sorta tulipana dvostrukog bijelog naslijeđa. Ove mirisne cvjetove vole cvjećari kao i vrtlari. Bijeli tulipani Mount Tacoma gotovo izgledaju kao novootvoreni božuri ili čak gardenije. Ovi graciozni graciozni cvjetovi u vrtu dosežu 40-50cm.

4. Hakuun tulipan

Hakuun Tulipan je bezvremenski klasik namijenjen da izdrži visoke temperature. Ovaj cvijet u obliku zvona ima snježnobijele latice, dajući svakom vrtu elegantan izgled. Sredinom proljeća možete očekivati ​​da će Hakuun tulipan stajati na visini od 50-60cm i 10-15cm u punoj širini. 

4. Danceline Tulip

Danceline Tulipan ne izgleda kao vaš prosječni tulipan! Mnogi su ga pogrešno smatrali božurom zbog pernatih latica. Ovaj tulipan ima elegantan izgled s debelim bijelim laticama koje imaju bobičastocrvene pjegave vrhove i svijetle, žute prašnike. 

Uz puno sunca i djelomičnu hladovinu, Danceline Tulipan je visok oko 50-60cm i širok 15cm u punom cvatu. Ovaj prekrasan tulipan bit će spreman za cvjetanje u kasno proljeće, pružajući lijepu živost vašem vrtu.

5. Nizozemski tulipan

Ovaj tulipan poznat je po svojim kremasto bijelim baršunastim laticama i klasičnom obliku u obliku lijevka. Ovaj cvijet cvjeta sredinom do kasnog proljeća, visok je 60cm i širok 10-15cm u punom cvatu. Ovaj cvijet je notorno lijep za vrtove obasjane mjesečinom ili sezonske granice.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Organizacija i planiranje vrta Tlo i gnojenje

4 jeftina načina da napravite i popunite podignutu vrtnu gredicu

Organizacija i planiranje vrta Vrtlarenje

Kako pripremiti podignute vrtne gredice za hladno vrijeme

Organizacija i planiranje vrta Sezonsko održavanje vrta

Što možete učiniti s vrećama za uzgoj na kraju sezone?

Uzgoj povrća Zaštita biljaka

Što bi trebali znati o uzgoju salate?

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Zašto lišće moje Dieffenbachije požuti?