Mini hoste: ekstra male sorte hosta za vaš vrt

Mini hoste 15 ekstra malih sorti hosta za vas vrt4586458645987

Mini hoste su nevjerojatno slatke sorte hosta koje imaju tendenciju da ostanu prilično male čak i kada su potpuno odrasle.

1. Sitne suze Hosta

Tiny Tears Hosta je klasična minijaturna zelena hosta koja naraste samo15cm u širinu i 5-8cm u visinu. Maslinastozeleni listovi su jedva više od 2cm. Cvjetni pupoljci su bijeli, cvjetaju do meke lavande na stabljici od 25cm iznad biljke

2. Baby Bunting Hosta

Baby Bunting Hosta je mala hosta duboke boje koja naraste oko 30mc široka i 20cm visoka. Debeli, srcoliki listovi su tamnozeleni i imaju naboranu teksturu. Biljka šalje lijepe ljubičaste cvjetove na visokim stabljikama od 50cm.

3. Little Wonder Hosta

Little Wonder Hosta je gusta minijaturna šarena hosta koja naraste oko 30cm u širinu i 10-15cm u visinu. Šiljasti listovi su srednje tamnozeleni s nepravilnim bijelim rubovima. Cvjetovi su svijetlo ljubičaste nijanse na visokoj stabljici od 30-40cm.

4. Popo Hosta

Popo Hosta je mini sorta hosta koja naraste oko 30cm u širinu i 15cm u visinu. Gusti listovi su jednobojne sivoplave boje, a cvjetovi su blijedoljubičasti. 

5. Tumbelina Hosta

Thumbelina Hosta je mala raznobojna hosta koja naraste do 30cm u širinu i 20cm u visinu. Srednjezeleno lišće ima debele bijele rubove. Cvjetovi su blijede boje lavande na sitnim 10cm dugim listovima koji vire između lišća.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah