Gdje kupiti mahovinu (i što tražiti)

Gdje kupiti zivu mahovinu i sto traziti345877893487910

Živu mahovinu je teže pronaći za prodaju u trgovinama nego konzerviranu, tretiranu mahovinu. Ali vrijedi malo dodatnog truda! Evo gdje kupiti živu mahovinu , plus razmatranja o kojima treba razmišljati dok kupujete.

Evo najčešća mjesta na kojima možete pronaći mahovinu:

  • Cvjećarnice
  • Specijalizirane vrtne trgovine i obrtničke radnje

Kupnja mahovine u cvjećarama

Većina cvjećarnica naručuje vrećice mahovine na veliko za korištenje u cvjetnim aranžmanima. Iako je rijetko imaju zapakiranu samostalno za prodaju, mahovinu je obično moguće kupiti u cvjećarnicama. Vjerojatno će vam ih prodati pregršt za nekoliko desetaka kuna, a možda će čak moći naručiti i cijelu torbu od 20kg (za oko 150kn).

Kao i kod internetske mahovine, neke dolaze iz rasadnika, a druge se skupljaju iz divljine. Cvjećarnice svoju mahovinu drže u rashlađenom prostoru i redovito je zalijevaju kako bi održale život.

Gdje kupiti zivu mahovinu i sto traziti345877893487914

Kupnja mahovine u specijaliziranim vrtnim trgovinama i obrtničkim trgovinama

Živu mahovinu općenito možete kupiti u specijaliziranim vrtnim trgovinama i obrtničkim trgovinama. Veleprodajna mahovina općenito se prodaje po skupnoj cijeni od 10kn. Mala maloprodajna pakiranja žive mahovine za prodaju prodaju se za oko 70kn.

Trgovine koje su specijalizirane za terarije, kokedamu ili bonsaije izvrsno su mjesto za traženje ako u ovom prostoru postoji lokalni trgovac. Postoje i tvrtke koje isporučuju živu mahovinu za staništa u terariju za kućne ljubimce, kao što su žabe za kućne ljubimce. Uvijek možete potražiti i svoju mahovinu !

Krivolov mahovine

Dakle, krivolov mahovine je stvar.

Znam. Ni meni to nije palo na pamet … sve dok nisam počeo istraživati ​​ekološki otisak industrije ukrasne mahovine. Je li proizvod ubran na održiv način važan je čimbenik u odabiru gdje kupiti živu mahovinu.

Neke komercijalne “mahovine” marljivo koriste održive metode sakupljanja kako bi ubrali mahovinu iz prirode, ali drugi nisu toliko oprezni:

Gdje kupiti zivu mahovinu i sto traziti345877893487913

Svijet krivolova na mahovine

Mahovine očito mogu biti u šumi i skupljati se u vreće s od 10 ili 50 kg ili samo napuniti stražnji dio kamiona.

Gdje kupiti zivu mahovinu i sto traziti345877893487912

Negativni učinci krivolova na mahovinu na okoliš

Komercijalni krivolov mahovine u osjetljivim ekološkim područjima štetno je za naš okoliš. Trenutno tržište za živu mahovinu uzrokuje degradaciju okoliša. Živa mahovina je dio eko-sustava i mora se sakupljati na održiv način kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)


SOBNE BILJKE

Potpuni vodič za urbane vrtlare

Moderna e-knjiga za ljubitelje biljaka
Saznaj više

SOBNE BILJKE

Potpuni vodič za urbane vrtlare

Moderna e-knjiga za ljubitelje biljaka
Saznaj više