Špricanje protiv djetelinskih grinja: naučite razlike za bolju kontrolu

1682607768 Chigger vs Kleemilben Lernen Sie die Unterschiede fur eine bessere.webp.webp

Poznavanje razlike između grinja i grinja ključan je prvi korak u otkrivanju kako ih najbolje kontrolirati.

Grinja i djetelinska grinja dva su mala crvena kukca koja se često miješaju, ali štete koje čine su različite. Čigeri se obično hrane ljudima i drugim sisavcima, dok se djetelinske grinje radije hrane grmljem i drugim biljkama.

Stoga ćemo u ovom članku proći kroz razlike između grinja i grinja djeteline kako biste mogli kontrolirati svoju zarazu. Pa počnimo!

Chigger protiv djetelinskih grinja: Koje su razlike?

Pitanje koje nam često postavljaju je “Jesu li grinje djetelinske grinje grinje?”. Kratak odgovor je ne, djetelinske grinje nisu grinje.

Ako želite dug odgovor, evo nekoliko glavnih razlika između ove dvije štetočine:

1. Kako izgledaju

Budući da su tako male, teško je uočiti razliku između grinja i grinja djeteline. Međutim, postoje neke ključne razlike u njihovom fizičkom izgledu.

Kao prvo, djetelinske grinje su obično crvenkasto smeđe, dok su grinje tamno crvene boje.

Također, grinje su znatno manje od grinja djeteline, mjere oko 1/60 inča za razliku od 1/20 inča za grinje djeteline. Iako grinje djeteline još uvijek možete vidjeti golim okom, potrebno vam je povećanje da vidite njihove fizičke značajke.

Konačno, čigeri imaju šest nogu, dok grinje djeteline imaju osam. Djetelinske grinje imaju jedan par prednjih nogu koje su znatno duže od ostalih parova i imaju jajasto tijelo. Odrasli chiggers, s druge strane, imaju tijelo gotovo u obliku jagode.

2. Gdje žive

Djetelinske grinje možete pronaći na područjima s niskom travom, duž granica posjeda i blizu ulaza, uključujući vrata, prozore, pukotine i pukotine. Na nižim temperaturama traže topla skloništa. Tada se mogu uvući i zaraziti kućne biljke.

S druge strane, vrlo je mala vjerojatnost da ćete pronaći Chiggers u svom domu. Ne ulazite u zatvorene prostore; Mogu se naći samo na otvorenom. Vole polja s usitnjenom zemljom ili zarasle, visoke travnate, vlažne šumske regije. Osim toga, možete ih pronaći u blizini rijeka, jezera i močvara.

Čiger na listu

3. Kako se kreću

Djetelinske grinje mogu se brzo kretati u ravnoj liniji. Često hodaju uz zidove ili prozore. Djetelinske grinje također mogu skočiti, što im pomaže da pobjegnu predatorima ili dođu do izvora hrane.

Chiggers se, s druge strane, kreću u nepravilnijem obrascu. Često ih se vidi kako gmižu po tlu ili biljkama. Chiggers se također mogu penjati, što im pomaže da dođu do mjesta gdje mogu pronaći hranu.

Vjerojatnije je da će djetelinske grinje napasti domove u velikom broju nego grinje. Djetelinske grinje također mogu zaprljati zidove i tkanine ako se zgnječe.

4. Kako grizu

Ugriz čigerice razlikuje se od ugriza djetelinske grinje. Kao prvo, chiggers se vežu za svog domaćina ustima i sišu krv svog domaćina. Ako vas u zatvorenom prostoru ugrize mala crvena buba, najvjerojatnije se radi o ličinki čigara (jer odrasli ne grizu). Primijetit ćete te ugrize oko gležnjeva, struka i iza koljena.

Djetelinske grinje, s druge strane, ne grizu svog domaćina (iako one napadaju zatvorene prostore). Umjesto toga, ustima probijaju kožu domaćina i isisavaju tjelesne tekućine domaćina.

Razlika u načinu na koji ove dvije vrste grinja grizu svog domaćina može imati različite posljedice. Chiggers može prenijeti bolest svom domaćinu svojim ugrizom, dok grinje djeteline općenito ne.

Također, ugrizi chiggera mogu biti prilično bolni, često rezultirajući svrbežom, crvenom ranom. Ugrizi djetelinske grinje, s druge strane, obično nisu bolni i obično ne uzrokuju iritaciju.

5. Kad ih vidite

Svako godišnje doba ima svoje jedinstvene vremenske uvjete koji mogu utjecati na vrste aktivnih insekata.

Čigerice su najaktivnije u proljetnim i ljetnim mjesecima kada je vrijeme toplo i vlažno, dok se djetelinske grinje češće mogu vidjeti u jesenskim i zimskim mjesecima kada je vrijeme hladno i suho.

Kako se riješiti grinja ili grinja djeteline?

Iako su grinje i djetelinske grinje male crvene stjenice, one su fiziološki različite štetočine koje zahtijevaju jedinstvene pristupe liječenju.

Kako kontrolirati Chigger?

Chigger vs Clover Mite Naučite razlike za bolje

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste kontrolirali Chiggera.

Prvo, možete izbjegavati područja na kojima se mogu naći, kao što su: B. visoka trava i korov. Ako se nalazite u području gdje postoji velika vjerojatnost da će se naći chiggers, razmislite o nošenju dugih hlača i košulje dugih rukava kako vam ne bi dospjeli na kožu.

Ako u svom domu imate kukuljice, možete ih se riješiti usisavanjem ili tretiranjem doma insekticidom. Također ih možete spriječiti da uđu u vaš dom (s vama) tako da u svom dvorištu nema visoke trave i korova.

Što ako vas ugrizu?

Ako vas ugrize chiggers, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ublažili svrbež.

Kako se boriti protiv djetelinskih grinja?

Ako imate posla s najezdom djetelinskih grinja (koje može biti teško kontrolirati), postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ih se riješili.

Jedan od načina je da ih usisate. To će ih ukloniti iz vašeg doma, ali to nije dugoročno rješenje. Djetelinske grinje će se na kraju vratiti.

Druga mogućnost je korištenje pesticida. Postoje mnogi pesticidi koji ubijaju grinje djeteline. Provjerite sadrže li permetrin, bifentrin, diazinon ili klorpirifos.

Također slijedite upute. Neki su pesticidi učinkovitiji od drugih, pa ćete možda morati eksperimentirati kako biste pronašli pravi.

Ako imate ozbiljnu zarazu, možda ćete morati pozvati stručnjaka. Stručnjak će moći identificirati izvor zaraze i ukloniti ga. Ovo je najbolji način da se zauvijek riješite grinja djeteline.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Monstera (Monstera deliciosa) Njega sobnih biljaka

Moss Pole Monstera: Vodič za uzgoj i njegu biljaka

Vrtlarenje Organizacija i planiranje vrta Tlo i gnojenje

Koliko dugo traje podignuta vrtna gredica?

Uzgoj povrća Uzgoj rajčica iz sjemena Zaštita biljaka

Pogreške u uzgoju rajčice koje treba izbjegavati

Uzgoj povrća Vrtlarenje

Kako uzgajati cherry rajčice

Organizacija i planiranje vrta

Brzorastuća stabala za vaš krajolik