Kako se riješiti grinja djeteline

1682607895 Wie man Kleemilben loswird Organic Pereglin

Iako nalikuju paucima, grinje djeteline su druga kategorija paučnjaka. Sa svojim prepoznatljivim crvenkasto-smeđim tijelom u obliku jajeta, ovi sićušni kukci čest su prizor u većini vrtova.

Pričvršćuju se na površinu biljke i hrane se njome, na štetu biljke. Ako niste vidjeli ove grinje zbog njihove male veličine, vjerojatno ste primijetili crvene točkice na stazama i podovima. Čitajte dalje kako biste saznali kako se riješiti grinja djeteline.

Grizu li ove grinje ljude?

Srećom, grinje djeteline ne grizu ljude, pa se ne morate brinuti da će vam ove štetočine sisati krv.

Oni nisu poput termita i neće oštetiti odjeću ili namještaj. Čak i ako vam uđu u kuhinju kroz povrtnjak, neće vam pokvariti hranu. Ali to ne znači da je njihova prisutnost dobra stvar.

Dakle, koje su opasnosti od grinja djeteline?

 • Kada se zgnječe nogama, te grinje za sobom ostavljaju crvene tragove. Budući da su dovoljno male da ostanu nevidljive, to je veliki problem jer ćete na njih stajati i vi, ali i članovi vaše obitelji i kućni ljubimci. To znači mrlje na vašim podovima, tepisima, prostirkama, sofama, radnim pločama i bilo kojoj drugoj površini.
 • Djetelinske se grinje hrane biljkama i cvijećem u vašem vrtu. To uključuje travu, vinovu lozu i bilo koju drugu vegetaciju. Priroda ovog hranjenja je parazitska i ljuljat će vaš vrt mjesecima.
 • Čak i ako su grinje u vašem domu umjesto u vašem dvorištu, još uvijek mogu uzrokovati štetu. Iako nema biljaka kojima bi se hranile, grinje djeteline mogu preživjeti na algama i plijesni koji rastu na krovovima i terasama.

Ukratko, kad jednom razvijete zarazu djetelinovim grinjama, ne možete je se riješiti. I što ih dulje pustite tamo, to će više štete učiniti.

Tražite li djetelinske grinje, mogli biste naići i na još jednu vrstu kukaca – grinje.

Oba kukca uzrokuju štetu na sličan način, ali glavna razlika je u područjima u kojima žive.

Kako pronaći chiggers na velikim otvorenim područjima s gustom četkom. S druge strane, djetelinske se grinje ukorijenjuju u izgrađenim područjima. Ako ih primijetite na pločniku ispred svoje kuće, postoji velika vjerojatnost da će na kraju pronaći put do vašeg doma.

Još jedna ključna razlika je veličina. Djetelinske grinje narastu do 1 mm, što je u oštroj suprotnosti s 0,4 mm grinje. Iako su djetelinske grinje prilično male, osoba s oštrim okom moći će ih uočiti. Samo morate znati što tražite.

Imate li grinje djeteline?

Sada kada smo ustanovili da je grinje djeteline iznimno teško uočiti zbog njihove male veličine, kako možete znati imate li grinje?

Postoji nekoliko znakova na koje trebate obratiti pozornost ako sumnjate na zarazu u vrtu. Ako vaš dom ima problema s grinjama, počinje u vrtu ili tamo gdje ima najviše biljaka.

Neki od znakova na koje treba obratiti pažnju su –

 • Neravne travnate površine
 • Crvene mrlje na betonu
 • Sušenje biljaka s pogoršanim zdravljem
 • Crveno-smeđi insekti na vašim ogradama ili vanjskim zidovima

Jesu li grinje djeteline sezonske?

Kao i svi kukci, grinje djeteline imaju šare. Nakon što identificirate te sezonske trendove, možete predvidjeti kada će oni predstavljati problem i koliko brzo biste trebali poduzeti preventivne mjere.

Djetelinske grinje uspijevaju u hladnijim godišnjim dobima, pa ćete vidjeti kako njihov broj raste i opada u proljeće kako temperature padaju.

Slučajno, ovo je vrijeme kada bi vaše biljke trebale najbolje napredovati. Dakle, kada vaši inače bujni sukulenti počnu venuti, znajte da nešto nije u redu. Iako je gusto grmlje popularno među grinjama, nemojte zanemariti očitije mete poput pretjerano gnojene trave.

Kako se riješiti djetelinskih grinja Organski Pereglin

Kako ove grinje ulaze u vaš dom?

Iako zaraza grinjama može početi vani, neće tamo dugo ostati.

Nakon što ove štetočine opustoše vaše dvorište, ulaze u vaš dom kroz otvore na prozorima i vratima. Također se možete popeti uz vanjske zidove svoje kuće i pronaći put kroz krov.

Iako im možete pokušati zapriječiti puteve, grinje su toliko sićušne da će ipak pronaći put. Vaša jedina opcija je potpuno se riješiti zaraze grinjama.

Kako se riješiti grinja djeteline?

Ako imate problem s djetelinovim grinjama, morate brzo djelovati kako biste ga iskorijenili. Postoji nekoliko načina na koje to možete učiniti.

1) Ručno uklanjanje

Najbolja stvar kod grinja djeteline je njihova jarko crvena boja. Zbog toga ih je lako uočiti unatoč njihovoj veličini, osobito ako je vaš dom svijetao i prozračan.

Jedan od najboljih načina za suzbijanje unutarnje zaraze je ručno uklanjanje buba vakuumom.

Akcija usisavanja osigurava da se bube iščupaju s bilo koje površine umjesto da budu zgnječene. Na taj način izbjegavate mrlje na podovima, zidovima i namještaju. Iako je ovo brzo rješenje koje vaš dom može učiniti dopadljivim, nije trajno rješenje.

2) Spužvaste površine

Još jedan brz način da se riješite djetelinskih grinja je da obrišete površine svog doma otopinom sapuna.

Sredstvo za pranje posuđa odličan je način ne samo da se riješite nametnika, već i da spriječite njihov povratak. Miris sapuna će na kratko vrijeme odbiti buduće napade. Dodajte tekućinu u svoju spužvu i njome obrišite pultove, stolove, stolice, podove i zidove.

Ako želite učiniti miris još više odbijajućim grinje, možete pokušati dodati eterična ulja u svoju mješavinu. Međutim, ova metoda ima problem. Pritisnete li grinje tijekom brisanja, zgnječit ćete ih i ostaviti tamne mrlje na namještaju.

To je noćna mora svakog vlasnika kuće, pogotovo jer se te crvene mrlje kasnije ne mogu ukloniti.

3) Čišćenje kiselinom

Trajniji način da se riješite grinja djeteline je korištenje borne kiseline. Jednostavno posipajte prah unutar i izvan svog doma. Ovaj pristup ima dvije prednosti.

Prvo, borna kiselina ubija sve grinje u tom području. Drugo, pospite dovoljno pudera po kući i on će odbiti sve buduće napade.

Nedostatak je, naravno, to što se puder lako može isprati ili ukloniti. To znači da ga morate ponavljati svaki drugi dan. Obavezno posipajte kiselinu u kutove svake sobe, ispod namještaja, preko vrata i prozorskih dasaka i po cijelom dvorištu.

Obratite posebnu pozornost na svoju ogradu i vrtni namještaj.

1682607892 618 Kako se riješiti djetelinskih grinja Organski pereglin

4) Otopina octa

Ocat djeluje slično kao kiselina, osim što se lakše razmazuje.

Razrijedite malo bijelog octa i stavite u bocu s raspršivačem za jednostavnu upotrebu. Možete ga koristiti za čišćenje unutarnjih površina ili prskanjem po vašem travnjaku. Imajte na umu da je ocat kiseo, stoga nemojte pretjerivati ​​s njim na biljkama.

Možete isprobati istu metodu s deterdžentom.

5) Dijatomejska zemlja

Rijetki znaju da dijatomejska zemlja djeluje protiv grinja. Možete ga kupiti u bilo kojoj trgovini i distribuirati u svom domu.

DE barijera jedan je od najučinkovitijih načina za sprječavanje ulaska djetelinskih grinja. Iako može potrajati duže da se riješite grinja iz svog vrta, ovo je trenutni način da se riješite grinja u zatvorenom prostoru.

6) Dječji puder

Ako se ne želite mučiti s kupnjom proizvoda protiv grinja, postoje mnogi kućanski predmeti koji jednako dobro funkcioniraju.

Dječji puder izvrsno je sredstvo za odvraćanje. Ako ste zabrinuti zbog djetelinskih grinja koje će trčati po vašim kuhinjskim plohama ili se penjati na okvir vašeg kreveta, jednostavno izradite rub dječjeg pudera kako biste ih zaštitili.

Kao i kod svih rješenja na bazi praha, vaša primarna briga kod ove metode bit će redovito održavanje linije.

7) Uklanjanje vegetacije

Većina ljudi troši svu svoju energiju fokusirajući se na svoju unutarnju infestaciju i ignorirajući korijen problema.

Činjenica je da iako može biti neugodno imati djetelinske grinje u vašem domu, ne možete ih se zapravo riješiti dok ne očistite njihova vanjska gnijezda.

Najbolja preventivna mjera koju možete poduzeti je riješiti se gustog raslinja oko kuće. Stručnjaci predlažu uklanjanje sve vegetacije unutar 1 do 2 metra od vašeg doma.

8) Blokiranje ulaznih točaka

Nakon što očistite zelene površine u blizini svoje kuće, djetelinske će grinje biti u manjem iskušenju da napadnu.

Međutim, svejedno biste trebali poduzeti korake da blokirate njihove ulazne točke jer kada počnu polagati jaja u vašem domu, postaje ih nemoguće ukloniti. Provjerite ima li rupa u okvirima prozora, šarkama vrata, bočnim stranicama i krovu. Blokirajte što više ulaza.

Kako uništiti gnijezda grinja djeteline?

Riješavanje pojedinačnih grinja unutar i izvan vašeg doma može ublažiti simptome, ali neće izliječiti bolest.

Da biste to učinili, morate identificirati i uništiti gnijezda grinja djeteline. Ženke grinja polažu do 70 jaja odjednom, a ona ostaju u stanju mirovanja mjesecima prije nego što se konačno izlegu u jesen. Ako pronađete gnijezdo na vrijeme, možete učinkovito riješiti krizu.

Pukotine u kori drveća, stupovi ograde i praznine u zidovima idealna su mjesta za traženje gnijezda djetelinskih grinja. Ciljajte na sva područja koja primaju izravnu sunčevu svjetlost i pružaju zaklon tijekom zimskih mjeseci.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Tlo i gnojenje Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako zadržati ružičastu boju hortenzija: tajna je u tlu

Uzgoj cvijeća

Kansas božur

Sobne biljke Monstera (Monstera deliciosa) Njega sobnih biljaka

Moss Pole Monstera: Vodič za uzgoj i njegu

Uzgoj povrća Vrtlarenje

Sadnja, uzgoj i berba salate

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zaljevanje sobnih biljaka

10 uzroka žutog lišća na sobnim biljkama (i rješenja)

Njega sobnih biljaka Presađivanje sobnih biljaka Prostorije za sobne biljke Zaštita biljaka

Trebate li premjestiti biljke? što trebaš znati