Koliko dugo traju platnene posude? Evo kako ih učiniti dugotrajnim

1682588041 Wie lange halten Stofftopfe So machen Sie sie haltbar

Proširite vijest!

Posude od tkanine izvrstan su način za uzgoj biljaka i cvijeća u malom prostoru, a ako znate kako se brinuti za njih, možete im produžiti životni vijek za nekoliko godina.

Platnene posude mogu trajati i do 5 godina. Vijek trajanja lončanica od tkanine produžuje se pravilnom njegom. Platnene posude dulje će trajati uz redovito zalijevanje, povremenu prihranu i izlaganje umjerenom suncu. Posude od netkane tkanine i dodatni šavovi produljuju njihov vijek trajanja.

Platnene posude traju dugo jer se mogu više puta koristiti. Tkanina je izrađena od visokokvalitetnih materijala koje nije lako slomiti.

Ovaj članak objašnjava zašto je tkanina bolja od plastičnih posuda i što možete učiniti kako biste osigurali da traju što je dulje moguće.

Koliko dugo traju platnene posude?

Tkanine saksije izrađene su od prozračnog i izdržljivog materijala od tkanine, koji se široko koristi u vrtlarstvu i uređenju okoliša. Često se koriste kao spremnici za biljke, ali se mogu koristiti i za skladištenje stvari.

Životni vijek platnene posude ovisi o razini njege. Platnene posude traju najmanje 2-3 godine, a mogu trajati i do 5 godina, ovisno o tome koliko su često izložene suncu.

Dobra stvar je što se lonci od tkanine mogu koristiti dugi niz godina. Životni vijek lonaca od tkanine ovisi o nekim čimbenicima kao što su:

Kada se uzmu u obzir svi ovi gore navedeni čimbenici, životi platnenih posuda su spašeni. Pazite na platnene posude dok se brinete za svoju biljku. Može trajati duže od 5 godina.

Zašto se biraju platnene posude umjesto plastičnih:

Lonci od tkanine mogu biti bolji od plastičnih lonaca iz sljedećih razloga.

 1. Platnene posude izvrstan su način za uzgoj začinskog bilja, povrća i drugih biljaka. Također su vrlo atraktivni i mogu se koristiti u zatvorenom prostoru u bilo kojem vrtu.
 2. Tkanina koja čini lonac je prozračna i omogućuje protok vode.
 3. Platnene posude najbolje su za biljke kojima je potrebno vlažno tlo poput krumpira, rajčica, paprika, bosiljka, salate i mnogih drugih.
 4. Lonci od tkanine također su izvrsni za uzgoj biljaka u posudama na terasama ili terasama bez pristupa prirodnom svjetlu.
 5. Posude od tkanine dopuštaju više sunčeve svjetlosti da dopre do korijena biljke zahvaljujući svom prozračnom materijalu, što ih čini idealnim za unutarnji vrt!
 6. Platnene posude izrađene su od prirodnih materijala i biorazgradive su. Također pružaju dobru izolaciju i zaštitu od sunca.
 7. Platnene posude su izdržljivije i imaju veću sposobnost zadržavanja vode. To znači da se biljke u platnenim posudama ne suše tako brzo kao biljke u plastičnim posudama.
 8. Platnene posude također su biorazgradive i ekološki prihvatljive, za razliku od plastičnih posuda kojima je potrebno i do 500 godina da se razgrade.

Kako se brinuti za saksije od tkanine

Torba za uzgoj tkanine

Platneni lonac je posuda od tkanine obložena plastikom. Platnene posude su lagane, izdržljive i mogu se koristiti u razne svrhe. Budući da su izrađene od tkanine, mogu se sklopiti za jednostavno spremanje kada nisu u upotrebi.

Navikli su uzgajati cvijeće ili povrće u vrtu. Također su dobre za uzgoj bilja u zatvorenom ili na otvorenom. Štite od vremenskih nepogoda i štetnika bez izlaganja biljaka jakim kemikalijama poput pesticida.

Sjajan su način da svoj dom učinite zelenijim i lako ih je održavati. Oni su također odličan način da sačuvate vodu i osigurate da vaše biljke ostanu zdrave.

Platnene posude izrađene su od tkanine koja stvara prozračni rezervoar vode. Ovo je savršeno za biljke jer im pomaže da ostanu hidratizirane i zdrave.

Evo nekoliko savjeta za njegu vaše tkanine:

 • Zalijevajte biljku kada je tlo suho
 • Glineno tlo je najbolje tlo za vreće za uzgoj.
 • Pazite da pod nije mokar, već vlažan
 • Nemojte pretjerati s vodom
 • Gnojite biljku kompostom ili gnojivom svakih nekoliko mjeseci prema potrebi
 • Stavite lonac na mjesto s puno sunčeve svjetlosti, ali ne na izravno sunčevo svjetlo
 • Posude od tkanine čuvajte u stakleniku ili hladnom, suhom zatvorenom prostoru.
 • Držite ga podalje od propuha ili otvora grijača.
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Organizacija i planiranje vrta Tlo i gnojenje Vrtlarenje

Kako napraviti organsko živo tlo

Sobne biljke Njega sobnih biljaka

Vodič za njegu i uzgoj Tradescantie Spathace

Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

Kako uzgajati grašak- vodič za početnike

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Zašto moja begonija vene? (8 jednostavnih rješenja)