Kako koristiti vrećice za uzgoj vreća za uzgoj biljaka

Ako tražite jeftin i jednostavan način da počnete vrtlariti, vreća od hessian bi mogla biti savršeno rješenje. Vreće za uzgoj jute sjajan su način za vrtlarenje u malom prostoru i mogu se koristiti za razne biljke. Bilje, povrće i cvijeće uspijevaju u vrećama za uzgoj od juhe, a materijal je dovoljno porozan da pospješuje drenažu dok zadržava vlagu. Najbolje od svega, juta je održivi materijal koji se može ponovno upotrijebiti ili kompostirati kada završite s njim.

U ovom postu na blogu pokazat ćemo vam kako je jednostavno uzgajati biljke u vrećama od jute.

Što je kostrijet?

Većina ljudi je vidjela kostrijet, ali malo tko zna što je to točno. Juta je grubo tkana tkanina izrađena od jute, biljke porijeklom iz Indije i Bangladeša. Biljke se beru, vlakna se ekstrahiraju, a zatim se vlakna predu u nit. Konac se zatim koristi za tkanje tkanine. Juta se često koristi za stvari kao što su vreće za krumpir i vreće za zrna kave jer je vrlo čvrsta i izdržljiva. Također se često koristi u vrtu jer može spriječiti rast korova.

Zrna kave dolaze u vrećama od jute

Gdje mogu pronaći platnene torbe?

Torbe od vreće možete pronaći u većini trgovina rukotvorinama. Obično se nalaze u odjelu tkanina u blizini ostalih vrsta torbi. Možete ih pronaći i online na stranicama poput Amazon.com. Samo upišite “torba od vreće” u traku za pretraživanje i prikazat će vam se popis opcija koje možete izabrati.

Kako koristiti vrećice za uzgoj od jute

Slično tome, vreće od jute, vreća i vreća izrađene su od prirodnih vlakana, ali postoje neke ključne razlike između ta dva materijala. Juta je snažno, sjajno vlakno koje se može ispredati u grube, jake niti. Često se koristi za izradu konopa i užadi, kao i izdržljivih torbi i vreća. Vreće za uzgoj od jute obično su jače i izdržljivije od vrećica od jute. No, vreće od vreće često su jeftinije i lakše ih je pronaći, pa su dobra opcija za lake zadatke.

Ako želite isprobati uzgoj biljaka u vrećama od jute, sljedeći postupak ostaje isti.

Koju veličinu trebam kupiti za uzgoj povrća u vrećama od vreće?

Kada treba odlučiti koju veličinu hessian vreće kupiti za sadnju povrća, treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Prvo razmislite kakvu vrstu povrća želite uzgajati. Za veće povrće poput rajčica i tikvi trebat će veća vrećica nego za manje poput mrkve i rotkvice.

Drugo, razmislite o tome koliko biljaka želite uzgojiti. Ako imate mjesta samo za nekolicinu, mala torba bi trebala biti u redu. Međutim, ako želite stvoriti punopravni povrtnjak, trebat će vam veća vrećica (ili vrećice).

Konačno, razmislite o veličini vašeg vrta. Ako imate veliko dvorište, vjerojatno se možete izvući s većom torbom. Ali ako je prostor ograničen, najbolje je zadržati se na manjoj opciji. Uzimajući u obzir sve ove čimbenike, trebali biste moći pronaći savršenu veličinu za svoj uzgoj povrća.

Što možete uzgajati u vreći od vreće?

O svemu! Vreće za uzgoj od jute izvrstan su način da povećate svoj vrtni prostor i mogu se koristiti za sve, od začinskog bilja i povrća do cvijeća i drveća. Osim toga, izuzetno je jednostavno uzgajati biljke u vrećama od jute. Ključno je odabrati vrećicu prave veličine za svoje biljke. Na primjer, male biljke poput začinskog bilja mogu dobro funkcionirati u vrećama od 5 galona, ​​dok veće biljke poput rajčica trebaju najmanje vreću od 10 galona. (Vidi: Vreće za uzgoj krumpira)

Biljka raste u vreću

Kako koristiti vreću od vreće kao vreću za uzgoj

Kako biste vreću od jute koristili kao vreću za uzgoj, jednostavno napunite vreću zemljom za posude i zatim posadite svoje sjeme ili sadnice. Zalijevajte redovito i uskoro ćete uzgajati zdrave biljke u svojim vrećama. Možete čak dodati i gnojivo u tlo ako svojim biljkama želite dati dodatni poticaj.

Uzgoj rajčica u vrećama od jute

Rajčice su ukusan i svestran dodatak svakom obroku, ali može biti teško uzgajati ih. Jedan od načina da se prevladaju neki od izazova uzgoja rajčica je njihov uzgoj u vrećama od vreća. Ovu metodu često koriste komercijalni uzgajivači jer nudi nekoliko prednosti. Prvo, rajčice koje se uzgajaju u vrećicama imaju manje problema s bolestima. Drugo, vrećice pomažu regulirati razinu vlage i sprječavaju pucanje voća. Naposljetku, vrećice od vreće omogućuju bolju drenažu, što je bitno za zdrave biljke rajčice.

Ako ste zainteresirani isprobati ovu metodu, jednostavno napunite vreću od 10 galona od jute (oko 10-15 inča široke i 8-12 inča duboke) s malo zemlje dobre kvalitete, zatim napravite malu rupu u sredini biljku rajčice i pažljivo ih umetnite. Obavezno ostavite dovoljno prostora na vrhu vrećice za jednostavno zalijevanje. Kada je vaša biljka na mjestu, dobro je zalijte i postavite na sunčano mjesto. Možda ćete ga morati pričvrstiti ako postane previsok. Kad voće počne sazrijevati, možete ga odrezati s trsa i unijeti u kuću da dozrije na prozorskoj dasci.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Njega sobnih biljaka Sobne biljke Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Njega i gnojidba bugenvilije

Organizacija i planiranje vrta Tlo i gnojenje Vrtlarenje

Koliko dugo traje podignuta vrtna gredica?

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke Sukulenti

Zašto moja biljka žada visi? (uzroci i rješenja)

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Zašto moja šeflera visi?

Njega sobnih biljaka Zaštita biljaka

Trebaju li biljke ljude? Razlozi zašto