9 alternativa vrećama za uzgoj od tkanine za vaš vrt

9 Alternativen zu Pflanzbeuteln aus Stoff fur Ihren Garten

Ako tražite alternativu vrećama za uzgoj tkanine, došli ste na pravo mjesto! U ovom postu na blogu raspravljat ćemo o 9 različitih opcija koje možete koristiti za uzgoj biljaka. Vrećice za uzgoj izvrsna su opcija za vrtlare koji žele jednostavan način uzgoja svojih biljaka, ali postoje i mnogi drugi načini za to. Pogledajmo neke od ovih alternativa!

Vrećice za višekratnu upotrebu napravljene su od raznih materijala, uključujući tkaninu, plastiku, pa čak i bambus. Najčešća vrsta vrećica za višekratnu upotrebu su platnene vrećice, koje su obično izrađene od platna ili druge izdržljive tkanine. Često otisnute logotipima ili drugim dizajnom, ove se vrećice lako peru kad se zaprljaju.

Plastične vrećice za višekratnu upotrebu još su jedna popularna alternativa vrećicama za biljke, a dolaze u raznim bojama i stilovima. Neki ljudi više vole plastične vrećice jer su lakše od platnenih vrećica i vodootpornije su. Vrećice od bambusa za višekratnu upotrebu novija su opcija na tržištu i sve su popularnije zbog svoje održivosti. Bambus je obnovljivi izvor i stoga je puno bolji za okoliš od plastičnih ili platnenih vrećica.

Vrećice za kupnju za višekratnu upotrebu koje se koriste kao vrećice za uzgoj.

Ovisno o vrsti tkanine od koje je napravljena vaša vrećica za višekratnu upotrebu, možda ćete morati ili ne morate izrezati rupe u vrećici. Najbolji način da saznate trebate li izrezati rupe je da ulijete čašu vode u vrećicu i vidite otječe li voda kroz materijal.

Osim na vašoj omiljenoj tržnici, vrećice za višekratnu kupovinu mogu se jeftino kupiti u diskontnim trgovinama kao što su Money Tree ili 99 Cent Only Store. Za torbe potražite trgovine rabljenom robom kao što su Goodwill ili Salvation Army. Nastavite provjeravati jer imaju inventar koji se stalno mijenja.

2) Ikea vrećice za višekratnu upotrebu

Ikea trgovine nude brojne vrećice za višekratnu upotrebu od polipropilena ili platna. Velike vrećice od 21 3/4 x 14 1/4 x 13 /34″ /19 litara su OGROMNE i dovoljno velike za uzgoj više biljaka odjednom. Imaju i manju polipropilensku vrećicu dimenzija 10 5/8 x 10 5/8 inča koja je praktičnija. Jedna od prednosti manje veličine je to što se nije tako teško kretati kako bi vaše biljke bile na suncu.

Obavezno izrežite rupe u plavim polipropilenskim vrećicama. Platnene vrećice vjerojatno neće trebati rupe, ali najbolje je koristiti test s vodom da vidite curi li voda kroz materijal.

3) Upotrijebite praznu vreću riže s tržnice

Velike vrećice za rižu dostupne u većini azijskih supermarketa savršena su zamjena za vrećice za uzgoj. Dostupni su u veličinama od 20 lb, 50 lb i 100 lb tako da možete pronaći savršenu veličinu za svoje potrebe. Samo pazite da očistite rižu prije upotrebe!

Vreće za rižu koje možete pronaći na tržištu izrađene su od polipropilenske polimerne tkanine odabrane zbog svoje čvrstoće. Ova vrsta materijala je vodootporan, pa ako ga koristite kao vrećicu za uzgoj, ne zaboravite probušiti rupe u vrećici kako biste omogućili otjecanje vode. Ova vrsta materijala nije prikladna za rezanje korijena, za što je potreban porozniji materijal, npr. B. platnena torba.

Iako je riža najčešća žitarica pakirana u ovaj materijal, možete pronaći slične vrećice s različitim vrstama žitarica i graha. U mojoj lokalnoj trgovini Smart & Final najčešće vidim pinto grah pakiran u ove velike vrećice.

4) Vrećica za hranu za pse

Svaki vlasnik psa brzo shvati koliko je ekonomično kupiti vreće pseće hrane od 40 funti. Sada možete koristiti te prazne vrećice pretvarajući ih u vrećice za uzgoj. Obično imaju podlogu od voštanog papira s unutarnje strane jačeg papirnog omota. Budite oprezni prilikom rezanja rupa u vrećici kako biste izbjegli poderanje vrećice.

5) Koristite staru jastučnicu

Jastučnice su sjajne torbe za uzgoj! Obično se izrađuju od mješavine pamuka i poliestera, koja je prozračna i omogućuje vašem korijenju da se samoorezuje. Lako ih je pronaći i dolaze u različitim veličinama. Samo pazite da temeljito operete jastučnicu prije nego što je upotrijebite kao vrećicu za uzgoj.

6) Traperice ili kratke hlače

Jeste li znali da su traperice ili kratke hlače izvrsna alternativa torbama za biljke? Traper traperice izrađene su od čvrste pamučne keper tkanine. Tkanina je tkana na specifičan način koji stvara prepoznatljivi izgled i dojam trapera. Traper traperice popularne su u cijelom svijetu jer su udobne, izdržljive i moderne, a vjerojatno imate neki stari par u svom ormaru. Ako su nadživjele svoju upotrebljivost kao traperice ili kratke hlače, zašto ih ne pretvoriti u torbe za uzgoj?

Traperice se mogu koristiti kao alternativa torbi za uzgoj.

To je jednostavan proces. Izrežite traperice kao kratke hlače i zasebno zašijte nogavice šivaćim strojem. Ako tako želite, možete čak dodati i ručke provlačenjem užeta kroz omče za remen. Traper je vodopropusn, tako da nije potrebno rezati rupe za drenažu.

7) kostrijet

Vreće od kostrijeti još su jedan popularan materijal koji se može pretvoriti u vreće za uzgoj. Pogledajte našu objavu ovdje: Korištenje vreća za uzgoj juha za uzgoj biljaka.

8) Vrećica zemlje za posude

Izgubio sam brojiti koliko smo vreća zemlje za posude upotrijebili za postavljanje našeg vrta u kontejnerima na terasi. Ali kad bolje razmislite, zašto biste se mučili s prenošenjem zemlje u posude kada biste mogli izbaciti posrednika i samo uzgajati svoje povrće u vrećici sa zemljom za posude? Fenomenalno zar ne?

9) Vrećica za hranilicu za ptice

sjeme za ptice dolazi u vrećama od 40 funti i slično vrećama za rižu, vreće sa sjemenkama za ptice izrađene su od polipropilenske polimerne tkanine. Ako u svom dvorištu imate hranilicu za divlje ptice i volite hraniti svoje pernate prijatelje, sada znate što ćete s praznim vrećicama. Ne zaboravite izrezati rupe u vrećicama za drenažu!

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Aeroponika Akvaponika Vrste sjemena

Kako sjeme može proklijati bez zemlje

Sadnice i presađivanje Zaštita biljaka

Kako uzgajati sadnice

Posude za sobne biljke Sobne biljke za početnike

Biljke za uzgoj u posudama za početnike

Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

Kako uzgajati luk u vreći za uzgoj