Koja je najbolja veličina vrećice za uzgoj povrća?

Prije nego što možete napraviti uspješan kontejnerski povrtnjak, ne samo da morate pronaći odgovarajući stil kontejnera, već i odlučiti koja bi veličina kontejnera trebala biti.

Najbolja veličina vrećice za uzgoj ovisi o tome koliko povrća želite uzgojiti. Na primjer, vrećica za uzgoj od 10 galona vjerojatno će držati dvije ili tri vrste povrća, dok su manje vrećice prikladnije za pojedinačne biljke povrća.

Ako želite saznati više o tome kako odabrati platnenu vreću najbolje veličine za svoj povrtnjak, čitajte dalje. Sljedeći odjeljci služe kao brzi vodič koji će vam pomoći da odaberete najbolju veličinu vrećice za uzgoj za vas.

Odabir najbolje veličine vrećice za uzgoj vaših biljaka

Growbags vam nude mnoge prednosti pri uzgoju povrća i dostupni su u različitim uobičajenim veličinama. Ako želite odabrati najbolju veličinu vrećice za uzgoj za svoj vrt, trebate:

Ove tri smjernice pomoći će vam odabrati idealnu veličinu vrećice za uzgoj vašeg povrća. Sljedećih nekoliko odjeljaka objašnjava što svaki od ovih koraka podrazumijeva.

Koje su uobičajene veličine vrećica za uzgoj?

Znati koja je veličina vrećice za uzgoj prava za vas počinje saznavanjem koje su veličine vrećica za uzgoj dostupne. Ovdje su neke od najčešćih veličina vrećica za uzgoj koje ćete pronaći:

  • 3 galona
  • 5 galona
  • 7 galona
  • 10 galona
Koja je najbolja veličina vrećice za uzgoj povrća

Koliko prostora treba vašem sustavu?

Dok neko povrće treba puno prostora za širenje korijena, drugo ne. Na primjer, malo bilje može rasti u relativno malom spremniku, dok rajčice i krumpiri često najbolje uspijevaju u spremnicima od 7 galona ili većim. Proučite povrće koje planirate uzgajati prije nego što odaberete vreću za uzgoj kako biste osigurali da vaše biljke imaju dovoljno prostora za korijenje.

Što se događa ako prepunite vrećicu za uzgoj?

Kada birate veličinu vrećice za uzgoj, pod svaku cijenu izbjegavajte prepunjavanje. Prenatrpanost Kontejner uzrokuje vaše povrće da se međusobno natječe za vlažnost tla i hranjive tvari. Ovo natjecanje može rezultirati nižim prinosima i slabijim navikama rasta vaših biljaka.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: