Što možete učiniti s vrećama za uzgoj na kraju sezone?

1682624882 Was konnen Sie am Ende der Saison mit Grow Bags

Mnogi uzgajivači iskorištavaju fantastične prednosti vrećica za uzgoj. Međutim, mnogi od ovih uzgajivača se pitaju što učiniti sa svojim vrećama za uzgoj na kraju sezone. Ako ste si postavili ovo pitanje, ovaj će vam članak pružiti odgovore koje ste tražili.

Zaštitite svoju torbu za uzgoj od zimskog vremena

Jedan od najboljih načina da se nosite s vrećama za uzgoj na kraju sezone je zaštititi ih od oštrog vremena koje zima može donijeti. Takvo vrijeme može imati negativan utjecaj na dugovječnost vaših vrećica za uzgoj. Kako biste što duže održali svoje vreće za uzgoj u vrhunskom stanju, slijedite ove korake neposredno prije nego što nastupi zima.

Ispraznite svoju torbu za uzgoj

Prvi korak je ukloniti svu zemlju i biljni materijal iz vaše vrećice za uzgoj. Ponekad je to jednostavno poput prevrtanja vaše vrećice za uzgoj kako bi sadržaj ispao. U drugim slučajevima, možda ćete trebati upotrijebiti tlačno crijevo ili četku za uklanjanje zaglavljenih materijala u vrećici.

Očistite svoju torbu za uzgoj

Nakon što ste iz vrećice za uzgoj uklonili sve vidljive vrtne materijale, možete početi s čišćenjem. Idealan način za čišćenje vrećice za uzgoj je namočenje u mješavinu vode, sode bikarbone i sredstva za pranje posuđa. Dok namačete svoju vrećicu za uzgoj, možete je ribati četkom s mekim čekinjama. Nakon namakanja i ribanja vrećice za uzgoj, isperite je vodom.

Osušite svoju vrećicu za uzgoj

Kada je čišćenje završeno, vrijeme je da se vaša vrećica za uzgoj osuši. Neka vaša vrećica za uzgoj odstoji dovoljno dugo da se potpuno osuši na zraku. Ne smijete dopustiti da vlaga ostane na vašoj vrećici za uzgoj dok je spremate. Stoga biste trebali biti strpljivi i pričekati dok se vaša vrećica za uzgoj potpuno ne osuši prije nastavka.

Spremite svoju torbu za uzgoj

Što možete učiniti na kraju sezone s vrećama za uzgoj

Kada se vaša vrećica za uzgoj potpuno osuši, možete je spremiti. Počnite uredno složiti svoju torbu za uzgoj. Zatim odaberite zaštićeno mjesto koje će ostati hladno i suho tijekom cijele zimske sezone. Takvo je mjesto savršeno za zaštitu vaše torbe za uzgoj od vlage i zimskih elemenata.

Posadite pokrovni usjev u svoju vreću za uzgoj

Gore navedena metoda čišćenja i skladištenja najbolji je način da osigurate dug vijek trajanja vaše vrećice za uzgoj. Međutim, i dalje je moguće ostaviti svoje vreće za uzgoj vani preko zime bez izazivanja velike štete. Ako odlučite ne čistiti i pohraniti svoju vreću za uzgoj, sljedeća najbolja opcija je posaditi pokrovni usjev.

Sadnja pokrovnih usjeva dobra je praksa koja će vam pomoći revitalizirati tlo. Kvalitetnije tlo znači da će vaše biljke snažnije rasti kada se sezona rasta nastavi. Pogledajmo neke od najvažnijih koraka koje morate poduzeti kako biste zasadili pokrovne usjeve u svoje vreće za uzgoj.

Kako posaditi pokrovne usjeve u vreću za uzgoj

Sadnja pokrovnog usjeva obogaćuje tlo u vašoj vreći za uzgoj i nije previše teško izvesti. Evo nekih od osnovnih koraka koje biste trebali slijediti da posadite pokrovne usjeve u svoje vreće za uzgoj prije zime:

U proljeće će se pokrovni usjevi koje ste posadili ukorijeniti i početi poboljšavati dno vaših vreća za uzgoj. Dugoročno gledano, ovo osigurava bolje okruženje za rast korijena vaše biljke.

1682624879 644 Što možete učiniti s vrećama za uzgoj na kraju sezone

Ako odlučite poboljšati dno svoje vreće za uzgoj sadnjom pokrovnih usjeva prije zime, trebate znati koji su pokrovni usjevi najprikladniji za ovu primjenu. Evo nekih pokrovnih usjeva koje možete posaditi u vreće za uzgoj neposredno prije zime:

  • ozima pšenica
  • Grimizna djetelina
  • ozima raž

U mnogim regijama ti se usjevi pojavljuju i poboljšavaju tlo vaše vreće za uzgoj koje će se svidjeti vašim ključnim vrtnim biljkama. Ostali pokrovni usjevi korisniji su u različito doba godine, dok su gornji prikladni za zimu.

Koliko puta možete ponovno upotrijebiti vrećice za uzgoj?

Uz pravilnu upotrebu i njegu, svoje vrećice za uzgoj možete ponovno koristiti više sezona. Ponekad imate mogućnost nastaviti koristiti svoju vrećicu za uzgoj i do desetljeća. Međutim, dugovječnost vaše torbe za uzgoj uvelike ovisi o tome kako se o njoj brinete.

Pohranjivanje i zaštita vaše vrećice za uzgoj na kraju sezone najučinkovitiji je način očuvanja njezinog integriteta. Međutim, ostavljanje vaše vrećice za uzgoj na otvorenom dok sadite pokrovne usjeve također je prihvatljiva opcija, iako to neće zaštititi vašu vrećicu za uzgoj u istoj mjeri.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Pilea (Pilea peperomioides) Razmnožavanje sobnih biljaka

Razmnožavanje pilee

Sobne biljke Monstera (Monstera deliciosa) Zaljevanje sobnih biljaka

Kako zalijevati monsteru (5 osnovnih savjeta)

Njega sobnih biljaka Zaštita biljaka

Stavljanje biljaka u hladnjak: što trebate znati

Vrtlarenje Zaštita biljaka

Što biljke trebaju za rast?

Uzgoj povrća Uzgoj začinskog bilja

Koje bilje ne treba saditi zajedno?

Voćnjak i uzgoj voća Tlo i gnojenje

Kada gnojiti borovnice?

Sobne biljke Posude za sobne biljke Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako prozračiti tlo u lončanicama