Njega i gnojidba bugenvilije

1682661260 Pflege und Dungung von Bougainvillea Was ist der beste Dunger

Bougainvillea je cvjetna penjačica porijeklom iz Južne Amerike. Ova prekrasna biljka se stoljećima uzgaja u mediteranskoj regiji, gdje su je uveli Francuzi tijekom kolonijalne ere.

Bougainvillea najbolje raste u vrućim klimama poput Floride i Južne Kalifornije. Ipak, u toplijim klimama poput Teksasa i Arizone, mogu se uzgajati kao sobne biljke ili na otvorenom tijekom cijele godine.

Njega bugenvilije uključuje zalijevanje, gnojidbu i obrezivanje ove snažne tropske biljke barem jednom mjesečno tijekom cijele godine. S vremenom ćete vidjeti poboljšanje u zdravlju svoje bugenvilije ako se o njoj dobro brinete uz redovitu primjenu gnojiva i pravilnu tehniku ​​rezidbe.

Najbolje gnojivo za bugenvilije

Najbolje gnojivo za bugenvilije je mješavina vode i organskih gnojiva. Primjenom ove mješavine svaka dva do tri mjeseca osigurat ćete pravu ravnotežu razine vlage, hranjivih tvari, pH i pravilnu drenažu koja potiče zdrav rast biljaka.

Danas na tržištu postoje mnoge vrste organskih gnojiva, poput riblje emulzije, guana od šišmiša i zečjeg izmeta. Sva tri gnojiva izvrsna su za zdravlje bugenvilije, ali svako ima svoje osobine koje ih čine najprikladnijima za različite faze životnog ciklusa biljke.

Gnojivo za ribe obično se preporučuje u bilo koje doba godine jer sadrži dušik i ima visok sadržaj kalija, fosfora, kalcija, magnezija, mangana i bakra. Također se može koristiti za poticanje rasta ruža ili drugih cvjetnica.

Guano od šišmiša ima visok sadržaj dušika, što ga čini najboljim za zimu kada je vaše korijenje bugenvilije još uvijek aktivno, ali ne doseže svoj puni potencijal.

Zečji izmet najbolje je koristiti tijekom ljetnih mjeseci kako bi se biljke potaknule na snažniji rast i cvjetanje. Imaju visok sadržaj dušika, važne komponente za zdravlje bugenvilije jer pomaže u fotosintezi, rastu, cvjetanju i plodonošenju.

Najbolje gnojivo je guano od šišmiša.

Gnojiva se mogu primijeniti umiješanjem male količine u tlo, folijarnim gnojivom pomoću organskog gnojiva pomiješanog s vodom i raspršenim po lišću biljaka ili koristiti kao prihranu mješavinama za lonce kako bi korijenje ostalo vlažno i ugodno za čuvanje.

Njega i gnojidba bougainvillea Koje je najbolje gnojivo

Koji je najbolji način za njegu moje bugenvilije?

Najbolji način za njegu bugenvilije je gnojidba tekućim gnojivom svaka dva tjedna ili korištenje višenamjenskog organskog gnojiva.

Kako učiniti da bugenvilija procvjeta?

Kako bi bugenvilija dugo cvjetala mora se naravno redovito gnojiti, ali i orezivati.

I odrežite svaku granu za nekoliko centimetara. Nakon što bugenvilija prestane cvjetati, oštrim škarama podrežite grm.

Ako ne želite da vaša bugenvilija više cvjeta, izbjegavajte je zalijevati tijekom razdoblja cvatnje. Bougainvillea su teške hranilice i potrebno ih je gnojiti barem jednom mjesečno višenamjenskim gnojivom.

Imajte na umu da će bugenvilija nakon nekog vremena prestati cvjetati ako je ne gnojite.

1682661259 826 Njega i gnojidba bugenvilije Koje je najbolje gnojivo

Koje je najbolje vrijeme za gnojidbu bugenvilije?

Najbolje vrijeme za gnojidbu bugenvilije je ili početkom godine ili nakon što obrežete biljku.

Kako uzgojiti prekrasnu biljku bugenvilije u posudi?

Za uzgoj biljke bugenvilije u posudi potrebno joj je dobro drenirano tlo. Ako je vaš lonac bio napunjen običnom vrtnom zemljom, upotrijebite ili pijesak ili tresetnu mahovinu kako biste mješavini dodali svojstva drenaže.

Odaberite posudu promjera najmanje 30cm i napunite je zemljom za posude i kompostom do dvije trećine visine. Posadite bugenviliju u ovu posudu s 40cm zemlje ispod površine.

U proljeće i ljeto (ožujak, svibanj, srpanj) zalijevajte umjereno i gnojite svaki drugi mjesec. Dodajte sloj malča na vrh kako biste zadržali vlagu u tlu. Tako će vaša bugenvilija cvjetati tijekom cijele godine!

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Tlo i gnojenje Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Tlo za tegle ili Vrtno tlo: osnove, razlike i prednosti vrtnih tla

Sobne biljke Njega sobnih biljaka

Kako uzgajati biljku zmajevo voće

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Zašto moja lavanda umire? (7 jednostavnih rješenja)