Najbolje sorte Hosta otpornih na sunce

Hoste za sunce 10 najboljih sorti Hosta otpornih na sunce7654123410

Hoste su tako lijepe biljke tropskog izgleda da ima smisla poželjeti posaditi nekoliko na suncu! Dok većina sorti peče u uvjetima punog sunčevog svjetla, postoji nekoliko sorti koje zapravo najbolje rastu kada se sade na sunčanim mjestima. Evo najboljih hosta za sunce koje možete isprobati u svom vrtu.

1. Guacamole Hosta

Guacamole hoste su srednje velike hoste s raznobojnim zelenim lišćem koje su odlične hoste za sunce. Središte listova je limenozelene boje šarke, dok su rubovi nepravilnih tamnozelenih pruga. Guacamole Hosta razvija svoju najbolju boju kada se uzgaja na punom suncu. Biljke koje se uzgajaju u blagoj klimi općenito mogu podnijeti puno sunca cijeli dan, dok one u vrućim klimama trebaju biti ograničene samo na sunce ujutro.

2. August Moon Hosta

August Moon Hosta je velika žuto-zelena hosta za sunce. Limetno-zelena boja lišća je najsvjetlija kada ova biljka dobije 4-6 sati punog sunca (po mogućnosti ujutro). U podnebljima s vrućim suhim ljetima, ovoj sorti treba dati hladovinu u poslijepodnevnim satima, kada sunčeva svjetlost može biti oštra i isušiti veliko lišće.

3. Gold Regal Hosta

Gold Regal Hosta je velika hosta s uspravno okrenutim žuto-zelenim listovima. Ovo je sorta otporna na sunce koja može rasti na mjestima s punim suncem u blagim klimatskim uvjetima. Kao i druge velike hoste, ima koristi od poslijepodnevne hladovine u vrućim klimama. Listovi će biti puno svjetlije žuto-zeleni kada se ova biljka uzgaja na sunčanim mjestima.

4. Crystal Moon Hosta

Crystal Moon Hosta je srednje velika šarena hosta. Tamnozeleno lišće ima bijele rubove (a cvjetovi su također bijeli). Ova sorta najbolje raste kada joj se pruži jutarnje sunce i poslijepodnevna hladovina.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah