Vodič za papagajske tulipane (specijalne sorte s nabrazdama)

Tražite li vrlo ukrasnu vrstu tulipana jedinstvene teksture i uzorka u boji? Papagajski tulipani među najboljim su izborom za one koji traže specijalne tulipane.

Papiga Tulipani su specifična vrsta tulipana poznata po svojim naboranim, teksturiranim laticama. Mnoge sorte su dvobojne ili višebojne, što ovu kategoriju čini vrlo ukrasnom kako u vrtu tako i kao rezano cvijeće za cvjetne bukete i aranžmane. Papagajski tulipani obično rastu u rasponu od 30-50cm visine i cvjetaju sredinom kasnog proljeća.

Čitajte dalje da biste saznali sve o papagajskim tulipanima!

Papagajski tulipani: osnove

Papagajski tulipani su određene sorte koje se nalaze u grupi papiga. Papagajske tulipane karakteriziraju njihove valovite teksturirane latice. Mnoge sorte također pokazuju više boja na svojim laticama. Papagajski tulipani rezultat su prirodnih mutacija pojedinačnih kasnih tulipana i trijumfalnih tulipana.

Cvjetovi papagajskih tulipana donekle su u obliku čaše, široko se otvaraju dok sazrijevaju na suncu. Latice su nazubljene i imaju izgled perja. Neke su latice prilično uvijene i naborane, a mnoge sorte imaju pruge ili pruge. Papiga tulipani dostupni su u mnogo različitih nijansi, uključujući ljubičastu, crvenu, narančastu, ružičastu, bijelu i narančastu.

Uzgoj papagajskih tulipana

Lukovice se sade oko 15cm duboko i mogu biti razmaknute na razmaku od 10-15cm u gredicama. Tulipani papiga najbolje rastu kada se sade na mjestima punom sunca (najmanje 6-8 sati izravne sunčeve svjetlosti dnevno). Također imaju tendenciju da uspijevaju u dobro dreniranom tlu i na mjestima zaštićenim od jakih vjetrova. Većina sorti u vrtu naraste do 30-50 cm visine.

Papagajski tulipani cvjetaju sredinom kasnog proljeća. Ako berete cvjetove tulipana da biste ih koristili kao rezano cvijeće, svakako odrežite tulipane papige kada cvjetovi budu stari samo jedan dan. U ovom trenutku latice se tek počinju otvarati, a život vaze će stoga biti duži. Stavite rezani cvijet u hladnu vodu i stavite vazu u hladno okruženje izvan izravne sunčeve svjetlosti.

Tulipani papiga mogu se gnojiti uravnoteženom hranom za cvijeće u rano proljeće

Tulipani se također mogu gnojiti odmah nakon cvatnje ako se lukovice podignu i pohranjuju ili ako se ostave u tlu.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Uvijanje lišća biljaka: uzroci i jednostavna rješenja

Zaljevanje sobnih biljaka Zaštita biljaka

Škrobna voda za biljke: sve što trebate znati

Presađivanje sobnih biljaka Sobne biljke

Presađivanje pothosa u novu posudu

Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Vodič za njegu i uzgoj sobnu biljku Anthurium

Razmnožavanje sobnih biljaka Sobne biljke Sukulenti

Kako razmnožavati božićni kaktus

Organizacija i planiranje vrta Vrtlarenje

Koja je razlika između vrta i običnog povrtnjaka?