Ideje za rubove vrta: materijali i inspiracija za profesionalne obrube krajolika

7 ideja za rubove vrta materijali i inspiracija za profesionalne obrube krajolika734587910

Granica između vrta i susjednog travnjaka ili staze važna je značajka uređenja za praktičnu i estetsku podjelu krajolika. Evo isprobanih ideja za obrub vrta koje možete sami izraditi ili unajmiti profesionalce kako bi vaš vrt imao oštar, definiran rub.

1. Izrežite obrub vrta tla

Vrtni rubovi ne zahtijevaju nužno neku vrstu tvrdog obruba. Najjednostavnije (a ponekad i najelegantnije) rješenje je stvoriti i održavati odrezani rub tla između vrtnih gredica i susjednih površina travnjaka. Između busena i malča za vrtnu gredicu reže se linija tla kako bi se stvorila čista linija koja odvaja travnjak od gredice.

Izrezani rubovi vrta su možda najjeftiniji dostupni vrtni rubovi. Ono što im je potrebno je redovito vrijeme i trud. Međutim, rezani rubovi tla klasični su tradicionalni rubovi koji se koriste u formalnim vrtovima i mogu izgledati prekrasno ako su dobro održavani.

Dobar rubnik za travnjak postat će jedan od najčešće korištenih alata u vašem vrtu ako volite zadovoljstvo dobro očišćenog ruba vrta!

2. Reciklirani plastični vrtni rubovi

Plastični rubovi vrta vrlo su česta metoda stvaranja obruba oko vrta ili značajke uređenja. Lako ga je pronaći u vrtnom centru, a jednako ga je lako instalirati.

Iako je svakako uključeno kopanje, sam materijal je fleksibilan i općenito jednostavan za rad. Plastični rub može se postaviti samostalno ili po mogućnosti zabiti u tlo kako bi se držao na mjestu. Plastika je jedna od najjednostavnijih ideja za obrub vrta za implementaciju kao DIY projekt

Dok su neki rubovi izrađeni od novog materijala, sve se više proizvoda proizvodi od reciklirane plastike i kompozita. Ako tražite održivu ideju za rubove vrta, svakako potražite lokalne opcije za reciklirane i ponovno korištene materijale ako vam se sviđa ideja korištenja plastike.

7 ideja za rubove vrta materijali i inspiracija za profesionalne obrube krajolika734587915

3. Metalni vrtni rubovi

Metalni rubovi za vrt moderna su ideja za rubove koja postaje sve češća kako se vrtlari udaljavaju od plastike u svojim dvorištima. Većina vrsta metalnih vrtnih rubova izrađena je od aluminija, koji ne hrđa kada je izložen vodi. Kao i ostali materijali za rubove, metalne vrtne rubove treba pažljivo tretirati kako bi se izbjegla oštećenja.

7 ideja za rubove vrta materijali i inspiracija za profesionalne obrube krajolika734587914

4. Vrtni rubovi od izlivenog betona

Vrtni obrubi od izlivenog betona su dugotrajna ideja za rubove vrta koja stvara čvrst rubnik između staze i vrta, ili čak travnjaka i vrtne gredice. Betonski rubovi se izlijevaju na mjestu pomoću prilagođenih oblika kako bi se stvorila visokokvalitetna, trajna granica krajolika.

Neki su rubovi podignuti kako bi se materijali poput graška šljunka na mjestu, dok su rubovi nekih od izlivenog betona ravni s okolnim krajolikom. Jedan primjer betonskih rubova s ​​ravnim rubovima su obrubi za košnju, koji se izlijevaju oko travnjaka kako bi se osigurala ravna površina za jednu stranu kosilice dok kosi travu. To sprječava vlasnika kuće da mora podrezati granicu travnjaka odvojeno od glavnog područja.

7 ideja za rubove vrta materijali i inspiracija za profesionalne obrube krajolika734587913

5. Vrtni rubovi od opeke i kamena

Postoje beskrajne ideje za rubove vrta koje koriste ciglu i kamen ! Ravni rubovi opeke i rezanog kamena za popločavanje mogu definirati rub vrta bez ugradnje namjenskog “rubnog” materijala (kao na gornjoj fotografiji). Alternativno, tanak obrub kamenja ili cigle oko kreveta može zadržati malč, istovremeno pružajući vizualno razdvajanje između značajki krajolika.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Možete li koristiti talog kave za gnojenje sobnih biljaka?

Sobne biljke Njega sobnih biljaka

Kada obrezivati lavandu

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Uzgoj cvijeća Zaljevanje sobnih biljaka

Koliko često zalijevati ljiljan mira koji se uzgaja u zatvorenom prostoru

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zamija (Zamioculcas zamiifolia)

9 problema sa zamijama (i kako ih riješiti)

Uzgoj cvijeća Vrtlarenje

Kako čuvati lukovice tulipana?

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Što kad Alokazija više ne raste (uzroci, njega i prevencija)