Najbolje biljke za pročišćavanje zraka oko vas

1682656622 7 der besten Pflanzen um die Luft um Sie herum

Nije tajna da su biljke izvrsne za vaše zdravlje. Zelene su boje, boje za koju se zna da umiruje i smanjuje stres.

Biljke su prekrasne, svaka vrsta intrigantna i jedinstvena, i sigurno će vam podići raspoloženje. Oni također mogu dodati zanimljivost i žarišnu točku u prostoriju razbijanjem neutralnih tonova daškom boje.

No dobrobitima tu nije kraj. Priroda biljaka znači da su one savršeno dizajnirane da rade u skladu s nama i pročišćavaju zrak u našoj atmosferi.

Proces disanja biljke je suprotan našem. Mi udišemo kisik i ispuštamo ugljični dioksid u atmosferu, dok biljka fotosintezom apsorbira ugljični dioksid i ispušta kisik.

Time pročišćavamo zrak oko nas, čineći ga čišćim i zdravijim. Neke biljke idu korak dalje i apsorbiraju druge neugodne toksine iz okoliša.

Dok sve biljke pročišćavaju zrak i proizvode kisik, neke su posebno učinkovite u ovom zadatku. Dakle, ako tražite biljke za čišćenje, evo 7 najboljih biljaka za pročišćavanje zraka oko vas.

1. Bambusova palma

Bambusova palma je spororastući grm koji će dodati tropski štih vašem domu. Nemojte brkati bambusovu palmu s poznatijom vrstom trave bambusom; to je sasvim druga vrsta.

Palma od bambusa savršena je za lonac i dobro pristaje u kutu sobe. Budući da bambusovu palmu možete pronaći u gustom lišću prašume, bambusova palma ne želi intenzivno svjetlo, ali joj trebaju topli, vlažni uvjeti bez propuha.

Bambusova palma izvrsna je za pročišćavanje zraka koji udišete koristeći svoju magiju za proizvodnju kisika i uklanjanje ugljičnog monoksida, kloroforma i drugih toksina.

2. Krizantema

1682656618 161 7 najboljih biljaka u zraku oko vas

Ova cvjetnica je mala, suzdržana i unijet će dašak boje u svaku prostoriju. Iznimno ih je lako njegovati i ne zahtijevaju ništa posebno osim tla bogatog hranjivim tvarima i odgovarajuće drenaže. Također voli super osunčanu prozorsku dasku na kojoj upija svoje zrake.

Krizanteme također dolaze u nizu boja uključujući ljubičastu, bijelu i žutu, tako da ćete sigurno pronaći onu koja savršeno pristaje vašem dekoru.

Iskoristite ih, međutim, jer cvjetaju samo osam tjedana tijekom ljetnih mjeseci; Mrtva glava ovo može malo produžiti.

Osim što pročišćava zrak, poznato je da krizantema uklanja i druge toksine iz prostora, kao što su: B. Amonijak, koji uzrokuje iritaciju očiju i grla.

3. Biljka žada

1682656618 508 7 najboljih biljaka u zraku oko vas

Biljka žad je fantastičan mali grm. Ima male zelene sočne listove koji su bogato zeleni.

Iako može doseći visinu od 2m, naraste samo oko 5cm godišnje, tako da se ne morate brinuti da će preuzeti. Poznata i kao stablo novca, ova je biljka uobičajena sobna biljka unatoč svom podrijetlu iz Južne Afrike.

Ovom grmu ne treba ništa posebno da bi uspijevao; Samo pazite da ga ne zalijete previše.

Biljka žad je fantastična za upijanje ugljičnog dioksida tijekom noći i fotosintezu tijekom dana – oslobađajući kisik. Također je odličan za uklanjanje spojeva poput formaldehida i acetona iz vašeg doma.

4. Gerbera

1682656618 756 7 najboljih biljaka u zraku oko vas

Savršeno oblikovani cvjetovi gerbera su praznik za oči. To je veselo cvjetalo koje dolazi u mnogo boja, neke suptilne, a druge jarke, koje se ističu u prostoriji unatoč svojoj maloj veličini.

Ove južnoafričke tratinčice su poželjne zbog svoje nekomplicirane prirode i sposobnosti da se vrate nakon što cvjetovi uvenu; Deadhead, a za nekoliko tjedana novi će cvijet biti na putu.

Gerbera voli sunčano mjesto, treba joj puno vode, ali mora imati odgovarajuću drenažu.

Gerbera je izvrsna u uklanjanju toksina poput formaldehida i benzena i naporno radi na održavanju zraka čistim. To je idealan izbor biljke za miran san.

5. Sansevijerija

1682656618 113 7 najboljih biljaka u zraku oko vas

Sansevijerija se smatra jednom od najboljih biljaka za pročišćavanje zraka oko vas. Jer također proizvodi kisik noću.

Poznat i kao zmijska biljka, svekrvin jezik je nevjerojatno jednostavan za uzgoj; Zapravo, jedini način da im se smanje šanse za preživljavanje jest da ih stalno prekomjerno zalijevate, uzrokujući truljenje korijena.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Rezidba i orezivanje Vrtni alati i oprema

Kako naoštriti škare za orezivanje: Vodič za vrtlare

Sobne biljke Njega sobnih biljaka

Kako se brinuti za alokaziju Amazonicu (sa slikama)

Sobne biljke Filodendron (Philodendron) Njega sobnih biljaka

Njega filodendrona xanadu (Thaumatophyllum xanadu)

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Zašto moj anturij ima smeđe lišće? (rješenja)

Tlo i gnojenje Zaljevanje sobnih biljaka

Korištenje vinove loze na biljkama: Evo što trebate znati