Najbolje biljke za ribnjak

Die 8 besten Pflanzen fur den Teichbau

Ideja o dodavanju ribnjaka u vaše dvorište može biti zastrašujuća. Stvaranje zdravog okoliša za divlje životinje zahtijeva vrijeme i energiju. Nije lako iskopati toliko zemlje!

Također morate znati koje je najbolje mjesto za ribnjak, što posaditi i kada je najbolje vrijeme za to, posebno ako želite držati i ribu – znati što funkcionira, a što ne čini razliku između uspješnog ribnjaka i jedan neuspješan.

Dobrobiti zdrave biljke pogoduju vama, onima oko vas i prirodi oko vas. Ribnjaci su za vas uzbudljivi i opuštajući.

Ipak, oni također pružaju izvor pitke vode, tlo za razmnožavanje i sklonište za nevjerojatnu raznolikost kukaca i vodozemaca koji će privući još više sisavaca i ptica u vaš prostor.

1. Lopoč

Lopoči su možda najupečatljivija biljka u jezercima. Najpoznatiji su po ravnim jastučićima lišća koji plutaju na vodi i blijedoružičastim cvjetovima koji kao da lebde uz njih.

Jedan od najboljih načina za sadnju ovih ribnjaka je kupnja rizoma koji će početi pucati. Posudite ih vodenim kompostom prekrivenim kamenjem kako bi kompost ostao na mjestu.

Uronite lonac u plitku vodu prije nego što ga postupno produbljujete tjednima. Ako rizome u loncima stavite izravno na dno ribnjaka, vjerojatno će istrunuti.

Kako bi lopoč napredovao, kupite biljke koje odgovaraju vašem ribnjaku. Ovisno o dubini vode, možete birati između malih, srednjih ili velikih varijanti.

2. Močvarni neven

1682654570 204 8 najboljih biljaka za izgradnju ribnjaka

Također poznat kao Kingcup, močvarni neven je fantastičan dodatak vašem ribnjaku, donoseći jarku žutu boju po obodu vaše vode tijekom proljetnih mjeseci.

Močvarni neven potječe iz močvara na sjevernoj hemisferi i često se nalazi u blizini vodenih tijela. To je savršena biljka koja pruža utočište punoglavcima i žabama, kao i nizu insekata.

Budući da močvarni neven pripada obitelji ljutika, s njim morate postupati oprezno jer svi dijelovi biljke uzrokuju probleme kada ih ljudi ili kućni ljubimci gutaju te izazivaju iritaciju kože.

3. Kardinalni cvijet

1682654572 411 8 najboljih biljaka za izgradnju ribnjaka

Ako imate prave uvjete za uzgoj kardinalnog cvijeta, više se nego isplati dodati ga u svoj ribnjak; Ptice će se, poput kolibrića, okupiti, a leptiri ga neće ostaviti na miru. Otporna je i obično joj ne smeta ništa više od puževa i puževa.

Kardinalni cvijet ima upečatljive crvene cvjetove koji se nalaze u malim grozdovima na visokim stabljikama biljke. Posadite ih na djelomično zasjenjeno mjesto u toplijim područjima, ali u hladnijim klimama morat ćete ih staviti na puno sunce.

Kardinalnoj biljci pogoduje bogato tlo koje se ne isušuje; Biljke oko plićaka vašeg ribnjaka su savršene. One su trajnice, pa će se vraćati iz godine u godinu, ali pazite da ne progutate niti jedan dio biljke – možete se ozbiljno razboljeti.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: