Ideje za vaše dvorište za dodavanje privlačnosti i ljepote vašem dvorištu

Vrijeme je da preuredite svoj prilaz? Evo ideja kako biste uljepšali pločnik vašeg doma i stvorili pozitivnu izjavu dok dočekujete posjetitelje u svom domu.

1. Dodajte rasvjetu

Rasvjeta je prvo područje poboljšanja kada su u pitanju ideje ulaza na prilaz za implementaciju. Dobra svjetla prilaza usmjeravaju put i djeluju kao svjetionik dobrodošlice u sumrak i navečer. Dobra ulazna rasvjeta također poboljšava sigurnost vašeg prilaza osvjetljavajući tamne kutove i čineći područje prilaza vidljivim vozačima.

Osim svjetla za glavni ulaz, možete dodati i akcentnu rasvjetu na ulazni dio prilaza . Susjedna stabla, trajnice i ukrasne trave dobivaju novi život uz nježno osvjetljenje u večernjim satima. Ne samo da će izgledati lijepo s prilaza, već i u zatvorenom prostoru ako je prilaz na vidiku.

Ulazna rasvjeta se najčešće napaja s utičnim električnim vanjskim svjetlima , iako se solarne opcije šire prilično brzom brzinom. Svjetla s kabelima su radno intenzivnija za ugradnju, ali su tada općenito prilično pouzdana. Svjetla na solarni pogon možda nemaju iste kontrole rasporeda, ali su također lakša za instalaciju i nema kabela (osim ako je solarna ploča odvojena od rasvjetnog tijela).

2. Napravite višegodišnji vrtni pokrov

Za svu njihovu upotrebu, uređenje oko prilaza često se zanemaruje (ili se barem stavlja na kraj popisa obaveza). Zaista je vrijedno truda “ozelenjati” hodnik. Ne samo da ćete povećati privlačnost rubnika, već ćete vrlo vjerojatno izmamiti osmijeh na svoje lice kada se vratite kući nakon dugog dana.

Višegodišnji vrtni krevet (ili kreveti) jedan je od načina da naglasite ulaz na svoj prilaz bez dodavanja previše redovitog održavanja. Ne govorimo o divovskom cvjetnom obrubu – ovo je često više skromno područje. Lagane, visoke, pouzdane trajnice poput ukrasnih trava doista blistaju u ovoj primjeni. Čak i nadzemni vrt ili dva kontejnera s bačvama za viski stvarno će poboljšati stvari.

3. Postavite vrata, zid, živice ili ogradu

Za veliki ulaz na prilaz, postavite vrata, zid, ogradu, živicu ili sve gore navedeno. Iako su ovo skupe nadogradnje iz estetske perspektive, one nude praktična poboljšanja na cijelom imanju – ne samo na prilazu. Ova konkretna ideja ulaza na prilaz vjerojatno će također pružiti veću privatnost, sigurnost i osjećaj povučenosti pojačavanjem ulaza u vaš dom.

Vrata karata uglavnom su izrađena od metala i dolaze s automatskim otvaračima vrata koji se mogu otvoriti pritiskom na gumb iz unutrašnjosti vašeg vozila. Ograde za privatnost su najčešće drvene (po mogućnosti cedrovine – poput ove ograde za privatnost ), ili od kovanog željeza ili kamena. Zimzelene biljke poput tise, cedra i šimšira čine elegantne živice. Više volim tisu nego cedar jer grane mogu izrasti nove stabljike ako su oštećene (čak i na dnu biljke).

4. Donesite kamenje i šljunak

Kameni radovi i ukrasni šljunak prirodni su dodatak području prilaza. Stari zemljani prilaz može se oživjeti svježim ravnanjem i nanošenjem novog ukrasnog šljunka. Kameni obrubi mogu se postaviti oko prilaza ili oko višegodišnjih gredica. Moguće je čak stvoriti i cijele kseriscaped višegodišnje gredice obložene kamenjem.

Mnoge od prije spomenutih ideja ulaza na prilaz mogu se još dodatno poboljšati s nekim dobro odabranim kamenjem za uređenje okoliša. Od kamenih gromada do zdrobljenog kamena i prirodnog ispranog riječnog kamenja, postoji mnogo različitih izgleda koje možete izabrati.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Tlo i gnojenje Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako pripremiti zemlju za tegle: ​​savjeti i trikovi za kućne vrtlare

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Zašto se lišće moje pileje uvija?

Posude za sobne biljke Razmnožavanje sobnih biljaka Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako posaditi lukovice Calla ljiljana: Jednostavna, jeftina i bezbrižna metoda

Uzgoj povrća Zaštita biljaka

Najčešće bolesti rajčice