Cvjetovi magnolije: uzgoj i uživanje u ovim zadivljujućim proljetnim cvjetovima

Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498710

Ne postoji ništa poput magnolije u punom proljetnom cvatu. Cvjetovi magnolije pojavljuju se baš kad proljetno sunce počinje grijati tlo. U ovim prekrasnim cvjetovima uživaju ne samo ljudi, već i korisna vrtna bića poput kolibrija, medonosnih pčela i bumbara.

cvjetovi magnolije su veliki, graciozni cvjetovi koji cvjetaju u rano proljeće na biljkama magnolije. Ova stabla (ili veliki grmovi) lako se uzgajaju u stambenim dvorištima. Cvjetovi magnolije također čine zapanjujuće rezano cvijeće, bilo samostalno ili kao dio prilagođenog proljetnog cvjetnog aranžmana.

Čitajte dalje da biste saznali sve o uzgoju, uživanju i stvaranju s cvjetovima magnolije.

Cvjetovi magnolije: pregled

Magnolija cvjeta u rano proljeće sa zadivljujućim, velikim, slatko mirisnim cvjetovima . Bilo da se nadate da ćete uzgajati magnoliju ljiljana s dugim ružičastim laticama, južni tip s čašastim bijelim cvjetovima ili bilo koju drugu sortu, sigurni ste u snažan, lijep miris i bogat miris limuna. Cvijeće nije samo spokojno i mirno, već također osvjetljava vaš prostor od pupoljka do cvijeta do vaze.

Svaka vrsta magnolije ima malo drugačije cvjetove. Općenito, cvjetovi magnolije su u obliku zdjelice, u obliku zvijezde ili mješavine ova dva (u obliku tanjurića) . Razlika je u veličini i obliku latica i boji. Neki cvjetovi magnolije su široki samo oko 2 centimetara, dok se drugi mogu približiti 12 centimetara! Što se tiče boje, cvjetovi magnolije dolaze u bijeloj, krem, žuto/zelenoj, ljubičastoj i ružičastoj boji.

„U Magnolije , Michelije i Liriodendrona (Magnolije) cvjetovi su veliki i često upadljivi, s brojnim spiralno raspoređenim laticama, prašnicima i sjemenkama.

Dakle, kako izgledaju razni cvjetovi magnolije? Magnolija ljiljana ima duge ružičaste latice poput orijentalnog ljiljana koje se dramatično spuštaju dok cvjeta. Zvjezdasta magnolija ima manje bijele latice koje se širom otvaraju u obliku vesele zvijezde poput tratinčice. Južna magnolija ima elegantne bijele cvjetove u obliku čaše koji podsjećaju na staromodne vrtne ruže.

Opisi različitih vrsta cvjetova magnolije

Evo nekoliko uobičajenih vrsta magnolija s kratkim opisom izgleda cvjetanja :

 • Južna magnolija ( Magnolia grandiflora ): Bijeli cvjetovi u obliku zdjelice širine 12 centimetara (zone 7-9, porijeklom iz SAD-a)
 • Lily Magnolia ( Magnolia liliiflora ): ružičasti/ljubičasti cvjetovi u obliku ljiljana dugi 4 centimetara (zone 5-8, porijeklom iz Kine)
 • Yulan magnolija ( Magnolia denudata ): bijeli cvjetovi u obliku čaše širine 5 centimetara (zone 6-9, porijeklom iz Kine)
 • Tanjurić magnolija  ( Magnolia × soulangeana ): nježno ružičasti cvjetovi u obliku tanjurića širine 6 centimetara (zone 4-9, hibrid magnolije ljiljana i magnolije Yulan)
 • Wilsonova magnolija ( Magnolia wilsonii ): bijeli okrugli cvjetovi nalik na šalicu čaja širine 2 centimetara s nježnim ružičastim i žutim središtem (zone 6-9, porijeklom iz Kine)
 • Bigleaf Magnolia ( Magnolia macrophylla ): kremasti cvjetovi u obliku čaše širine 8 centimetara (zone 5-8, porijeklom iz SAD-a)
 • Sweet Bay Magnolia ( Magnolia virginiana ): bijeli cvjetovi u obliku čaše širine 3 centimetara (zone 5-10, porijeklom iz SAD-a)
 • Zvjezdasta magnolija ( Magnolia stellata ): bijeli cvjetovi nalik tratinčici širine 4 centimetara (zone 4-8, porijeklom iz Japana)
 • Hibridne magnolije male djevojčice ( Magnolija ‘Ann’, ‘Betty’ , ‘Judy’, ‘Randy’, ‘Ricki’, ‘Susan’, ‘Jane’, ‘Pinkie’): ružičasti/ljubičasti 4-inčni cvjetovi u obliku ljiljana (Zone 4-8, hibridi magnolije ljiljana i zvjezdaste magnolije)
 • Elizabeth Magnolia (Magnolia ‘Elizabeth’): žuti 4-inčni cvjetovi u obliku ljiljana (zone 5-8, hibridni križ M. acuminata i M. denudata )
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498727
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498726
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498725
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498724
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498723

Savjeti za uzgoj cvjetova magnolije

Prvi dio uspješnog uzgoja cvjetova magnolije je odabir vrste magnolije koja je dobro prilagođena vašoj klimi. Upotrijebite zone uključene u gornji popis kako biste suzili svoj izbor (ovdje je članak o tome kako pronaći svoju zonu uzgoja ).

Da biste uzgajali sjajne cvjetove magnolije, usredotočite se na osiguravanje sljedećih uvjeta za svoje stablo magnolije:

 • Puno sunce (6-8 sati direktne sunčeve svjetlosti dnevno)
 • Cirkulacija zraka oko svake grane
 • Minimalno oštećenje tla iznad/oko njegovog plitkog korijena
 • Dosljedna vlažnost tla (koristite kvalitetan organski malč )
 • Pažljivo obrezivanje samo kada je potrebno (obično odmah nakon cvatnje)
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498722

Izrada cvjetnih dizajna sa svježim cvjetovima magnolije

Kada dođe vrijeme da napravite aranžmane od vaših cvjetova magnolije , najbolje je imati prave alate koji će olakšati proces i osigurati da je proizvod savršen. Evo nekoliko ideja za jednostavan buket cvjetova magnolije i za stvaranje prilagođenog cvjetnog aranžmana.

Jednostavan cvjetni buket cvjetova magnolije

Za jednostavne kućne aranžmane, sve što trebate je par oštrih škara za rezidbu, voda i vaza. Režite cvijeće ujutro ili navečer kada je hladno vrijeme. Pupoljci koji se tek počinju otvarati trajat će mnogo dulje od otvorenih cvjetova. Uklonite većinu/sve listove za najbolju hidrataciju cvijeta.

Stavite cvjetove magnolije u vazu s čistom, hladnom vodom. Štitite ga od izravnog sunca ili drugih izvora topline ako želite dug život vaze. Život vaze također se može produžiti zadržavanjem soka unutar odrezane grane. Neki vrtlari vole ispeći/malo opržiti izrezani kraj kako bi zarobili sok, dok drugi umoče izrezani kraj u kipuću vodu.

Cvjetni aranžmani po narudžbi s cvjetovima magnolije

Možete jednostavno izraditi prilagođeni cvjetni aranžman s cvjetovima magnolije . Počnite s malo zelenila, zatim dodajte malo potpornog cvijeća i završite s cvjetovima magnolije zvijezde emisije! Možete čak dodati zaostale cvijeće ili vinovu lozu i druge dodatne elemente kako biste zaista pokazali svoje cvjetanje. Slijedite formulu u nastavku da napravite svoj prilagođeni cvjetni aranžman magnolije:

 1. Zelenilo – Stabljike lišća čine temelj i pomažu u oblikovanju aranžmana. Počnite s najdužim granama. Nemojte ih pretrpavati na početku. Ako smatrate da trebate dodati nešto nakon što završite, možete se vratiti i to učiniti. Također, uvijek je najbolje zalijepiti zelenilo u cvjetnu žičanu podlogu ili rešetku kako bi se osiguralo da je sigurno.
 2. Potporni cvjetovi – Potporni mali cvjetovi ispunjavaju prostore koje ostavlja zelenilo i (što je najvažnije) podržavaju vaše cvijeće. Razmislite koji će komplementarni cvjetovi najbolje istaknuti određenu vrstu cvjetova magnolije koju ste uzgojili.
 3. Statement Flowers – Magnolija cvjeta! Ovo cvijeće treba ukrasti predstavu. Oni bi trebali biti najveći cvjetovi u aranžmanu i trebali bi biti jasno vidljivi (možda čak i malo stršiti od ostalih).
 4. Otkačeni dodaci – mogu se uključiti dodatni hiroviti elementi kako bi dodali malo zabave i štih. Istaknite aranžman s nekim cvjetovima različitih boja ili dodajte malo cvijeća ili lišća kako biste vizualno usidrili vazu za stol.
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498721

Dijelovi cvijeta magnolije

Kao što je gore spomenuto, oblik i veličina cvjetnih latica uvelike ovise o vrsti magnolije . Neki imaju duge mršave latice, a drugi imaju gotovo okrugle latice. Latice su raspoređene u spiralni vrtlog oko srednjeg tučka cvijeta. Postoje cvjetovi magnolije sa samo 6 latica, a neke sorte mogu imati i 20 latica po cvijetu. Kakva divna obitelj cvjetnih stabala!

Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498720
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498718 1

Koliko dugo cvjeta magnolija?

Magnolija cvate oko 2 tjedna svakog proljeća. S obje strane ovog glavnog razdoblja cvatnje bit će nekoliko ranijih cvjetanja i nekoliko zaostalih cvjetova. Stabla obično izgledaju urednije u prvom tjednu kada su svi cvjetovi svježi. Drugi tjedan općenito je ispunjen s više cvjetanja, iako će neka od najranijih cvjetanja uvenuti i prekriti tlo. Magnolija je lijepa u svim ovim fazama cvatnje.

Izrezani cvjetovi magnolije općenito traju oko tjedan dana. Uz to, cvijet koji se reže na vrućini podnevnog sunca i zatim stavlja u vazu na suncu može trajati samo dan ili dva. Cvijet izrezan ujutro i odmah spržen na stabljici može više od tjedan dana u hladnoj, zaštićenoj vazi.

Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498718
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498717
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498716
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498715
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498714
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498713
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498712
Cvjetovi magnolije uzgoj i uzivanje u ovim zadivljujucim proljetnim cvjetovima34853498711

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: