Namakanje kore banane u vodi: važne stvari koje morate zapamtiti

1682586779 Bananenschalen in Wasser einweichen Wichtige Dinge die Sie beachten sollten

Proširite vijest!

Dimljenje kore banane u vodi odličan je način da svojim biljkama opskrbite organske hranjive tvari iz kuhinjskih ostataka.

Namakanjem kore banane u vodi dobiva se organski čaj bogat hranjivim tvarima koji se može koristiti za gnojidbu biljaka. Kore banane stavljaju se u staklenku s čistom vodom, zatvaraju i ostavljaju 3 do 5 dana, nakon čega se mogu koristiti za opskrbu biljaka vodom bogatom hranjivim tvarima.

Ovaj članak objašnjava kako potopiti koru od banane u vodu i na što trebate paziti kako biste bili sigurni da će postati dobar izvor hranjivih tvari za vaše biljke.

Kako namočiti koru od banane u vodi

Da biste dobili vodu za koru banane namakanjem, kore moraju biti ostavljene u vodi neko vrijeme kako bi se omogućilo mineralima da iscure iz kore u vodu.

Namakanje kore banane u vodi vrlo je jednostavno. Školjke treba ostaviti na zraku oko 12 sati, čime će započeti proces razgradnje.

Poslije isteka vremena posudice treba staviti u staklenku (prozirnu ili neprozirnu) i zatim dobro zatvoriti.

metoda:

  1. Stavite oko 5 kora banane u čašu srednje veličine
  2. Napunite čašu vodom
  3. Pokrijte poklopcem i zatvorite staklenku
  4. Ostavite da djeluje 3 do 5 dana

Školjke s vremenom pocrne, a i voda promijeni boju. Nakon isteka vremena procijedite vodu iz zdjelica i nanesite na biljke.

Ako se voda ne može koristiti nakon 5 dana, može se čuvati u zatvorenoj posudi na hladnom, sjenovitom mjestu do upotrebe.

Savjet: lomljenje školjki na manje komadiće ubrzat će proces namakanja.

Koliko dugo namakati koru od banane

Namakanje kore banane u vodi Važne stvari koje morate imati na umu

Koru od banane prije upotrebe treba namakati više od 3 dana. Ovo daje školjkama dovoljno vremena da ispuste hranjive tvari u okolnu vodu.

Školjke se mogu čuvati u zatvorenoj staklenci ili posudi dulje vrijeme nakon vremena namakanja. Ključno je da spremnik bude zatvoren kako čaj ne bi privukao gljivice i pokvario se.

Čuvanje vode od banane u zatvorenoj posudi omogućuje vrtlarima da koriste čaj kada je to potrebno.

Voda se također može čuvati preko zime do proljeća kada biljke izađu iz mirovanja i mogu iskoristiti hranjive tvari iz čaja.

Koja je vrsta vode najbolja za namakanje kore od banane?

Bilo koja čista, bistra voda može se koristiti za namakanje kore banane u vodi za pripremu čaja od banane.

No, kada se uspoređuju različite vrste vode, kišnica se smatra najboljom vodom jer osim što je bez kemikalija, blago je kisela, što također pogoduje biljci kada se zalijeva čajem od kore banane.

Druga najbolja voda bila bi destilirana voda. Međutim, ovu vrstu vode može biti malo teže nabaviti, ne sadrži dodane kemikalije i također je pH neutralna.

Po mom mišljenju, voda iz slavine je najprikladnija, a također dobro funkcionira za jeftino i jednostavno kuhanje čaja od kore banane.

U čemu namakati kore od banane

Staklenke su najbolje za namakanje kore od banane.

Ove su naočale jeftine i lako dostupne. Međutim, dobro funkcioniraju i druge vrste naočala, kao npr B. Reciklirani spremnici za marinaru sve dok mogu dobro zatvoriti kada su poklopljeni.

Za veće primjene, kanta za boju od 5 galona može se koristiti za izradu veće količine gnojiva od kore banane, koje je također jeftino i može dobro zatvoriti.

Ako brtva nije čvrsta, može uzrokovati fermentaciju kore u vodi, privlačeći muhe i gljivice, čineći čaj neupotrebljivim.

Možete li čuvati namočene kore i vodu

Natopljene ljuske mogu se čuvati u vodi do tri mjeseca ako je posuda zatvorena.

Držanje pilinga podalje od izravnog sunčevog svjetla osigurat će da se ne mrvi ili otopi, iako to može biti dobra stvar.

Nakon što su pilingi jako dugo stajali, vodu treba filtrirati ako je koristite kao sprej. Ako nije, tada nije potrebno filtriranje.

Ključne hranjive tvari iz kore banane

1682586777 166 Namakanje kore banane u vodi Važno je zapamtiti

Voda od kore banane prehrambeni je kuhinjski nusproizvod koji se može koristiti za gnojidbu biljaka jer su minerali koje sadrži neophodni za rast i razvoj biljaka.

Izvađeni iz kore banane, minerali i hranjive tvari mogu se koristiti za gnojidbu biljaka. Voda od kore banane biljkama daje značajnu količinu kalija (K), makronutrijenta koji se koristi za razvoj imuniteta na stres iz okoliša i štetočine, a istovremeno potiče zdrav rast biljaka.

kalij

Biljke trebaju kalij za rast i napredovanje. Pomaže regulirati diobu stanica u biljkama, što im omogućuje reprodukciju i rast.

Kalij također pomaže u apsorpciji drugih hranjivih tvari poput dušika, fosfora, kalcija, magnezija, željeza, cinka, bakra, mangana, bora, klora, sumpora, natrija i klorida.

Kalij se nalazi u bananama, a pokazalo se da banane sadrže više kalija nego bilo koje drugo voće ili povrće.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

Kada biste trebali započeti saditi jesenski vrt?

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zaljevanje sobnih biljaka

Anthurium ne cvjeta? 7 načina da procvjeta

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zaljevanje sobnih biljaka

Zašto lišće sobnih biljaka postaje smeđe? (I 7 rješenja)

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Zašto moja biljka pauk vene? (I kako to popraviti)