Uzgoj rajčica u posudama

1682661997 Die besten Tomaten zum Wachsen in Topfen

Rajčice su hrana koja se najčešće sadi u vrtovima, ali vrtlarenje u kontejnerima omogućuje čak i vrtlarima s malo ili nimalo prostora da uživaju u izobilju domaćih rajčica.

Rajčice uspijevaju u posudama, a vi možete pomoći u osiguravanju uspjeha odabirom najboljih vrsta za posude i njihovim kombiniranjem s mojih sedam savjeta za uzgoj obilnog uroda ukusnih rajčica u posudama.

Ovdje su najbolje rajčice za uzgoj u posudama koje se lako uzgajaju, izvrsnog su okusa i daju veliki prinos! Isprobajte ih sada!

Kada razmišljate koje rajčice uzgajati u posudama, možete naići na pojmove određene i neodređene rajčice. Dakle, što oni točno znače?

Rajčice koje su determinirane postižu svoju ‘određenu’ visinu, plodove i zrelost u isto vrijeme (tijekom nekoliko tjedana). Kao rezultat toga, one su popularna sorta rajčica koja se sadi za konzerviranje. No, oni su i manja biljka koja može doseći visinu od 1,2 do 1,5 metara.

U međuvremenu, biljke indeterminantne rajčice nastavljaju rasti i davati plodove tijekom vegetacijske sezone, a prestaju tek kada zahladi. Ove biljke mogu doseći visinu od 1,8 do 2,4 metra.

Koje sorte rajčice dobro uspijevaju u posudama?

Većina biljaka rajčice može se uzgajati u posudama, što je dobra vijest. Međutim, najvažnije je da se sorta biljke rajčice mora uskladiti s odgovarajućom veličinom posude kako bi se postigao optimalan rast. Dakle, pogledajmo neke sorte rajčice koje uspijevaju u kontejnerima.

Cherry rajčice

Cherry rajčice su rajčice veličine zalogaja koje su manje od običnih rajčica. Tanke su kore, ukusne i imaju dosta vode. Zalogaje, salate i pečenja za razne događaje izvrsna su im upotreba. Sorte cherry rajčica navedene u nastavku trebale bi dobro funkcionirati u vrtu s kontejnerima.

Rastu li rajčice najbolje u posudama?

Najbolje rajčice za uzgoj u posudama

Ako odlučite uzgajati rajčice u tlu ili u kontejnerima, razmislite o njihovom uzgoju u tlu. Lakše se brinuti o rajčicama koje su posađene izravno u zemlju. Također ćete razviti manje bolesti rajčice, što znači da ćete dobiti veći urod.

Koju rajčicu je najlakše uzgajati?

Početnici bi trebali početi s cherry rajčicama jer ih je najlakše uzgajati. Oni nastavljaju proizvoditi usjev za usjevom s vrlo malo problema! Više o cherry rajčicama pročitajte ovdje.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zaljevanje sobnih biljaka

Smeđe mrlje na lišću sobnih biljaka (uzroci i rješenja)

Uzgoj povrća Vrtlarenje

Sadnja i njega kupusa

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Kalateja (Calathea) Njega sobnih biljaka

Zašto lišće kalateje požuti?

Sobne biljke Svjetlo i sobne biljke

Što je jarko neizravno svjetlo za biljke?