Kako gnojiti ruže u proljeće

Kako gnojiti ruze u proljece645764 wop

Gnojidba ruže u proljeće ključni je dio proljetne njege ruže. Nanesite visokokvalitetnu, organsku biljnu hranu koja se sporo otpušta na svoje ruže prije nego što procvjetaju kako biste im pomogli da naprave najbolju proljetnu predstavu u vašem vrtu. Evo svega što trebate znati o gnojidbi ruže u proljeće.

Gnojidba ruže u proljeće

Proljeće je vrijeme za gnojidbu ruže. Proljetno prihranjivanje prije cvjetanja glavno je vrijeme za usmjeravanje na gnojidbu biljaka ruže. Prihrana prije cvatnje u ožujku/travnju možda je najvažnija prihrana za cjelokupno zdravlje biljke. Biljke ruže su gladne nakon duge, hladne zime i trebaju unos hranjivih tvari kako bi prikupile svoje najbolje proljetno cvjetanje.

Mnogi vrtlari ruže hrane svoje ruže dvaput svake godine – jednom na početku vegetacije (rano proljeće), a zatim ponovno nakon prvog proljetnog ciklusa cvatnje. To se posebno odnosi na vrste ruže koje cvjetaju s ponavljanjem (uključujući mnoge moderne vrste). Ruže koje cvjetaju samo jednom godišnje općenito trebaju samo jedno proljetno hranjenje.

Drugo prihranjivanje (nakon proljetnog cvjetanja) je najkorisnije za poticanje ponavljanih vrsta cvjetanja da nastave cvjetati tijekom ljeta. Vrijeme ovog drugog hranjenja obično se događa početkom srpnja, iako je svake godine drugačije. Većinu ruže nije potrebno hraniti u jesen (iako prihrana domaćim kompostom može biti umirujuća).

Savjet za gnojivo za ruže: I grmolike ruže i ruže penjačice mogu se hraniti u proljeće.

Gnojidba ruza u proljece kako hraniti svoje biljke ruza435439873458712

Gnojiva za ruže za proljetno gnojenje

Odaberite organsko gnojivo sa sporim otpuštanjem koje je formulirano za ruže i/ili drvenasto grmlje. Uobičajeni sirovi izvori hranjivih tvari za pakirano gnojivo od ruže uključuju prirodne materijale poput morskih algi, lucerne i kamene prašine.

Većina hrane za usporeno otpuštanje ruže je u obliku peleta ili granula, a može se jednostavno posipati po površini tla oko biljke. Proljetno hranjenje ruže zrnatim organskim gnojivom je brzo, jednostavno i učinkovito.

Zalijevanje tla nakon primjene gnojiva pokrenut će proces hranjenja sa sporim otpuštanjem i dotjerati hranjive tvari u vaše ruže! I…uvijek pročitajte i pomno slijedite upute (na primjer, neka pakiranja hrane za ruže preporučuju da etablirane ruže penjačice dobiju dvostruku dozu).

Savjet za hranjenje ruže: preskočite epsom sol u ružičnjaku ( evo zašto )

Ako više volite koncentrirana tekuća gnojiva , svakako ih možete koristiti za proljetnu prihranu ruže. Moraju se primjenjivati ​​češće (obično svaka dva tjedna), ali neki vrtlari se zaklinju u njih. Potražite kvalitetno koncentrirano tekuće organsko gnojivo za ruže.Pitate se kada hraniti ruže u proljeće? Evo videa u kojem objašnjavam kako tražiti novi rast koji vam govori da je vrijeme za hranjenje biljke.

Kada gnojiti ruže u proljeće

Proljetno prihranjivanje ruže obično se obavlja kada biljka izađe iz stanja mirovanja i tu i tamo pokaže nekoliko centimetara novog rasta . Potražite nezrele grozdove lišća na kraju novih izbojaka. Ovi listovi samo čekaju da se otvore i izbiju s rastom! Prvi početak novog rasta izvrsno je vrijeme za primjenu proljetnog gnojiva za ruže.

Još jedan pokazatelj da je vrijeme za primjenu gnojiva za vaše ruže je da se tlo počelo zagrijavati s povišenim proljetnim temperaturama. Primjena organskog gnojiva na toplo tlo pomoći će vašoj biljci ruže da iskoristi prednost povećane mikrobne aktivnosti koju donose povišene temperature. Gnojivo će hraniti tlo, što će zauzvrat učiniti hranjive tvari lako dostupnim korijenju ruže.

Također volim nanositi organski malč nakon što pognojim i zalijem ruže. Moj izbor je domaći kompost. Evo detaljnog članka o tome kako naučiti praviti vlastiti kompost kod kuće.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Odabir sobnih biljaka

Koliko dugo biljke mogu preživjeti u transportu? što biste trebali znati

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Filodendron (Philodendron) Njega sobnih biljaka

Zašto moj filodendron ima žuto lišće?

Sukulenti Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Njega rhipsalisa – kako uzgajati rhipsalis

Uzgoj povrća Vrtlarenje Zaštita biljaka

Najveće greške koje možete učiniti kada uzgajate rajčice