Kako kositi travnjak kosilicom koja se vozi

1682632531 Anleitung wie man einen Rasen mit einem Aufsitzmaher streift

Ljudi često misle da su trake za travnjak potrebne samo iz estetskih razloga. Čak i ako niste ljubitelj travnjaka i dobro vam je dvorište normalnog izgleda, crtanje je i dalje potrebno i reći ću vam zašto.

Potiče zdrav rast trave i sprječava mrtve točke. Košenje vrta u različitim smjerovima pomaže svakoj vlati trave da dobije ravnomjeran pristup suncu i bolji protok zraka.

Ako ne znate ništa o stripingu, onda ste došli na pravo mjesto. Pomoći ću vam svojim uputama korak po korak i nekim idejama za uzorke. Opet, bez pravog alata nikada nećete dobiti željeni rezultat. Stoga sam također pregledao neke od najboljih kompleta markera za kosilice u koje se kunu ljubitelji travnjaka. Pogledajmo.

Kako kositi travnjak samohodnom kosilicom

Košenje vašeg dvorišta samohodnom kosilicom zabavan je posao koji će vaš travnjak učiniti ne samo estetski lijepim nego i zdravim. Ali ako ste novi, tu sam da vam pomognem sa svojim postupkom prilagođenim početnicima.

Prije nego što počnemo, provjerite je li visina trave između 5-10cm. Viša trava je prikladnija za savijanje u bilo kojem smjeru. Opet, najbolje ih je kositi zimi kada je trava najviše mokra. To ga čini fleksibilnijim.

Kreirajmo sada nekoliko sjajnih uzoraka na travnjaku pomoću ovih jednostavnih koraka:

Korak 1: Odredite početnu točku

Prvo morate odlučiti gdje želite početi kositi. Postavite granicu i oko dvorišta.

Korak 2: Napravite svoju prvu ravnu traku

Odaberite točku u daljini i otkotrljajte se prema njoj prateći ravnu liniju. Kosite neprekidno do kraja. Nemojte cik-cak. To će narušiti izgled vašeg travnjaka.

Slijedite ovu liniju kao vodič za ostale trake.

Korak 3: Okrenite za promjenu smjera

Podignite platformu i okrenite kosilicu za vožnju. Umjesto oštrog skretanja, lagano skrenite u Y-smjer da biste išli u suprotnom smjeru. Napravite ravnu liniju poput prve, ali u suprotnom smjeru. Obavezno se malo preklapajte kako biste bili sigurni da ste pokosili svu travu.

Korak 4: Ponovite uzorak

Podignite platformu i ponovno rotirajte svoju kosilicu za vožnju u laganom Y-okretu kako biste promijenili smjer. Ponavljajte uzorak, izmjenjujući smjerove, dok ne završite s cijelim travnjakom. Lagano preklopite svaki prolaz kako ne biste ostavili neobrezane pruge koje bi smetale vašem dizajnu.

Korak 5: Povežite rubove

Napravite posljednju petlju oko granice vašeg vrta kako biste stvorili glatku i nježnu granicu.

Ovo je najlakši način da uredite svoj vrt. Samo zapamtite da je sve u refleksiji svjetlosti na vlatima trave. Trava koja je bila daleko od vas izgleda svijetla, dok trava koja se naginje prema vama izgleda tamno.

Ali dopustite mi da vam kažem, ako uvijek kosite u istom obrascu, ponavljajući tragovi guma s vremenom će zbiti travu i stvoriti ružne mrtve točke. To potiče rast korova, koji osiguravaju hranu za rast nove zdrave trave. Stoga bih preporučio da uvijek mijenjate obrasce košnje.

Vrste uzoraka

1682632529 490 Upute za košenje travnjaka kosilicom koja se vozi

Izmjena uzoraka pomaže smanjiti trošenje i habanje uzrokovano gumama za košenje. Osim toga, omogućuje dovoljnu cirkulaciju zraka za optimalan rast trave. Kao bonus, u vašem vrtu ima i manje korova.

Međutim, da biste imali savršen uzorak, trebali biste koristiti ispravan komplet za vezivanje travnjaka zajedno sa vašom kosilicom.

Evo nekoliko uzoraka košnje travnjaka između kojih se možete mijenjati. Kad postanete profesionalac, sigurno ćete postati kreativniji i smisliti vlastite ideje za uzorke!

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zamija (Zamioculcas zamiifolia)

9 problema sa zamijama (i kako ih riješiti)

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Sobne i kućni ljubimci

Kako uzgajati mačju metvicu

Travnjaci i ukrasno bilje

Tradescantia Zebrina: Vodič za uzgoj

Sjeme Očuvanje sjemena starih sorti

Kako sačuvati sjeme paprike

Sobne biljke Kompostiranje

Kako kompostirati- vodič za početnike