Koje cvijeće se sadi u jesen?

1682645194 Welche Blumen werden im Herbst gepflanzt

Jesensko vrtno cvijeće obično se sadi da cvjeta u kasnu jesen ili ranu zimu. Uobičajeno jesensko cvijeće uključuje krizanteme, astre i krizanteme. Ovo cvijeće se može uzgajati u posudama ili na tlu. Jesensko vrtno cvijeće može dodati boju kućnom krajoliku ili pružiti hranu pčelama i drugim oprašivačima.

Što je najbolje posaditi za jesenski vrt?

Jesen je odlična sezona za vrtlarenje; Mnoge biljke uspijevaju po hladnijem vremenu. Neki od najboljih jesenskih vrtnih cvjetova su:

Krizanteme

Krizanteme, simbolični jesenski cvijet, jeftine su (oko centa) u trgovini. Posude stavite na izravno svjetlo i redovito zalijevajte tijekom listopada. Odrežite pupoljke koji venu kako bi biljke cvjetale (i izgledale uredno).

Suncokret

Iako mogu doseći vrhunac sredinom ljeta, većina suncokreta nastavlja rasti kada temperatura padne. Berite kada poleđina glavica sjemena požuti ili sjemenke počnu posmeđivati. Ali morate stići prije ptica.

Astera

Dajte izjavu o posljednjim danima vašeg cvjetnog vrta ovim zadivljujućim prikazom – posadite na punom suncu za najveće prostranstvo cvjetanja lavande. Cvjetovi nalik tratinčicama također privlače leptire i odvraćaju jelene.

Maćuhice

Maćuhice mogu preživjeti zimu, ali ne i ljeto. Cvjetaju do jakog mraza ako ih posadite krajem ljeta. Zatim očekujte da će se njezin sretan osmijeh ponovno pojaviti u proljeće.

Dalije

Neke vrste cvjetaju i do jeseni. Dalije dolaze u gotovo svim bojama koje možete zamisliti, ali odaberite narančaste i crvene vrste za jesenske bukete.

Koje cvijeće cvate u kasnu jesen?

Mnoge vrste cvijeća cvjetaju u kasnu jesen. Neki od ovih jesenskih vrtnih cvjetova su:

Koje cvijeće se sadi u jesen

Astera

Astre cvjetaju u živim bojama poput tratinčica. Astre su jednostavno cvijeće koje može dodati dašak boje vanjskom dijelu vašeg doma i savršene su za sadnju u kasno ljeto ili ranu jesen. Astre najbolje uspijevaju kada su posađene na izravnoj sunčevoj svjetlosti kako bi proizvele najviše cvjetova. Pobrinite se da su posađene u tlo koje također učinkovito drenira.

Begonija

Prekrasni mali cvjetovi zvani begonije izviruju iz bujnog, smaragdnozelenog lišća. Izvrsne su biljke za kontejnere i nedvojbeno će poboljšati eleganciju vašeg doma. Ovo cvijeće treba dobro drenirano tlo i neizravnu sunčevu svjetlost za rast. Međutim, mogu preživjeti u zonama sadnje od 8 do 11.

Koje cvijeće možete posaditi u jesen i zimu?

Mnogo cvijeća može se saditi u jesen i zimi. Na primjer, krizanteme, maćuhice i ljubičice mogu se saditi u jesen, dok se lukovice poput tulipana i narcisa mogu saditi zimi. Ovo cvijeće može dodati boju i život vrtu u ovo doba godine.

Koje cvijeće mogu posaditi u studenom?

Studeni je odlično vrijeme za sadnju cvijeća. Mnogo jesenskog vrtnog cvijeća može se posaditi u studenom. Neki cvjetovi koji se mogu saditi u studenom su:

1682645192 133 Koje se cvijeće sadi u jesen

Maćuhice

U umjerenim krajevima maćuhice mogu cvjetati cijelu zimu. Zato ih sada posadite, prekrijte malčem i redovito zalijevajte dok rastu. Njihove vesele boje i preslatka mala “lica” izmamit će vam osmijeh u sljedećim dosadnim zimskim danima.

Narcisi

Ovi jarko žuti ili bijeli cvjetovi među su prvim znakovima proljeća. Većina lukovica koje cvjetaju u proljeće mogu se saditi sve dok tlo nije smrznuto, što je fantastično!

Zumbul

Zumbul je još jedna lukovica koja cvate u proljeće i treba je saditi u jesen. Najbolje od svega, ovaj cvijet odbija štakore i jelene, što ga čini fantastičnim izborom ako Bambi redovno gazi vaše usjeve. Svijetli cvjetovi traju nekoliko tjedana i stalno se vraćaju godinama.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Organizacija i planiranje vrta Vrtlarenje

Izgradnja povišenog vrta (Krajnji vodič)

Sobne biljke Filodendron (Philodendron) Njega sobnih biljaka

Vodič za njegu brazilskog (srcolisnog) filodendrona

Sobne biljke Presađivanje sobnih biljaka

Presađivanje pothosa u novu posudu

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako prepoznati, popraviti i spriječiti truljenje korijena

Uzgoj cvijeća Njega sobnih biljaka Sobne biljke

Božićni narcisi (Paperwhite Ziva): čisto bijelo zimsko cvijeće