Kako da svoj vrt učinim lijepim zimi?

1682645088 Wie mache ich meinen Garten im Winter schon

Jedno od pitanja koje vrtlari često postavljaju je kako održati svoj vrt dobrim tijekom zime. Iako je istina da biljke u vrtu nisu tako bujne i zelene tijekom zimskih mjeseci, ipak postoje stvari koje se mogu učiniti kako bi se poboljšao izgled vrta.

Morate koristiti različite tehnike sadnje kako biste stvorili zadivljujući zimski vrt, baš kao ljeti.

Za to je potrebno osigurati obilje zimzelenog bilja koje će divljim životinjama dodati boju, teksturu, privatnost i zaštitu. Sadnja za zimsko cvjetanje i miris je važna kako biste mogli uživati ​​u svom vrtu i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Važno je održavati vrt urednim grabljanjem lišća u jesen, ali ne zaboravite ostaviti hrpu lišća ili drva za divlje životinje da žive ili se skrivaju u njima. Onda se, naravno, oslonite na kontejnere u blizini kuće ili na slikovitim mjestima u dvorištu kako biste uživali u dodatnim zimskim bojama.

Prvo dizajnirajte strukturu s lijepim, golim granama.

Prepoznajući vrijednost zimzelenih biljaka, uključite okvir od smokava s više stabljika ili lepezastih stabala ili skeletnih stabala. Stvorite snažan okvir u zimskom vrtu kako biste oblikovali rubove i napravili kontrast s lukovicama koje pupaju.

Struktura vrta je temelj tijekom cijele godine, ali je posebno važna zimi. Stoga su grmovi i zimzelene biljke neophodni. Odaberite zimzelene vrste koje se mogu prikladno orezati u ranu jesen kako bi zadržale svoj stilski izgled dok se u proljeće ne formiraju novi pupoljci.

Odaberite zimske biljke svijetle boje.

Ništa nije utješnije u tmurnom zimskom danu od obruba drijena, čije živahne zimske stabljike variraju od žute i zlatne do jarko narančaste, crvene i ljubičaste ako imate mjesta. Zimzeleni brežuljci rododendrona i debla bijelih breza mogu se koristiti kao naglasak i stvoriti zadivljujuću zimsku predstavu.

Upotrijebite ukrasne trave kako biste dodali arhitektonski izgled.

Ako možete uspješno uzgajati ukrasne trave, također ćete otkriti da su one prekrasne ideje za zimski vrt jer drže svoj oblik i svjetlucaju kada su prekrivene mrazom. Snježne padaline trebat će ih brzo očistiti jer bi im mogle slomiti i saviti stabljike, ali će se brzo oporaviti u proljeće.

Kako da pripremim svoj vrt za zimu

Kao i kod ideja za viseće zimske košare, ima smisla postaviti ideje za vrtove s kontejnerima gdje ih možete vidjeti. Ideje za vrtlarenje u kontejnerima jednostavan su način da vaš vrt zimi izgleda veselo.

Odaberite vrtni ukras koji lijepo izgleda tijekom cijele godine.

Čini se da trend pretvaranja vanjskih prostora u produžetak doma ne jenjava čak ni zimi, pa ima smisla odabrati namještaj za terasu koji može ostati vani tijekom cijele godine, prirodno raspoređen oko vatre. To smanjuje održavanje jer ne morate brinuti o zimskom namještaju koji će propasti ili biti pohranjen u vrtnoj strukturi. Što je još važnije, to je privlačan prizor za promatranje iznutra u danima kada je prehladno da se izađe vani.

Zaštićeni prostor u vrtu koji možete koristiti tijekom cijele godine je dobra ideja.

Poluotvoreno, zaštićeno područje koje pruža suho mjesto za sjedenje zimi može izgledati lijepo i ne mora biti teško izgraditi. Može poslužiti kao mjesto susreta s prijateljima zimi i kao zaštićeni prostor za sunčanje ljeti kada je okrenut prema jugu.

Postavite hranilicu za ptice.

Ideje za konzervatorij za ptice uključuju kućice za ptice i izvore hrane za zimsku sezonu. Važno je hranilice za ptice i hranilice postaviti što dalje od područja gdje bi ptice mogle biti napadnute od grabežljivaca. Da biste to učinili, podignite ih najmanje 2m od tla.

Investirajte u kipove i vrtne skulpture.

1682645087 606 Kako da pripremim svoj vrt za zimu

Vrtne skulpture koje su otporne na vremenske uvjete uvijek bi trebale biti uključene u popis ideja za staklenike. Ljeti će izgledati lijepo, ali pupoljci će se neizbježno natjecati za pozornost. Zimi, kao u gornjem primjeru, mogu poslužiti kao okvir za pogled ili čak kao središnja točka za pogled iz unutrašnjosti kuće.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: