Mogu li saditi brokulu u listopadu?

1682645299 Kann ich Brokkoli im Oktober pflanzen

Općenito, brokulu možete saditi u listopadu. Međutim, vremenski uvjeti moraju biti pogodni za pravilan rast. Brokula (Brassica oleracea var. italica) je kultura za hladno vrijeme koja se može saditi u ranu jesen ili kasnu zimu. Najbolje raste kada su temperature niske i dani kratki. Provjerite je li temperatura iznad 50 stupnjeva Fahrenheita i ima li dovoljno sunčeve svjetlosti. Ako uvjeti nisu dobri, brokula neće rasti ili će rasti vrlo sporo.

Koliko kasno možete saditi brokulu?

Ne postoji definitivan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o vašoj klimi i vrsti brokule koju sadite. Općenito, brokula se može saditi do kasnog ljeta, ali ako živite u toplijoj klimi, možda ćete je moći proizvoditi kasnije u jesen. Međutim, važno je napomenuti da ako predugo čekate sa sadnjom brokule, glavice možda neće biti tako velike ili oblikovane.

Što se događa ako brokulu posadite prekasno?

Ako brokulu posadite prekasno u sezoni, biljke možda neće proizvesti puno cvjetova ili glavica. Brokula bi mogla biti i manja nego da je ranije posađena. Ako želite veliki urod brokule, najbolje je posaditi je u rano proljeće ili kasno ljeto.

U kojem mjesecu sadite brokulu?

Neki ljudi možda ne znaju kada posaditi brokulu, stoga potražite odgovor na internetu. Istina je da se brokula može uzgajati u mnogo različitih mjeseci, ovisno o tome gdje živite. Na primjer, ako živite u hladnijoj klimi, brokulu biste trebali posaditi u proljeće. No, ako živite u toplijem vremenu, možete ih posaditi i ljeti.

Važno je zapamtiti da je brokuli potrebno mnogo sunčeve svjetlosti i vode da bi pravilno rasla. Stoga osigurajte svoju brokulu najmanje šest sati sunčeve svjetlosti svaki dan i održavajte tlo vlažnim cijelo vrijeme. Slijedeći ove jednostavne savjete, možete uzgojiti ukusne i zdrave biljke brokule u tren oka!

Mogu li posaditi brokulu u listopadu

Je li prekasno za sadnju jesenskog povrća?

Još nije prekasno za sadnju jesenskog povrća u listopadu ako imate zelenu volju i voljni ste uložiti malo više posla. Ključ je u odabiru pravih biljaka i pravilnoj pripremi gredice u vrtu.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: